Şimdi Ara

Oyuna 10 Lira Fazla Teklif Ettim Diye Üzerime Sopayla Yüründü! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
3.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sessizce kıza yaklaşıp kulağına "ben atmış lira veririm" deseydin belki dükkan sahibi duymadan oyunu 60 liraya almış olurdun.
    Fakat orası açık arttırma salonu değil, sen kalkıp "60 LİRA VERİYORUM" diye çıkışmanın sebebi nedir ? dükkan sahibinin "Oyun 60 liraya kapıdaki gencin oldu!!" demesini mi bekliyordun.. Yani illa ki tepki verecekti, peki sen ne yapacaktın, bunu söylerken arkasını düşündün mü ? Sopayla vuracağından değil belki göz korkutmak için öyle yaptı, oraya kim bilir ne türden kimseler giriyor ki dükkanında sopa bulunduruyor.
  • Çaktırmadan kızın kulağına eğilip ben 60 A alırım dıcektın kızda mal değilse tamam ben satmıyorum der ve dışarda anlasırdınız, burda adamı savunmuyorum ama aa o 60 verdi ona sat demesınıde düşünmedın heralde maalesef okadar çağdaş olamadık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buarada yorumunu okumadan aynı yorumu yapmış oldum. Kafalar aynıysa demekki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herşeye düz mantık bakarak kendini haklı çıkaramazsın. Pazarlık yapan iki kişinin arasına girilmez. Namuz davasının arasına girilmez. Alacak verecek davasının arasına girilmez. Kan davasının arasına girilmez. Girersin araya gidersin.
  • Dışarıda konuşmayı deneyebilirdin. Dediğin durumun gerçekleşmesi halinde benzer durumlara bakarak muhtemelen canını kurtardığın için şükredecektin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam 30 liraya alip 70 liraya satmasi dogal gayet. Vergisi var, belgesi var dukkani var stopaji var. Dusun bak misal bi kuyumcu 2000 tlye bileklik koyuyor 2500 tlye satmak en dogal hakki. Belki aylarca vitrininde duruyor o urun. Kim 50-100 tl kazancam diye 2000 lirasini aylarca baglar??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thesis Statement

    Ekmegin adamiyla oynamissin.

    cuddimisin sen

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yyildirayy

    Sopa kısmı hariç adam haklı

    +1
  • hocam esnaflıkta bu tür şeyler sakıncalı tabi sizdede suç yok değil.ne yaparlarsa yapsınlar adamların dükkanına girip ekmeğini çalmaya hakkınız yok.madem üçkağıtçı diyorsunuz o zaman hiç gitmeyin o dükkanlara.adamda sopa ile falan çok abartmış oda ayrı konu tabi.

    bende esnafım.bugün başıma olay geldi.bir ürün satıcım 100tl ye o anda 2 tane 2 keko geldi tesbih satçaklarmış 2.el.ben inceledim tesbih max 10 tl veririm dedim.bozuldu böyle deyince 90tl tesbih dedi.bende tamam kardeşim olabilir olursa olur,olmazsa olmaz sıkıntı yok benim teklifim bu dedim.başka bir abi 20tl verdi dedi tamam git ona sat o zaman dedim.onlar sessizce oturuyolar.o arada öteki abiye satmaya çalışıyorum benim sattığım 100tl lik malın izmirde 30tl olduğunu falan söyledi o kekolar.hayatlarında kaç kere izmir görmüşler ki merak ettim o an.sürekli araya girip duruyolar yok bozulursa iade alıcaksın buna mecvursun falan.bende garntisi yok dedim.abide anladı ne iş olduklarını pek ciddiye almadı aldı ürünü gitti.o çocuklarda sonra tehditt ettiler seni şu mekanlarda görmeyim faln dediler gittiler.şimdi bu adamları dövmücen ne yapıcan.dövsen dükkana zarar verirler ondan bulaşmadım.senin anlattığın olayla aynı sayılır aslında bu durum.

    başıma çok böyle olaylar geliyor,çingeller falan düşman başına dükkanı soyup sğuna çevirirler.geçende çocuklarıyla gelen çingeler geldi.5 liralık ürün alıcaklar 5 bin laf ediyorlar.o arada baktım çocuklar ceplenie donların içlerine falan 100 kusur liralık mallar doldurmuşlar.

    esnafın halindende anlayın gençler lütfen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iso227 -- 22 Kasım 2016; 15:51:59 >




  • şimdi o herif sopayla seni tehdit etti o an korktun kaçtın diyelim hala evinde oturup buraya yazı yazıyorsan sen bu hayatta ezilmeye mahkumsun alış buna.
  • Senin yaptığın şey elbette doğru değil. Ama hiç bisi o angutun yaptığı hareketi mazur gösteremez. Tez zamanda gebermesini temenni ediyorum.



    Not: Adamın dukkani sayesinde o kız ile o dükkanda karşılaştığında, orada kızdan oyun alma gibi bir hakkın yok, zira adamın oyun dükkânı olmasa o kızla karşılaşmanın mümkün olmayacaktı, bu dükkan adamın yarattığı ve sizlerin oyunları ucuza takas edebileceğiniz bi platform değil. Güzel bir dille söylenir, benim anlattigim gibi, anlamazsınız, hukuki olarak bi nevi tehdit ediliyor. Sopayla adam dövülmez.



    Bugünkü erdem kuralimida verdiğine göre, ortamı terk edebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drejtc

    Hangi dükkan nerde? Buradan yazamıyorsan pm den yaz merak ettim.

