Şimdi Ara

OYUN SİSTEMİ YORUMLAR BEKLENİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar dün 2500 TL bütçem olduğundan bahsedip konu açmıştım. Bütçemi artırdım ve tavsiyelere de uyarak bi sistem kurdum. Yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Sistem şu şekilde:

- ASUS CROSSHAIR V FORMULA AMD 990FX/SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ (O.C.) ANAKART

- AMD FX X8 8350 SOKET AM3+ 4GHZ 16MB CACHE 32NM İŞLEMCİ

- ASUS HD7950 DIRECTCU II TOP GDDR5 3GB 384BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI

- CORSAIR 16 GB (2X8GB) VENGEANCE PRO DDR3 SİYAH SOĞUTUCULU RAM

- KINGSTON 240GB HYPERX 3K SERISI SATA 3.0 CACHE SSD

- COOLER MASTER HYPER 212X İŞLEMCİ SOĞUTUCU + 2. FAN

- CORSAIR CARBIDE SERİSİ 300R 80PLUS 600W MIDT ATX SİYAH KASA

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PC'ye bir şey yüklemediğimden dolayı + hız istediğim için sistem direk SSD'ye kurulacak ve HDD takılmayacaktır.

Sistem hakkında yorum ve tavsiyelerinizi merakla bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Edition -- 9 Temmuz 2013; 11:54:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Edition

Merhaba arkadaşlar dün 2500 TL bütçem olduğundan bahsedip konu açmıştım. Bütçemi artırdım ve tavsiyelere de uyarak bi sistem kurdum. Yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Sistem şu şekilde:

- ASUS CROSSHAIR V FORMULA AMD 990FX/SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ (O.C.) ANAKART

- AMD FX X8 8350 SOKET AM3+ 4GHZ 16MB CACHE 32NM İŞLEMCİ

- ASUS HD7950 DIRECTCU II TOP GDDR5 3GB 384BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI

- CORSAIR 16 GB (2X8GB) VENGEANCE PRO DDR3 SİYAH SOĞUTUCULU RAM

- KINGSTON 240GB HYPERX 3K SERISI SATA 3.0 CACHE SSD

- COOLER MASTER HYPER 212X İŞLEMCİ SOĞUTUCU + 2. FAN

- CORSAIR CARBIDE SERİSİ 300R 80PLUS 600W MIDT ATX SİYAH KASA

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PC'ye bir şey yüklemediğimden dolayı + hız istediğim için sistem direk SSD'ye kurulacak ve HDD takılmayacaktır.

Sistem hakkında yorum ve tavsiyelerinizi merakla bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

Asuslara cok gereksiz para vetmissin. Anakarti gigabyte 990fxa ud3 yap. Artan para ilede sapphire 7970 alirsin veya islemci sogutucu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• respect4114 kullanıcısına yanıt
    İşlemci soğutucum var zaten. Ama Crosshair V Formula oyunlarda iyi fark yaratıyor o yüzden tercih ettim. SAPPHIRE'e de güvenmiyorum ve 7950 TOP bana yeter de artar. ASUS DCU II güven veriyor bana. SAPPHIRE'de hep bi ısınma ve ses şikayeti okuyorum.
  • quote:

İşlemci soğutucum var zaten. Ama Crosshair V Formula oyunlarda iyi fark yaratıyor o yüzden tercih ettim. SAPPHIRE'e de güvenmiyorum ve 7950 TOP bana yeter de artar. ASUS DCU II güven veriyor bana. SAPPHIRE'de hep bi ısınma ve ses şikayeti okuyorum.

Yok öyle bişey kardeşim marka fanatik olma ilerde daha çok rahat edersin 7970 alirsan. Sapphire nin asusun sogutmasindan eksik kalir yani yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Crosshair V Formula ancak overclock da fark eder. Overclock etmeyeceksen ve SLI / Crossfire yapmayacaksan birkaç zamazingo özellik dışında hiçbir farkı yok 170 TL lik anakarttan.

Overclock yapacağım diyorsan tamam, o zaman gerçekten de Gigabyte kartlardan bir adım önde.

