Şimdi Ara

PS4 oyunları bölge kodu hakkında? Yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
18.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, biliyorsunuz ülkemizde oyunlar fazla pahalıya geliyor, TR Dublaj çıkacak oyunlar hariç diğer oyunları yabancı sitelerden almak isitoyrum aklıma takılan soru

Oyunların bölge sorunu olmadığını biliyorum; fakat dlc ve oyun için çıkmış ekstra içeriklerde bölge sorunu oluyor mu? Yoksa yine aynı durum söz konusu olup, direk indirip çalışıyor mu? Ben Pal konsol alacağım. NTSC bölgeli oyunu aldığımda dlc PAL bölgesinde de çalışacak mı?

• Yardım arkadaşlar
  • Bildiğim kadarıyla makinenin bölgesinin bir önemi yok DLC'lerde. Oyun ile DLC'nin bölgesi birbiriyle aynıysa sorun çıkmaz diye tahmin ediyorum.
  • Aslında PS3'te de, PS4'te de bölge kilidi var ve yapımcıların insafına bırakılmış.
    Ama korkmayın. Neredeyse hiç bir firma bölge kilidi kullanmadı ve kullanmayıda düşünmez.
    Mesela koskoca 7 yıllık PS3 tarihinde sadece Persona 4 Arena oyunu bölge kilidi kullandı ve çok eleştirildi.
    Yani bu konsollarda bölge kilidi var ama neredeyse hiç kullanılmadığından "Bölge kilidi yok" diyoruz/diyebiliriz.

PS4'te de oyun sistemi PS3 ile aynı olacak. Her bölge oyun her bölge PS4'te çalışacak.

DLC'de de (Delece diye okuyorum) PS4, PS3'ün rotasından ilerliyor. Sadece oyunun bölgesi ile DLC'yi satın alacağın hesabın bölgesi aynı olsun.

Mesela Türkiye'den (2. Bölge PAL) oyun alınca DLC'yi de herhangi bir Avrupa PSN'den al.
    Ya da oyun Amerika'dan (1. Bölge NTSC-U) alınmışsa DLC'yi de Us PSN'den al.
    Veya oyun Japonya'dan (3. Bölge NTSC-J) alınmışsa DLC'yi de Asya PSN'lerden al.

Bu arada oyunları ve DLC'leri istediğin hesapta oynarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: sagropa

Merhaba arkadaşlar, biliyorsunuz ülkemizde oyunlar fazla pahalıya geliyor, TR Dublaj çıkacak oyunlar hariç diğer oyunları yabancı sitelerden almak isitoyrum aklıma takılan soru

Oyunların bölge sorunu olmadığını biliyorum; fakat dlc ve oyun için çıkmış ekstra içeriklerde bölge sorunu oluyor mu? Yoksa yine aynı durum söz konusu olup, direk indirip çalışıyor mu? Ben Pal konsol alacağım. NTSC bölgeli oyunu aldığımda dlc PAL bölgesinde de çalışacak mı?

DLC'lerde bölge kilidi var. Mesela oyun 1. bölge yani NTSC-U ise sadece US PSN'den aldığın DLC'ler çalışır. Eğer UK veya TR PSN'den 1. bölge oyuna DLC alırsan çalışmaz. DLC'yi bu şekilde bölgeye dikkat ederek aldıktan sonra cihazın PAL/NTSC olması veya sürekli kullandığın ana PSN hesabının TR olması önemli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armag3d0N -- 25 Kasım 2013; 18:02:39 >

• O zaman tr psn üyeliğine sadece dlc almak için gircez. Oyunlari hep us psn hesabı ile oynayacaz.
    Pekiii psn plus hangi bölgeden almak lazım??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • us psn iyi dolar hesaplıya geliyor, japonca varsa ordanda psn açabilirsin değişik oyun demoları ve ps1 oyunları var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar,

Yeni aldığım PS4 konsolu üzerinde "CUH 1100A B01" yazıyor. Bildiğim kadarıyla bu 3.bölge Asya. (kutu üzerinde ve içeriklerde hep Japonca yazıyor). Ancak 2.bölge PAL DVD'leri oynatabiliyor. Bu durumda bu cihaz 2. bölge PAL olması gerekir. Blueray ve DVD'leri pek takmıyorum da, DLC’lerin Bölge uyumluluğu konusunda tereddütlerim var. Sizce bu cihaz 2.bölge PAL midir ? yoksa 3.bölge midir ?

Teşekkürler.
  • Oyunlarda bölge kodu seçmiyor ps4 ama online da nasıl yapıyor ? Hangi bölgede oynatıyor lag oluyor mu ?

En önemli soru konuda sorulmamış.
  • Bir sorum olacak.
    Benim ps hesabim Türkiye
    Gta 5 3.bolge almayi dusunuyorum.
    Oyunu aldığımda ve ilerde dlc yada bir mod guncellemesi geldiğinde veya para karti almak istediğimde oyunun bolgesi 3.bolge oldugu icin bir sorun cikarmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler 2.bölge oyunuma tr hesabından dlc aldım ama dlc yi görmüyo :(
  • Amazondan PS4 oyun aldım. Bölge kodu ALL bunun 1. Bölge NTSC-U dan farkı nedir.
  • Ekstra içeriklerde bölge sorunu olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayd_kar

Amazondan PS4 oyun aldım. Bölge kodu ALL bunun 1. Bölge NTSC-U dan farkı nedir.

Hic bir farki yoktur hatta direk NTSC-U'dur. Bu jenerasyon neden boyle bir denyoluk yaptilar bilmiyorum. Belki cihanizin bolgesi ne olursa olsun calisir demek istediler. Ama alinacak DLCleri dusunemediler sanirim. All bolge bir oyunu Pal bolge bir store'dan icerik alirsan calismaz.

Ben spottan aldigim bir 1. Bolge oyunun icinden 3. Bolge disk ciktigindan beri disk uzerindeki cusa kodunu referans aliyorum. Onu da oyun eline gecmeden goremiyorsun malesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler bende 2.bölge division var hesabım us hesap. dlc almak istiyorum turk hesabı acıp ordan mı almalıyım dlc yi. fakat oyunu us hesaptan oynamaya devam etmem lazım karekterim orada cunku

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.