Şimdi Ara

Oyun Programlamak için Java mı C++ mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, bu sene üniversitede javayı bitirdik. Seneye C++ var. Öbür sene de C. Ben akademisyenlik düşündüğüm için not kasıyorum doğal olarak C++'ya yoğunlaşmam lazım. Ama hem programlama mantığını öğrenmek (programlama yaparken meydana gelen sorunlarla karşılaşıp bunları çözüp pratik yapmak yani) hem de zevk için yazın oyun programlamayı düşünüyorum. Forumda millet piyasadaki oyunların %90'ı C++ ile yapılıyor demiş, fakat yazın 3 ayda (biraz java bildiğimi varsayarsanız, flappy bird filan yazabiliyorum yani ) C++'da oyun yazabilecek kıvama gelebilir miyim, java bilgim bu konuda ne kadar yardımcı olur? Veya javada daha da uzmanlaşmaya mı çalışayım? (Gerçi C++ da öğrenmem lazım). Kısacası bu konularda çok bir bilgim yok, araştırıcam ama sizin de bir tavsiyenizi alayım. (2D yapıcam, 3D yapmadan önce 2D yap diyorlar.)

• Çoğu oyun motorunda javascrippt daha kolaylık sağlayabilir.Ama tabiki de bir oyunda hem C++,hem Javascript hem de C# kullanılır.Benim öncelik verdiklerim ise C# ile javascript'tir.C#'la işin yoksa javascripti geliştir derim.
  • Hocam bence android öğrenin java bilginizde varmış. Nedeniyse oyun olayı çok fazla olmaya başladı play de bir ton oyun var herhangi bir kelime yazsan bile o kelimeyle alakalı birçok oyun çıkıyor. Ama güzel bir uygulama fikri ile android üzerinden gidebilirsin.

Yok illa oyun yapacağım derseniz javaScript ile unity3D üzerinden gidin geçen 3-5 gün öyle baktım biraz javadan uzaklaşayım diye zor gelmemişti.Hem sitesinde güzel anlatımları da var.

Oyun geliştirmek için hazır platformlar/özel programlama dilleri var, bunlarla çok daha hızlı bir şekilde oyun geliştirebilirsiniz.

ör:
    http://basic.mindteq.com/index.php?i=162

veyahut da şu sayfadaki "2D and 3D support" a tıklayın.
    http://basic.mindteq.com/index.php?i=custom

• Arkadaşlar teşekkürler, fakat ben oyun satıp para kazanmak için oyun yapmayacağım, kendimi zevkli bir yolla geliştirmek için yapacağım. Ve akademik planlarım olduğu için sadece java veya c++ kullanmam gerek. Unity ve androidin bu konuda iyi olduğunu ben de biliyorum yoksa.
  • 3 ay sabah akşam uğraşırsan, oyun yapacak yere gelirsin. Ama her oyun, aynı değerde oyun değildir. Senin yapacağın oyun da, piyasayı sallayan oyunlar gibi değil, 3 aylık sonucunda üretebileceğin oyun, 5-10 sene önceki oyunların şimdiki değeri kadar olur. Fakat zamanla yılmadan ve sıkılmadan devam edebilirsen iyi ürünler çıkartabilirsin. Bazı projeler vardır ki, görünüşte basit, yapılması kolay, fakat birden bir yükselir ki, insan şaşırır.
  • Genelde firmaların kendi için geliştirdikleri gelişmiş oyun motorlarında c++ kullanılır. Oyun motoru dışında oyun programlamak da pek cazip değil.

Orijinalden alıntı: jo_be

Arkadaşlar teşekkürler, fakat ben oyun satıp para kazanmak için oyun yapmayacağım, kendimi zevkli bir yolla geliştirmek için yapacağım. Ve akademik planlarım olduğu için sadece java veya c++ kullanmam gerek. Unity ve androidin bu konuda iyi olduğunu ben de biliyorum yoksa.

cryengine c++ kullanıyor.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.