Onun dışında Sapphire konusunda önyargılı olma Sapphire çok iyi bir firmadır. 7950 Top'un ücreti güzel bir yerde yalnız o kartı almanı destekliyorum. overclock yapar 7970 gibi çalıştırırsın.

• HD 7870 tahiti LE XT ve daha üst seviye (performans) oyun sistemlerinde; standart hızlarıyla bile oldukça yüksek performans sunan gerçek 4 çekirdekli ve güç tüketimi konusunda verimli (77W) Core İ5 işlemcili İntel sistem toplanmalıdır. (Sistem daha stabil kullanılır.) Ekran kartı ile İşlemci performansı orantılı olmalıdır. İntel sistemin pek çok + özellikleri / avantajları da vardır.

Core İ3 HT (55W), Modüllü FX 8350, 6350, 4350 BE (125W) işlemcilerin oyun performansları aynı seviyededir. (Güncel oyunların çoğu çoklu çekirdeğin gücünden yararlanmamaktadır.)
  • O fiyat aralığında intel alın en azından i5 alın daha iyi olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

HD 7870 tahiti LE XT ve daha üst seviye (performans) oyun sistemlerinde; standart hızlarıyla bile oldukça yüksek performans sunan gerçek 4 çekirdekli ve güç tüketimi konusunda verimli (77W) Core İ5 işlemcili İntel sistem toplanmalıdır. (Sistem daha stabil kullanılır.) Ekran kartı ile İşlemci performansı orantılı olmalıdır. İntel sistemin pek çok + özellikleri / avantajları da vardır.

Core İ3 HT (55W), Modüllü FX 8350, 6350, 4350 BE (125W) işlemcilerin oyun performansları aynı seviyededir. (Güncel oyunların çoğu çoklu çekirdeğin gücünden yararlanmamaktadır.)

Gerçek 4 çekirdek yalan 4 çekirdek diye birşey yok yanlış yönlendirmeyelim.

Ayrıca dün size daha Core i3'ün FX 8350 den nasıl (olması gerektiği gibi) fark yediğini de göstermiştim. Sizin verdiğiniz 1080p işlemci üstüne gitmeyen testte bile FX 8350 Core i5 ile başabaş ve i7 nin sadece biraz gerisindeydi.

Ayrıca Core i5 + Anakart maliyeti FX 8350 + Anakart maliyetinden çok daha fazla şu an özellikle 4. jenerasyonda.

• quote:

Orijinalden alıntı: ookami

quote:

HD 7870 tahiti LE XT ve daha üst seviye (performans) oyun sistemlerinde; standart hızlarıyla bile oldukça yüksek performans sunan gerçek 4 çekirdekli ve güç tüketimi konusunda verimli (77W) Core İ5 işlemcili İntel sistem toplanmalıdır. (Sistem daha stabil kullanılır.) Ekran kartı ile İşlemci performansı orantılı olmalıdır. İntel sistemin pek çok + özellikleri / avantajları da vardır.

Gerçek 4 çekirdek yalan 4 çekirdek diye birşey yok yanlış yönlendirmeyelim.

Ayrıca dün size daha Core i3'ün FX 8350 den nasıl (olması gerektiği gibi) fark yediğini de göstermiştim. Sizin verdiğiniz 1080p işlemci üstüne gitmeyen testte bile FX 8350 Core i5 ile başabaş ve i7 nin sadece biraz gerisindeydi.

Ayrıca Core i5 + Anakart maliyeti FX 8350 + Anakart maliyetinden çok daha fazla şu an özellikle 4. jenerasyonda.

+1

• http://forum.donanimhaber.com/m_71596443/f_//tm.htm#71596443

güç tüketimi, soğutma, soğutucu, faz sayısı, sıcaklık, gürültü............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 9 Temmuz 2013; 12:38:43 >
  • quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_71596443/f_//tm.htm#71596443

güç tüketimi, soğutma, soğutucu, faz sayısı, sıcaklık, gürültü............

eski 2-4 çekirdek kullanan oyunlarla istediğiniz kadar eğlenebilirsiniz ama şu bir gerçek. O oyunların hepsinde hem Intel hem de AMD yarı yolda bırakmıyor, ancak maliyet olarak şu an bir Intel sistemi AMD sistemine göre ciddi derecede pahalı.

