Şimdi Ara

Oyun oynarken bilgisayarın restart atması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıkta yazdığı gibi oyun oynarken 15 dk ile 1 saat aralığında herhangi bir hata mesajı veya mavi ekran almadan bilgisayar kendini kapatıyor ve yeniden başlatıyor.Garip olan durum şu ki her oyunda olmuyor denemek için geçen haftalarda çıkan doom eternali kurdum high ayarlarda sabit 60 fps 5 saat hiç bir sorunla karşılaşmadan oynayabildim.

Sorunun yaşandığı oyunlar : Black desert online , the outer worlds
    Sorun yaşamadıklarım : Doom eternal , sekiro , dark souls 3 , lol , dota

Sistem özelliklerim : i5-6400 , MSI H110M PRO-VD , SAPPHIRE RX 470 4GB , CORSAIR VS650 +80 , Kingston 8GB HyperX Fury Black DDR4 2133MHz

Şu ana kadar yaptıklarım : BIOS güncelleme , anakart güncelleme , ekran kartı güncelleme , kasa içerisindeki tozları temizledim , termal macunu değiştirdim , anakart güç girişlerini çıkartıp taktım.

Oyun sırasında sıcaklıkları kontrol ettiğimde GPU 75 derece civarlarında CPU ise 65-70 arasında değişiyor. Oyunlarda herhangi bir fps sorunu da yaşamıyorum sadece bir anda bilgisayar kendini kapatıp açıyor. Event viewerdan kontrol ettim Kernel power 41 hatası olarak gösteriyor .

Oyun oynarken bilgisayarın restart atması

20 Dakikalık OCCT stress test sonucu. Test sırasında kapanma sorunuyla karşılaşmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tensa Zangetsu -- 9 Nisan 2020; 22:41:57 >

• Psu çıkışlarını ölçtürün, tüm kanallardan stabil amper ve voltaj aldığınızdan emin olun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheArchaeologist

Psu çıkışlarını ölçtürün, tüm kanallardan stabil amper ve voltaj aldığınızdan emin olun.
    Nasıl yapılacağını bilmiyorum hocam elimde gerekli aletlerde yok zaten malum durumlardan dolayı yakın zamanda böyle bir test yaptırabileceğimi sanmıyorum. Bilgisayarı ilk topladığım zaman PSU yüzünden aynı durumla karşılaşmıştım fakat o zaman oyun farketmiyordu herhangi bir oyuna girdiğimde direk kapanıyordu bilgisayar , bu sefer her oyunda olmadığı için kafam karıştı açıkcası.
  • PC genelde CPU çok ısınınca restart yapar. Bios ayarlarından restart sıcaklığını biraz yükselt istersen.

• quote:

Orijinalden alıntı: YellowBase

PC genelde CPU çok ısınınca restart yapar. Bios ayarlarından restart sıcaklığını biraz yükselt istersen.
    Oyun sırasında CPU sıcaklığı 65-70 derece arasında değişiyor , çok sıcak değil diye düşünüyorum.
  • Tensa Zangetsu kullanıcısına yanıt
    Biosta anakartın restart sıcaklık değeri kaç? Bu değerlere yakınsa biraz yükseltin.

• quote:

Orijinalden alıntı: YellowBase

Biosta anakartın restart sıcaklık değeri kaç? Bu değerlere yakınsa biraz yükseltin.
    Öyle bir değer göremedim hocam tam olarak nereye bakacağımı söyler misiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken pc kapanıyor.
    2 yıl önce açıldı
    Oyun oynarken PC kapanıyor!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bios ayarlarına girip CPU ve anakart sıcaklığını kontrol edin gerekiyorsa memtest86 ile ram testi yapın.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheArchaeologist

Bios ayarlarına girip CPU ve anakart sıcaklığını kontrol edin gerekiyorsa memtest86 ile ram testi yapın.
    CPU;42
    SYS TEMP : 32
    Olarak gösteriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ram testi yapın, mümkünse ekran kartının eski sürücüleri ile deneyin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.