Şimdi Ara

Oyun Programcısı Olmak İçin Ne Gerekir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
8.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hangi birinizin yazdığını düzelteyim. İlk mesajımı tekrar tekrar okumanı tavsiye ediyorum. Derin anlamlar saklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan1980125

Hangi birinizin yazdığını düzelteyim. İlk mesajımı tekrar tekrar okumanı tavsiye ediyorum. Derin anlamlar saklı.

ilk mesajın nedense çok boş geldi gözüme, moribito gereken cevabı vermiş zaten
  • quote:

Hangi birinizin yazdığını düzelteyim. İlk mesajımı tekrar tekrar okumanı tavsiye ediyorum. Derin anlamlar saklı.

link vermek yetiyorsa bende şunu vereyim. http://www.google.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Yavaşta olsa rezilde olsa, windows ortamında çalışması için directx şart gibi bişey. Opengl windowsta doğru düzgün çalışmıyor, hem sistemden hem de sürücülerden bilerek yavaşlatılıyor. Amd nin kartları opengl de sürünüyor, sürücüleri çok bozuk.

Gerçi bu tartışmanın hepsi boşuna. Komple 3d oyun üretecek tecrübeli bir ekibin ve yeterli maddi gücün olacak ama sen direcxt mi opengl mi diye düşüneceksin öylemi? Bir dünya hazır motor var, artık ücretsiz araçlar bile ticari kaliteye ulaştı. seyfi84 arkadaşın dediği gibi teknik tarafını düşünmenin mantığı yok. Sen senaryoyu grafiğini sesleri vs. hazırla gerisi kolay.

opengl doğru kullanıldığında kat kat daha hızlı oluyor. 2012 yılında hala Vertex3f() komutu kullanıp performans bekleyen devler yüzünden karalandı bu kadar bu kütüphane

• Moribito cevabı vermiş mi?
    "Unity3D, UDK, LWJGL (bu oyun motoru degil bu arada kutuphane sadece"
    kısmını görünce mesajın geri kalanını okumadım bile.
  • quote:

Moribito cevabı vermiş mi?
    "Unity3D, UDK, LWJGL (bu oyun motoru degil bu arada kutuphane sadece"
    kısmını görünce mesajın geri kalanını okumadım bile.

LWJGL bir kutuphane, garip olan neki ?
    http://lwjgl.org/

UDK ve Unity3D ise birer oyun motoru
    http://en.wikipedia.org/wiki/Unity_(game_engine)

?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moribito -- 9 Eylül 2012; 19:29:29 >

• Kendinle çelişkiye düşüyosun gördün mü. Demekki neymiş emin olmadığın konularda atıp tutmayacaksın.
  • Anlasamadik galiba, ben LWJGL'e kutuphane, Unity ve UDK'ya oyun motoru dedim bastan beri. celiski derken ?
  • Daha fazla uzatmayalım ikimizde post'un konusundan uzaklaşıyoruz. Ama eğerki illa benimle aşık atmak istiyosan ben her zaman burdayım.
  • Arkadas oyun tasarlamak istiyorum demis, ve bende gerekli cevabi verdim. Sen ise bastan beri yararli bir post atmadin. Sende bildiklerini paylas, yanlislarimizi duzelt. Sonucta hepimiz buraya birseyler ogrenmeye yanlis bildiklerimiz varsada dogrusunu ogrenmeye geliyoruz.
  • Bi anda kanka olduk ha.
    Tamam bende yanlış bişey söylediysem affola.
  • hasan1980125
    Senin dediğin yerlerde genelde iki gram kodlama bilmeden gamestudio gibi araçlarla bişeyler yapmaya çalışanlar var. Belki biraz düzelmiştir şimdi bakacak halim yok.