Saf işlemci gücünü yatırırsanız FX 8350 i5 3570k dan güçlüdür, i7 3770k dan biraz daha güçsüzdür. Bunlar en kolay render testlerinden belli oluyor, bunu kullanan oyunlar arttıkça rakamlar da o yönde yükselme trendine gidecektir. Nasıl vaktinde Core 2 Quad Q6600 düşük saat hızından dolayı oyuncu işlemcisi olarak görülmüyordu onun yerine Core 2 Duo ların daha yüksek saat hızlı olanları tercih ediliyordu. Devir değişti şimdi o Core 2 Duo piyasadan silindi ama hala ciddi derecede Q6600 kullanan insan var ise aynısı FX serisi için de geçerli olacaktır.

• Boş yere tartışmayın aklımı peynir ekmekle yemedim doğru olmayan testlere bakıp soketçi intel almam.

Bu arada hem anakart hem işlemci hem de ekran kartını O.C. yapıcam o yüzden bu seçimleri yaptım.
  • Black Edition kullanıcısına yanıt
    Piledriver (8350, 6300, 4300) serileri, önceki nesil bulldozer (8150, 6100, 4100) serilerinin 95/125W TDP sınırını geçmeden saat hızı artırılmış yeni nesil işlemcilerdir.
    Yeni çıkacak olan FX Steamroller ve (soket değişmezse) FX Excavator işlemciler de muhtemelen yine saat hızı artırılmış modüllü işlemciler olacak. 125W'lı FX-4130/4170/6200 serisi yerine, aynı performansta 95W'lı 4300/6300 işlemci çıktı. Yeni çıkacak işlemciler de 125W'lı 4350/6350 serisi yerine muhtemelen 95W'lı yeni seri olacaktır.

İleride yeni çıkacak olan FX Steamroller veya (soket değişmezse) FX Excavator işlemcilere, yükselme düşünülüyorsa, Athlon, veya FX-4100 alınmalı.
    8350 alıpta ilerde değiştirmeyi düşünmüyorsunuz herhalde
  • Aslına bakarsanız böyle güzel bir sistemde (ki o.c. de yapılınca canavar olucak) yetersiz gelicek bi parça olduğunu zannetmiyorum bu yüzden 8350 yi değiştirme gibi bi sıkıntım yok
  • quote:

eski 2-4 çekirdek kullanan oyunlarla istediğiniz kadar eğlenebilirsiniz ama şu bir gerçek. O oyunların hepsinde hem Intel hem de AMD yarı yolda bırakmıyor, ancak maliyet olarak şu an bir Intel sistemi AMD sistemine göre ciddi derecede pahalı.

8350 mi pahalı
    core İ3 mü

güç tüketimi, soğutma, soğutucu, faz sayısı, sıcaklık, gürültü.........
  • quote:

quote:

8350 mi pahalı
    core İ3 mü

güç tüketimi, soğutma, soğutucu, faz sayısı, sıcaklık, gürültü.........

Kendinizi papağan gibi tekrar etmek elbette sizin özgürlüğünüzdür, size söylemlerinizin cevabı dünden verilmiştir. Tekrar tekrar vermeme gerek yok anlayan anladı, nitekim bu başlıktaki arkadaş da size cevabınızı verdi. Siz i3 alın.

• aslında testlere pek inanmasam bile gördüğüm testlerde i3 ü bırakın i7 le kapışıyordu 8350. bir de hyper-threading'den bahsetmişsiniz ama intelin yazılımla yaptığı bu işi AMD zaten donanımla yapmıyor mu? imzanıza bakılırsa fanatikliğe karşısınız ama dünden beri tüm konulara i3 ü copy paste yapıyosunuz ben pek anlamadım bu işi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Edition -- 9 Temmuz 2013; 12:53:58 >
  • quote:

Aslına bakarsanız böyle güzel bir sistemde (ki o.c. de yapılınca canavar olucak) yetersiz gelicek bi parça olduğunu zannetmiyorum bu yüzden 8350 yi değiştirme gibi bi sıkıntım yok

ben kimseye şunu al diye zorlamıyorum

Kullanılmayacak performansa ve özelliğe para verdirmemek için bildiklerimi arkadaşlarla paylaşmak istiyorum.

