Şimdi Ara

Oyun Programcısı Olmak İçin Ne Gerekir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
8.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hasan1980125

O sana ve şirketin ne kadar büyük olduğuna bağlı. Sürekli etrafta dolanıp elemanların işine karışmanda pek olumlu bişey değil açıksası. Şirketin gidişatına göre neler yapacağına karar verirsin heralde. Buda ayrı bi uzmanlık alanı şirket yönetimiyle ilgili araştırma yaparsan daha net bilgiler elde edebilirsin.

Peki, teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

örneği verilen bir teknopark şirketi. burada ofis açanlar vergiden muaf, ofis bedava, ve geri ödemesiz kredi sağlanıyor.
    "cebimde param var kim iş yapar" dedin mi rusya'da, almanya'da, vs bir sürü adam var. bu röportajda da yazmış zaten müziği çizimi yabancıya yaptırıyoruz diye, e motor da yabancı, sen ne yapıyorsun teknoparkta?
    benim bizzat tanıdıklarım var 2 teknopark'ta, yıllardır aldıkları krediyi yiyorlar yaptıkları bir innovasyon yok... dışarıdan birileriyle bağlantı kuruyorlar, parayı hizmet alıyoruz diye aktarıyorlar, sonra hoop birkaç yabancı müşteri çıkıveriyor giden paranın bir kısmını "aferin, bak yurtdışında satış yaptınız" diye geri gönderiyor.
    teknopark imkanı 10 yıldır var, şartları sağlıyorsanız hemen girin.

Ah be hocam ne şartı, gidip bir şirkete göstereceğim bir diplomam, referanslarım, projelerim yok ki :) Daha üniversite okuyacağız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet teknoparklar uzun süredir varlar ve ne yazıkki yıllardır sömürülüyorlar. Ama taleworlds konusunda bazı söylediklerine katılmıyorum.
    Yetişemedikleri veya imkan olarak sahip olmadıkları işleri outsource etmeleri gayet doğal birçok firmada bunu yapıyor. Ayrıca engine'ide kendileri geliştiriyolar. Taleworlds yurtdışı satışlarıylada, oyuncu kitlesiylede bana kalırsa ayakları yere basan tek türk oyun firması. Ama söylediğin türden çok firma var o konuda haklısın.
  • arkadaşlar benim merak ettiğim tamam oyunun kendi motoru var ama, bir arkadaşım pratik olması amacıyla kendi programlama dillerini yazıyor olabileceklerini söyledi. Herhangi bir bilgisi olan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: huse3292

arkadaşlar benim merak ettiğim tamam oyunun kendi motoru var ama, bir arkadaşım pratik olması amacıyla kendi programlama dillerini yazıyor olabileceklerini söyledi. Herhangi bir bilgisi olan varmı?

Direk programlama dili yazan belki vardır belki yoktur. Ama biraz fazla zahmetli olur bence, onun yerine Framework yazıyor olabilirler, veya sadece bir ara çevirici falan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: welrocken

quote:

Orijinalden alıntı: huse3292

arkadaşlar benim merak ettiğim tamam oyunun kendi motoru var ama, bir arkadaşım pratik olması amacıyla kendi programlama dillerini yazıyor olabileceklerini söyledi. Herhangi bir bilgisi olan varmı?

Direk programlama dili yazan belki vardır belki yoktur. Ama biraz fazla zahmetli olur bence, onun yerine Framework yazıyor olabilirler, veya sadece bir ara çevirici falan.

olabilir hocam. Aslında mantıklı geliyor insana ama, tabi orjinal bir metod geliştirmek gerekir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TradeMark

Arkadaşlar ben bu ara çok soru sorar oldum. Fakat cevapları bulacağım yerin burası olduğu kanısındayım.

Merak ettiğim şey, gelişmiş bir oyun tasarlayabilmek için hangi dilleri bilmek gerekir. Bunun için özel bir eğitim var mıdır? Üniversitelerin Bilgisayar Mühendislliği Bölümünde bu konuda herhangi bir ders ya da bu konuyla bağlantılı olarak öğrentilen bir dil. Birkaç yerde okudum. OpenGL/DirectX falan demişler. Sonra bi de oyun motoru geliştirmek gerekiyormuş. Ama nasıl? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa çok sevinirim.

Arkadaşim oyun motoru olarak tam bi bilgim yok ama oyun map'i yapma oyun geliştirme senaryo ses efekti gibi şeyler İzmir Üniverstesinde Yeni bi bölüm açildi oraya gidip kendini geliştirebilrsin.. puan olarak YGS-LYS Fenden 260 300 ortalama yapman gerekiyo..

• quote:

Orijinalden alıntı: TradeMark

Arkadaşlar ben bu ara çok soru sorar oldum. Fakat cevapları bulacağım yerin burası olduğu kanısındayım.

Merak ettiğim şey, gelişmiş bir oyun tasarlayabilmek için hangi dilleri bilmek gerekir. Bunun için özel bir eğitim var mıdır? Üniversitelerin Bilgisayar Mühendislliği Bölümünde bu konuda herhangi bir ders ya da bu konuyla bağlantılı olarak öğrentilen bir dil. Birkaç yerde okudum. OpenGL/DirectX falan demişler. Sonra bi de oyun motoru geliştirmek gerekiyormuş. Ama nasıl? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa çok sevinirim.

Senin ilacın Unity3D arkadaşım.

Bu konuya bir göz at.

Unity3D Başlama Rehberi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkant1 -- 4 Temmuz 2013; 23:16:44 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.