Şimdi Ara

Oyun ve Bölge Kodları,

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bilindiği üzere oyunun oynanmasında herhangi bir bölge kodu sınırlaması yok, ntsc-u olsun, pal veya j herhangibir oyunu alıp rahat rahat oynayabiliyoruz. fakat online da işler değişebiliyor. bazı oyunlar online da bölge koduna giriyor bazıları girmiyor. çoğumuz bir oyunu alırken avrupa serverlarda oynamak için ekstra 30-40 ytl yi gözden çıkartıyoruz. ben ise hangi oyun online da bölge kodu ayrımı yapıyor hangisi yapmıyor internetde bulmakda zorluk çekiyorum. kısacası, hangi oyunlar bu ayrımı yapıyor, hangileri yapmıyor, bunları bilen bir arkadaş oyunları listelese, üst konu olsa, alırken bizde avrupa serverda oynayacaz diye pala ekstradan cebimizden para çıkartmasak, ülke ekonomisine katkıda bulunsak, fena olmazmı ?

• cod4 de oluyormu acaba ? bndek i ntsc-j mi pal mi bilmyiorm arkasındamı yazıyor acaba kutusunun
  • Arkadaşlar,

Bana ABD'den Playstation 2 oyunu TEKKEN 5 geldi. Bende 60 GB Pal PS3 var. Cihaz, bölge kodu uygunsuz mesajı verdi. PS2 oyunlarında bölge kodu ayrımı var mıdır? Bunu bendeki PS3'te oynamanın bir çaresi var mı?

Benim kız illa da bu oyunu isterim, deyip duruyordu. PS3 oyunu da sadece online satılıyor herhalde. Onu da Türkiye'den online alamıyoruz.

Cevap için şimdiden teşekkürler ve

Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: alper029

Arkadaşlar,

Bana ABD'den Playstation 2 oyunu TEKKEN 5 geldi. Bende 60 GB Pal PS3 var. Cihaz, bölge kodu uygunsuz mesajı verdi. PS2 oyunlarında bölge kodu ayrımı var mıdır? Bunu bendeki PS3'te oynamanın bir çaresi var mı?

Benim kız illa da bu oyunu isterim, deyip duruyordu. PS3 oyunu da sadece online satılıyor herhalde. Onu da Türkiye'den online alamıyoruz.

Saygılar...

PS3 cihazın Pal ise PS2 nin ntsc oyunlarını oynamana izin vermez. PS2 oyununuda PAL olması gerekmekte. Ya PS2 alacaksın yada o oyunun PAL versiyonunu bulman gerekiyor senin kızın oynamasını isteiyorsan

• Arkadaş çok güzel bir konuya değinmiş fakat konu yine sapmiş ps2 oyunlarinin bölge kodlarina gelmiş. Şu anda Hangi oyunlarda Online Bölge kodu kiliti var bilen bir arkadaş listelerse cok makbule gecer.
  • quote:

Orjinalden alıntı: owbilo

cod4 de oluyormu acaba ? bndek i ntsc-j mi pal mi bilmyiorm arkasındamı yazıyor acaba kutusunun

kutunun arkadasında, bi dünya simgesinin üzerinde numara yazıyor olması gerek. eğer 2 yazıyor ise PAL'dır o oyun

AYRICA; h.u.s arkadaşım haklısın, bu konu sapmadan doğru bir yere ulaşmalı ve böyle bir liste eğer yapılabiliyorsa bilen arkadaşlar yardımı ile yapılmalı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafacelen -- 5 Mayıs 2008; 11:33:38 >
  • Bende GTA4 var hicbir yerinde bulamadım bu Pal ibaresini yada 2 numarasını bile bulamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • her oyunun kutusunda yazmıyor bu bölge kodu.
    fifa 08 de yazıyor mesela. call of duty 4 de yazmıyor bişey
  • quote:

Orjinalden alıntı: eagen

Bende GTA4 var hicbir yerinde bulamadım bu Pal ibaresini yada 2 numarasını bile bulamadım

kutunun arkasında değil yan kısmında yazıyor benim GTA'da... bölge kodum 1
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafacelen

quote:

Orjinalden alıntı: eagen

Bende GTA4 var hicbir yerinde bulamadım bu Pal ibaresini yada 2 numarasını bile bulamadım

kutunun arkasında değil yan kısmında yazıyor benim GTA'da... bölge kodum 1

Gördüm sağol dostum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alper029

Arkadaşlar,

Saygılar...

oyunlar hariç her türlü medyada bölge kodu kilidi ar malesef buna ps2 oyunlarıda dahil.
  • Aikimac ve husmenus,