Üst seviye (performans) oyun sistemlerinde; standart hızlarıyla oldukça yüksek performans sunan bir işlemci (Core İ5, 77W) almak varken; çarpan, voltaj, güç tüketimi, soğutma, soğutucu, faz sayısı, sıcaklık, gürültü vb. ayrıntılarla uğraşarak hız aşırtma yapmak için AMD FX işlemci almanın bir anlamı yoktur. İşlemci ve anakart fiyat farkları, işlemci soğutucusu vb. (fazladan harcanan elektrik) yapılacak masrafı değip değmeyeceğinin iyi düşünülmesi gerekir.

• quote:

aslında testlere pek inanmasam bile gördüğüm testlerde i3 ü bırakın i7 le kapışıyordu 8350. bir de hyper-threading'den bahsetmişsiniz ama intelin yazılımla yaptığı bu işi AMD zaten donanımla yapmıyor mu? imzanıza bakılırsa fanatikliğe karşısınız ama dünden beri tüm konulara i3 ü copy paste yapıyosunuz ben pek anlamadım bu işi

Yiğidi öldür hakkını ver bazı oyunlarda gerçekten i3 ile 8350 arasında fark olmayabiliyor bu konuda tamamen haksız değil. Ama anlamamakta ısrar ettiği konu şu. Şu an bir geçiş süreci yaşanıyor konsollarla birlikte ve kaçınılmaz olarak gittikçe artacak bir biçimde çekirdek kullanımı olacak, ve böyle bir durumda Core i3 - i5 gibi işlemciler şu anki halleriyle anlamlarında kayıp yaşayacaklar ve FX bir anda rekabetçi olacak Crysis 3 ve Far Cry 3 patch ile bu olay hemen görüldü, daha önceden de 6 çekirdek destekleyen Battlefield 3 ve Max Payne 3 gibi oyunlarda da bu gidişat görülmüştü. Bunu görmek için bir dahi olmaya gerek yok. WoW da Intel AMD ye 30 fps fark atıyor diye, veya Starcraft II, Skyrim de atıyor diye Intel almak şu an tuhaf gerçekten. Bence Intel alan alacaksa i7 alsın. i5'e de saygım var özellikle (abi ben MMORPG oynuyorum sürekli) der hak veririm mmorpg oyunları çok çekirdek kullanmıyorlar.

Ama 2000-2500 TL bütçesi olan i7 kuramayacak her insana FX 8320-8350 öneririm şu an.

• quote:

aslında testlere pek inanmasam bile gördüğüm testlerde i3 ü bırakın i7 le kapışıyordu 8350. bir de hyper-threading'den bahsetmişsiniz ama intelin yazılımla yaptığı bu işi AMD zaten donanımla yapmıyor mu? imzanıza bakılırsa fanatikliğe karşısınız ama dünden beri tüm konulara i3 ü copy paste yapıyosunuz ben pek anlamadım bu işi

testlere bakmaya gerek yok, mantık var

Oyunlar 4 çekirdek kullanırsa
    FX-4300/6300/8350 4 çekirdek (2 modül) aktif, Core İ3 (3220) 4 işparçası aktif, bu durumda performansları aynı seviyede olur.

Oyunlar 4 çekirdek kullanırsa
    FX-4300/6300/8350 4 çekirdek (2 modül) aktif, Core İ5 (3470) gerçek 4 çekirdek aktif, bu durumda Core İ5 daha performanslı olur.

Bir (iki çekirdek) modülün performansı iki fiziksel (gerçek) çekirdeğin %80’i kadardır. http://thgtr.com/amd-fx-8150-incelendi/4
    iki fiziksel (gerçek) çekirdek, bir (iki çekirdek) modülden % 25 daha performanslıdır

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.