Şimdi Ara

Oyun oynarken bilgisayarım kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıktada yazdığım gibi oyun oynarken bilgisayarım kapanıyor yeni ekran kartı aldım powersupply yeterli olamadığı için ekran kartımdan beklediğim performansı alamadım yeni powersupply aldım 600 wt bu sefer istediğim her oyunu ultrada hiçbir kasma olmadan oynayabiliyorum ama bilgisayar en olmuyacak yerde kapanıyor sinirimi bozmaya başladı :( bilgisayar kapandığında - kapanırken ram yetmediğinde veya ram fullendiğinde artık nasıl diyebilirim işte zorlandığında sesi tekrarlar ya 1-2 saniyeliğine öyle sesi tekrarlıyarak kapanıyor ramlerimde sorun olduğunu düşündüm 2 slot ram kullanıyordum yeni ram aldım hala hiçbir şey değişmedi yine kapanıyor bilgisayar bir önerisi - fikri olan paylaşmak isteyen arkadaşları bekliyorum :)

• kardeş Ana kartın ile ekran kartın uyumsuz olabilir. Ana kartın desteklediği ekran kartı özelliğinden yüksek bi kart takılı ise o yüzden olabilir. Benim aklıma bu geldi. Eski ekran kartında bu tarz bi sorun yaşanmadıysa bence problem bu olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunun ısınma ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Kasanın soğutması kötü olabilir ve ekran kartı kendini soğutamıyor olabilir.
    AIDA64 ile boşta ve yükteyken SS yüklerseniz yardımcı olabiliriz.
  • Bilgisayarınız kapandıktan sonra delete tuşuyla bios ayarlarına girin harfware monitoring ile işlemci sıcaklığına bakın muhtemelen 99 derecedir bilgisayar güvenilk amaçlı kendini kapatıyor zorlarsanız başınız ağrıyabilir.Ha gözden kaçırmışım oyun oynarken ses tekrarlıyor demişsin buda ekran kartı driverından yada ekran kartının mangala dönüşmesinden kaynaklanır.

Edit:Ekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f.e.a.r -- 25 Mart 2013; 2:26:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: N.Aksel

Sorunun ısınma ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Kasanın soğutması kötü olabilir ve ekran kartı kendini soğutamıyor olabilir.
    AIDA64 ile boşta ve yükteyken SS yüklerseniz yardımcı olabiliriz.

Ekran kartının ısısı en fazla 55e çıktı değerler stabil gibi gözüküyor fazla ısındığını görmedim bu resim ilk önce masaüstünde hiçbir program açık olmadan daha sonra 1 saat crysis 3 oynadıktan sonra oyundayken çektiğim bir ss

• quote:

Orijinalden alıntı: armyoflovers

kardeş Ana kartın ile ekran kartın uyumsuz olabilir. Ana kartın desteklediği ekran kartı özelliğinden yüksek bi kart takılı ise o yüzden olabilir. Benim aklıma bu geldi. Eski ekran kartında bu tarz bi sorun yaşanmadıysa bence problem bu olabilir.

Ana kartım " Anakart Adı Foxconn A6GMV (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN) " ekran kartımda " Sapphire Radeon HD 7850 " ekran kartımı alırken bir sorun çıkamaz dediler ama bilemiyorum yine siz bakın isterseniz
  • Donanimizinin tam listesini bi alsak...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken pc kapanıyor.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Donanimizinin tam listesini bi alsak...

Anakart :

CPU Türü QuadCore AMD Athlon II X4 635, 2900 MHz (14.5 x 200)
    Anakart Adı Foxconn A6GMV (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
    Anakart Çipseti AMD 690G, AMD K10
    Sistem Belleği 2048 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
    DIMM1: HI-LEVEL 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (7-7-7-19 @ 518 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz)
    BIOS Türü AMI (07/22/10)
    İletişim (COM ve LPT) İletişim Bağlantı Noktası (COM1)
    İletişim (COM ve LPT) Yazıcı Bağlantı Noktası (LPT1)

Ekran Kartı :

Görüntü Birimi:
    Görüntü Bağdaştırıcısı AMD Radeon HD 7800 Series (2048 MB)
    Görüntü Bağdaştırıcısı Sapphire Radeon HD 7850
    GPU Kod Adı Pitcairn Pro (PCI Express 3.0 x16 1002 / 6819, Rev 00)
    GPU Saati 300 MHz (Gerçek: 860 MHz)
    Bellek Saati 150 MHz (Gerçek: 1200 MHz)

CPU Özellikleri:

CPU Türü QuadCore AMD Athlon II X4 635, 2900 MHz (14.5 x 200)
    CPU Takma Adı Propus
    CPU Sürümü (Stepping) BL-C3
    Komut Seti x86, x86-64, MMX, 3DNow!, SSE, SSE2, SSE3, SSE4A
    Orjinal Saat 2900 MHz
    Min / Max CPU Çarpanı 4.0x / 14.5x
    Engineering Sample Hayır
    L1 Kod Önbellek 64 KB per core
    L1 Veri Önbellek 64 KB per core
    L2 Önbellek 512 KB per core (On-Die, ECC, Full-Speed)

