Şimdi Ara

Oyun yapım projesi için takım arkadaşları arıyoruz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biz bikaç yıldır 3d grafik ve programlama gibi işlerle hobi olarak ilgilenip kendi başımıza küçük şeyler yapan ve bunları geliştirip tecrübe kazanmaya çalışan bir grubuz. Ortalama 1 yıldır oyun yapımı üzerine kendimizi geliştirip bu alanda bişeyler yapmak için çalışıyoruz.

3 ay önce yapmaya karar verdiğimiz mmorpg oyunu için bizim gibi bu işle hobi olarak ilgilenebilecek ve sonucunda herhangi bir maddi kazanç elde edemesek bile birlikte çalıştığımız bu süre içinde edindiğimiz tecrübeler ve aldığımız zevkin yeterli olabilceğini düşünen takım arkadaşları arıyoruz.

İhtiyaç duyduğumuz alanlar;

1. Genel hikaye ve görev serileri yazarı
    2. Mekan-item tasarımı yapacak bir çizer
    3. Grafik kısmıyla ilgili alanlarda Modeller-texturer-animasyon-rigging vs.

Yazarda aradığımız özellikler;

1. Daha önce rpg ve mmorpg tarzı oyunlar oynamış olması
    2. Yeterli boş zaman (gerçekten önemli zaman ayırabilecek)
    3. Fantastik hikayelere ilgi duyması
    4. Daha önce küçük yada büyük hikayeler yazmış olması.
    5. 20 yaşından büyük ve orta seviye ingilizceye sahip olması

Çizerde aradığımız özellikler;

1. İyi derecede 2d çizim yapabilmesi
    2. Yaratcılık konusunda kendine güvenmesi
    3. Daha önce rpg ve mmorpg tarzı oyunlar oynamış olması
    4. Yeterli boş zaman (gerçekten önemli zaman ayırabilecek)
    5. 20 yaşından büyük ve orta seviye ingilizceye sahip olması

iletişim için endborn@windowslive.com adresinden ulaşabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spiritreader -- 16 Nisan 2011; 12:41:39 >

• 5. En düşük orta öğretim mezunu kardeşim emin ol bu ülkede lise okumayanlar okuyanlardan daha bilgili bence bu 5.şıkkı yazma.
  • haklısın daha makul bir şeyle değiştirdim:)
  • Pek çok şeyi belirtmemişsiniz.

Bu oyun sıfırdan mı kodlanacak yoksa Unreal Engine ya da Unity 3D benzeri bir oyun motoru ile mi yapılacak? Kod kısmını kim halledecek?

Orta seviyede modelleme yapabileceğimi düşünüyorum lakin oyunlar için modelleme yapmak da ayrı bir olay. Bildiğiniz gibi çok yüksek poligona sahip modeller sıkıntı yaratır.
    Kaplama, animasyon ve rigde pek iyi değilim ama hepsi hakkında fikir sahibiyim ve sürekli kendimi geliştiriyorum. Yine amatör olarak 2D çizim yapıyorum, Wacom Bamboo Pen kullanıyorum. Biraz Unity 3D kullanabiliyorum.

Bunun dışında, Sony Vegas ve After Effects'i belli ölçülerde kullanabilirim (eğer video ile ilgili bir iş olursa). Hiç MMORPG oynamadım ama şu ana kadar Diablo (I-II), Baldur's Gate, Never Winter Nights, Dungeon Siege, Sacred, Titan Quest tarzı oyunların çoğunu oynadım. İdare eder ingilizce bilgisine sahibim.

1 senedir yapmakta olduğunuz çalışmalardan birkaçını görme şansımız var mı acaba?

Birkaç hafta önce Unity 3D ile basit bir deneme yapmıştım, aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Dediğim gibi sadece deneme amaçlı yapılmış birşey.

http://www.mediafire.com/?cdyn7di0fajew2t

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-55024C953 -- 16 Nisan 2011; 13:15:58 >

• pm
  • Peki müzikleri kim yazacak? Bunun için de biri gerekmez mi? :)
  • pm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu işi unutun 50-70 işiyle adam gibi oyun yazılmaz.
  • Öncelikle burada neyin nasıl yapıldığını yada oyun yapacağız ama hiçbirşey bilmiyoruz hangi yolları izleyebiliriz nasıl yapabiliriz gibi saçma bi soru sormadık. Belki bu sefer 10 kişiyle 10 kişilik bi oyun yaparız, bir dahakine 30 kişiyle yaparız bunlar tecrübe işi. İlanda da gördüğünüz gibi teknik konularda kimseye birşey sormadık bizden az yada çok şey bilen yada hiçbişey bilmeyen insanlara bile kapımız açık çünkü onlara da birşeyler vercek kapasitemiz ve zamanımız var. Yine de böyle her konuda tecrübesi olan her türlü prodüksiyon ortamını görmüş ustalardan bu kadar bilgilendirici yorumlar ve tavsiyeler almak güzel =) Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spiritreader -- 16 Nisan 2011; 18:05:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: altwo

Pek çok şeyi belirtmemişsiniz.

Bu oyun sıfırdan mı kodlanacak yoksa Unreal Engine ya da Unity 3D benzeri bir oyun motoru ile mi yapılacak? Kod kısmını kim halledecek?

Orta seviyede modelleme yapabileceğimi düşünüyorum lakin oyunlar için modelleme yapmak da ayrı bir olay. Bildiğiniz gibi çok yüksek poligona sahip modeller sıkıntı yaratır.
    Kaplama, animasyon ve rigde pek iyi değilim ama hepsi hakkında fikir sahibiyim ve sürekli kendimi geliştiriyorum. Yine amatör olarak 2D çizim yapıyorum, Wacom Bamboo Pen kullanıyorum. Biraz Unity 3D kullanabiliyorum.

Bunun dışında, Sony Vegas ve After Effects'i belli ölçülerde kullanabilirim (eğer video ile ilgili bir iş olursa). Hiç MMORPG oynamadım ama şu ana kadar Diablo (I-II), Baldur's Gate, Never Winter Nights, Dungeon Siege, Sacred, Titan Quest tarzı oyunların çoğunu oynadım. İdare eder ingilizce bilgisine sahibim.

1 senedir yapmakta olduğunuz çalışmalardan birkaçını görme şansımız var mı acaba?

Birkaç hafta önce Unity 3D ile basit bir deneme yapmıştım, aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Dediğim gibi sadece deneme amaçlı yapılmış birşey.

Bu oyunun müziğinin adı nedir? Nereden bulabiliriz?

• :O

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agoze -- 17 Nisan 2011; 21:51:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TegreanD

quote:

Orijinalden alıntı: altwo

Pek çok şeyi belirtmemişsiniz.

Bu oyunun müziğinin adı nedir? Nereden bulabiliriz?

Pendulum - Island Part 2

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.