moribitoya da oyun motoru ve kütüphanesini ayırdığı için kızdın heralde. İkiside aynı işi görsede seviye farkı var, adam haksız değil. Bildiğin bişey varsa yaz, herkese karşı gelip diklenmekle olmuyor bu işler.
  • hasan hep öyle zaten her konuya gelir "sallama" der , "yanlış o" der gider. sonra arar bakar bir kelimede harf hatası görür bundan sonrasını okumadım der. onu aldırış etmeyin. rod do şambırmıdır ne zırtsa onun kankası yada kendisi buda.
  • ben ne yazsam mazaret bulup laf atıyor. yok şu harf eksik. yok hiçbirşey bilmiyorsun. kendi birşey bilmiyor birkaç kişiden bulduğu bilgilerle gelip burada bize artistlik yapıyor. ben her dediğim doğru demiyorum ama insan gibi düzeltirsin yanlışım varsa doğruysada kesip sesini oturursun zaten senden teşekkür bekleyen yok buraya post kasmak için geldiği belli.
  • Ya ben uzamasın dedikçe yazmaya devam ediyosun.
    Sen kimsin ben senin yazılarına mazeret bulayım. Post kasmak ne daha türkçeyi öğrenememişsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan1980125 -- 10 Eylül 2012; 13:04:55 >
  • Evet C++gelişmiş oyunlarda tercih edilir. Sebebide yüksek performanslı olmasıdır. C++ kullanacaksan OpenGL ve Ogre ile oyun yapabilirsin.

C# kullanacaksan XNA yada Diretcx ile oyun programlayabilirsin. İnternetten biraz araştır faydalı dökümanlar bulursun.

Delphi'ye gelince delphi kullanmanı önermem. Delphi ilede oyun yapılabilir fakat bence delphi hem karışık hemde pek tutulmuyor.
  • Ben de daha ticari bir soru yoneltmek istiyorum. Cevat yerli ve kardesleri bu asamaya gelme yolunda isletmeci olarak mi basladilar? (mesela cry engine'in xisle veya farcryin temellerini kendileri attilar mi) Yoksa tek satir kod yazmadan, para ve akillarini kullanarak ise atilip ekiplerini, sirketlerini mi kurdular? Sorum su ben bu isin icine girmek istiyorum, ama programci ama yonetici olarak. E universite bitince pat diye sirket kurulmuyo. Biraz tecrubelenmek lazim. Ama bu konuda birisi oyun programcilarinin fazla kazanmadigini soylemis. Peki oyun programciligindan, yoneticilige veya sirket kurmaya giden yol nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taleworlds armağan yavuz senin yapmak istediğini yapmış biri. İlgili yazı şurada : http://ieee.bilkent.edu.tr/teknoloji101/?p=492
    Crytek'inde bu konuyla ilgili yazısı vardı ama bulamadım şimdi bulunca link veririm.
    Yazılım şirketi kurmak için programcı olman şart değil ama olursan tabikide daha iyi olur işlere hakim olursun vs.. Şuanda senin açından bunları düşünmek için erken okuluna yoğunlaşman taraftarıyım.
  • quote:

Taleworlds armağan yavuz senin yapmak istediğini yapmış biri. İlgili yazı şurada : http://ieee.bilkent.edu.tr/teknoloji101/?p=492
    Crytek'inde bu konuyla ilgili yazısı vardı ama bulamadım şimdi bulunca link veririm.
    Yazılım şirketi kurmak için programcı olman şart değil ama olursan tabikide daha iyi olur işlere hakim olursun vs.. Şuanda senin açından bunları düşünmek için erken okuluna yoğunlaşman taraftarıyım.

Yani benim basit de olsa bir şirketim olsa (sadece varsayım), ben oyunun çeşitli yerleriyle ilgili istediğim şeyi yapabilecek miyim? Yoksa illa işin teknik değil de, teorik kısmıyla mı ilgilineceğim, işte pazarlamadır oyunun nasıl olacağı vs. vs.

• O sana ve şirketin ne kadar büyük olduğuna bağlı. Sürekli etrafta dolanıp elemanların işine karışmanda pek olumlu bişey değil açıksası. Şirketin gidişatına göre neler yapacağına karar verirsin heralde. Buda ayrı bi uzmanlık alanı şirket yönetimiyle ilgili araştırma yaparsan daha net bilgiler elde edebilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.