Teşekkürler ve

Saygılar...
  • biraz sapma olur gibi oldu ama ozune donduk konunun, oyun dağarcığı fazla bir playstation sever sanirim forumdakiler adina bu işlemin başlatmasını yapabilir, sony_55 mesela.
  • merhaba arkadaşlar benim makina pal şimdi abd den arkadaşım oyun getircek cod 4 ü ben şimdi us psn ilemi oynamak zorunda kalcam nedir bu durumda olay biri açıklarsa sevinirim??
  • gta 4 te benim de bölge kodum 1 .. yani şimdi online da birlikte oynayamıcakmıyım 2 yazanlarla? offf
  • beyler, PS3 oyunlarında bölge kodu yoktur. herhangi bir bölgenini oyununu sorunsuz oynayabilirsiniz. PS3 konsolunda bölge kodu sorunu BD filmlerde ve PS2 oyunlarında çıkar. Pal PS3 de NTSC bir PS2 oyununu oynayamazsınız. BD filmlerde ise bilindik (DVD lerdeki gibi) bölge kodu ayrımı vardır. Sever lar ise hangi PSN e üye olduğunuza bağlıdır. Hangi PSN den üyelik aldı iseniz o bölgenin serverına bağlanırsınız.
    BD bölge kodu ile ilgili bir konu burada:http://resim.donanimhaber.com/m_19719228/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broodofqueen -- 6 Mayıs 2008; 0:18:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhankoc_brood

beyler, PS3 oyunlarında bölge kodu yoktur. herhangi bir bölgenini oyununu sorunsuz oynayabilirsiniz. PS3 konsolunda bölge kodu sorunu BD filmlerde ve PS2 oyunlarında çıkar. Pal PS3 de NTSC bir PS2 oyununu oynayamazsınız. BD filmlerde ise bilindik (DVD lerdeki gibi) bölge kodu ayrımı vardır. Sever lar ise hangi PSN e üye olduğunuza bağlıdır. Hangi PSN den üyelik aldı iseniz o bölgenin serverına bağlanırsınız.
    BD bölge kodu ile ilgili bir konu burada:http://resim.donanimhaber.com/m_19719228/tm.htm

hocam bi yanlışlık olmasın, sadece psn ile alakalı olmadığını sanıyorum, eminmisin online oyunun sadece psn ye bağlı olduğuna ?

• quote:

Orjinalden alıntı: gokhankoc_brood

beyler, PS3 oyunlarında bölge kodu yoktur. herhangi bir bölgenini oyununu sorunsuz oynayabilirsiniz. PS3 konsolunda bölge kodu sorunu BD filmlerde ve PS2 oyunlarında çıkar. Pal PS3 de NTSC bir PS2 oyununu oynayamazsınız. BD filmlerde ise bilindik (DVD lerdeki gibi) bölge kodu ayrımı vardır. Sever lar ise hangi PSN e üye olduğunuza bağlıdır. Hangi PSN den üyelik aldı iseniz o bölgenin serverına bağlanırsınız.

yanlış bilgilendirme
    server ayrımı oyun firmasının bize sunduğu server ile alakalı PSN ile alakalı değil
    BD lerde ise bölge kodu var ama artık bölge 1.2.3 hepsi ile uyumlu olarak çıkmaktadır
    Ps2 geri uyumluluğu kalktı Ps3 lerde sadece ilk üretimlerde var ve bölge kodu ayırımı var

Elimdeki oyunlar ve online bölge durumları :

Tekken DR : bölge kodu ayırımı var - bendeki 1 Bölge kodu USA kısıtlı

Wipeout HD : bölge kodu ayırımı yok - Worldwide play

Socom : bölge kodu ayırımı var - isteğe bağlı seçilerek (EU-US-ASIA-JP gibi) bölge serverlerine giriliyor

Resistance FOM : bölge kodu ayırımı yok - Worldwide play

Warhawk : bölge kodu ayırımı yok - Worldwide play

Motorstorm : bölge kodu ayırımı var - bendeki 1 bölge kodu USA kısıtlı

MGO : bölge kodu ayırımı oyunun tipine göre değişiyor oyun bölge koduna bakmaksızın NTSC ve PAL ayırımı var . NTSC Bölge kodlu oyunlar sadece Asia ve Amerika . Pal bölge kodu olanlar ise sadece Avrupa serverlarına bağlanabilmekte

Unreal Tournament III : bölge kodu ayırımı yok . World wide play

Battlefield Bad Company : bölge kodu ayırımı yok . World wide play

Burnout Paradise city : bölge kodu ayırımı yok . World wide play

COD 4 : Yeni aldım 1 bölge kodu var bölge ayırımı var mı online da bilemiyorum . : (

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MHos -- 23 Ekim 2008; 13:41:37 >

• kağıdın üstünde yazan kodlarında doğru olduğunu bilemeyiz tahtakaleden falan aldıklarımızda o kağıtların değiştirilmediğini nerden biliyoruz ?
  • ben bi şeyi merak ediyorum. şimdi ebayde ntsc oyunlar pal oyunlara göre daha ucuz. benim makinem pal eğer o ntsc oyunları alırsam sorunsuz bir şekilde makinamda çalışırmı? online oynayamassam da olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.