    Bu arada hatalı davranmışsın kızı bi şey konuşabilirmiyim diyip dışarı çekecektin, dışarıda anlaşacaktınız. Bi kaç kere benzer durumda aynısını yaptım.

    Benzer bir davranışı bende yaptım.Bir bilgisayarcıya girdim kulaklık falan alacaktım sanırsam.Baktım adam 500 tl etmeyecek sistemi 1500 tlye itelemeye çalışıyor.Tabi bu durumdan biraz kıllandım.Adamlarda dedim umarım almadan çıkmaz.Bekledim köşe başında bir yerde çektim kenara adamları sordum anlaşamamışlar.Yanlış hatırlamıyorsam i7 4.nesil bir laptop bulduk.Üste de bir ssd aldık vatandan adamlar öğrenciydi hem hayır dualarını aldım.Hemde öyle kazıkçılara kısıtlı bütçe ile dolanan öğrenci tayfasını yem etmemiş oldum.3-4 saat vakit harcadık ama değdi. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: [A]narchy

    millet cidden moron lan bu ülkede isterse 10 lira verir 1500 tlye satar sanane lan bide bunu savunuyor



    iyi bende bugun nusr-etin önünde mangal yapıcam eti yarı fiyatına satıcam

    uygulamam gereken prosedür demiş bide şu forumda kimlerle muhattab oluyoruz arkadaş

    yorum yok.
  • Haksız rekabete girmişsin

    Yanlış

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pazarlıgın bitmesini beklemen lazımdı onun dısında haklısın
  • Money talks.
  • Dükkan sahibi haklı. Sen ikinci eli atıyorum 1000 liraya giden ps4 ü birisi sana 500 e satmayı kabul etse aaa çok ucuz bu ürünün hakkı bu değil ben size 900 lira vereyim mı diyeceksin. Ucuza buldum diye göbek ata ata alacaksın o ürünü. Madem senin yaptığın şey normal bir davranış o zaman bende gideyim telefon satan bir dükkanın önünde pusuda bekleyeyim. Telefoncu güzelim telefonları ucuza almaya çalışırken araya girip 10 lira fazlasını teklif edip telefonları kapayım. Oto galerisine gideyim pusuda bekleyeyim galeri sahibi ucuza arabayı kaparken 100 lira fazla teklif edeyim arabayi ben alayım ucuz ucuz. Çok normal davranışlar olur değil mi. Sen belki pusuda beklemedin denk geldi ama öyle araya girip ben alayım demen hiç hoş değil. Aybaşında o dükkanın kirasini sen ödemeyeceksin. Madem sende aç bir dükkan 100 liralık ürünü 95 e al. 1000 liralık ürünü 950 ye al. Amme hizmeti yap.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • " hocam öncelikle bu konsolcu kardeşleri bende hiç sevmem hiç alışveriş yapmam "bunu buraya koyayım


    ama adamların şöyle bir durumu var
    dükkanı sabah açsa 200-300 tl arası (açmasa da ) bir giderleri var
    ve senın oyununa para bağlıyor

    atıyorum senin bana 60 liraya sattıgın oyunu
    o senden 35 liraya almaya çalışıyor&alıyor
    şimdi bu 35 in üzerine
    yukarıda bahsettiğim 200/300 lira maliyetin
    bir kısmını paylaştırmak zorundasın
    15 lirasını koydun diyelim

    e sen mantıken baktığında 35 lira para bağlamışsın kar da etmelisin
    70 e satacak haliyle bu konuda bişey diyemeyiz
    adam simith misali
    bırakınız yapsınlar


    dükkanın içinde ben o fiyata alırım muhabbeti de şöyle ;
    siz o ticaretin orada bitmesini bekleyip dışarıda almalıydınız veya şu şekilde
    adamla baktınız anlaşamıyor net bi şekilde belli
    adama siz bunu almıyor musunuz istediği fiyata
    o zaman ben alabilirim sizin için uygunsa benimde işim görülür derdiniz .


    yani sizin donanımhaber üzerinde gördüğünüz fiyatların oralarda farklı olması doğal.
    sopa mevzusu tamamen odunca zaten ona değinmiyorum bile .




  • hakli olabilirsin ancak o anki uslubun da onemli simdi gevsek gevsek konusmak var sirf gicikligina birde efendi gibi soylemek var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hotchner12

    Kızdan oyunu sen satın alsaydın dükkanın kirasını ödeyecek miydin? Dükkanı temizleyecek miydin? Mesela senin onun malını kullandığın gibi o da pat diye elinden telefonunu çekip alıp kullansa tepkin ne olurdu? Adamın malını mülkünü taciz etmişsin, izinsiz kullanmışsın ve bunu idrak bile edemiyorsun. Medeniyet diye birşey olduğunu iddia ediyorsun madem git vergi levhası al ondan sonra oyun alış satışı yap. Adamın 30 liraya alıp 70 liraya satmasını beğenmiyorsan da bir daha o dükkana gitme. Emin ol kapına dayanıp sana zorla oyun satmaya çalışmaz. Adamın kâr oranı kafana yatmıyorsa bu sana onun dükkanını kendi kârın için kullanma hakkı vermez. O dükkanda sadece o dükkanın işletmecileri, o dükkanın masraflarını ödeyen insanlar ve vergi mükellefleri alış satış yapabilir. Adamın tepkisi çok normal, adam hukuki yollardan hakkını aramaya çalışsa adama zaten gülerler kimse iplemez. Kaldıki sana zarar bile vermemiş.

    evet adam böyle bir durumda birini sopayla dövmekte haklı kesinlikle




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.