Yeni aldığım powersupply 600 wt ekran kartı için bunu önerdikleri için powersupply hakkında tek bilgim bu ekran kartı ile beraber aldım yani powersupply'i

• Başka istediğiniz bir şey varsa koymamı istediğiniz falan koyayım / bu mesaj ile konuyu güncelliyorum bilgisayarımdaki sorun hala çözülmedi yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum
  • Isılarda da bir problem gözükmüyor. Ram'leri değiştirdim fark etmedi dediniz, Psu'da ya da bilgisayarı taktığınız prizle bir alakası olabilir diyeceğim. Ups'iniz var mı?
    Kasayı başka bir yere -topraklı priz- olmak üzere- taşıyıp deneyebilir misiniz? Eğer sorun çözülmezse Psu'da problem olabilir diyeceğim, başka bir Psu ile deneyin.
  • quote:

Isılarda da bir problem gözükmüyor. Ram'leri değiştirdim fark etmedi dediniz, Psu'da ya da bilgisayarı taktığınız prizle bir alakası olabilir diyeceğim. Ups'iniz var mı?
    Kasayı başka bir yere -topraklı priz- olmak üzere- taşıyıp deneyebilir misiniz? Eğer sorun çözülmezse Psu'da problem olabilir diyeceğim, başka bir Psu ile deneyin.

psuda yeni zaten ekran kartı ile beraber aldım vede bir sorun olabilir diye değiştirttim aynı model psu ile psudan olacağını sanmıyorum, ups yok ama bu hafta alıcam. Bu eve yeni taşındık topraklama varmı onu bile bilmiyorum taşındıktan sonra ilk işim ekran kartı ile psu almak oldu oyunları daha rahat oynayabilmek için ama böylede kapanıyor işte yorumun için teşekkür ederim yarın elektrikçiyi çağırıcam mecburen

• Anakartin bios versiyonu ne ise A11F1P04 bu versiyona gecmeni oneririm.
  • Fan yetersiz gibi. İsinma sıkıntısı var

• quote:

Orijinalden alıntı: babakapital

quote:

Isılarda da bir problem gözükmüyor. Ram'leri değiştirdim fark etmedi dediniz, Psu'da ya da bilgisayarı taktığınız prizle bir alakası olabilir diyeceğim. Ups'iniz var mı?

psuda yeni zaten ekran kartı ile beraber aldım vede bir sorun olabilir diye değiştirttim aynı model psu ile psudan olacağını sanmıyorum, ups yok ama bu hafta alıcam. Bu eve yeni taşındık topraklama varmı onu bile bilmiyorum taşındıktan sonra ilk işim ekran kartı ile psu almak oldu oyunları daha rahat oynayabilmek için ama böylede kapanıyor işte yorumun için teşekkür ederim yarın elektrikçiyi çağırıcam mecburen

kardeş bendede aynı sorun var ama oynadığın oyun crysis3 yada tomb raider 2013 oyununda atıyorsa oyunla kaynaklı bi sorun çünki bende ve diğer yakın çevremdeki arkadaşlarımdada bu olay olmuştur

• quote:

Orijinalden alıntı: DaRk_BeeR

quote:

quote:

kardeş bendede aynı sorun var ama oynadığın oyun crysis3 yada tomb raider 2013 oyununda atıyorsa oyunla kaynaklı bi sorun çünki bende ve diğer yakın çevremdeki arkadaşlarımdada bu olay olmuştur

Yok neredeyse her oyunda var age of empires 3te bile 2 saat oynadıktan sonra bilgisayar kapandı artık sinirden bilgisayarı kaldırıp camdan atasım geliyor :D

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Güven*

Fan yetersiz gibi. İsinma sıkıntısı var

Ekran kartının ısısı en fazla 55e çıktı değerler stabil gibi gözüküyor fazla ısındığını görmedim bu resim ilk önce masaüstünde hiçbir program açık olmadan daha sonra 1 saat crysis 3 oynadıktan sonra oyundayken çektiğim bir ss

ısıdan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DaRk_BeeR

quote:

quote:

Yok neredeyse her oyunda var age of empires 3te bile 2 saat oynadıktan sonra bilgisayar kapandı artık sinirden bilgisayarı kaldırıp camdan atasım geliyor :D

ramler tam olarak 1333mhz mi yani sormak istediğim belki 1600mhz almışsındır belki biosta da 1333 stabil olarak görür yinede 1333mhz ise 1. ram slottan rami çıkar öyle bi dene

• Bakin ben birsey dedim... dedim ki su biosu yukleyin nedeni ise pci-e 1.1 den daha yukari olan pci-e kartlarla ilgili bir bios... keyfimize soylemedik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Bakin ben birsey dedim... dedim ki su biosu yukleyin nedeni ise pci-e 1.1 den daha yukari olan pci-e kartlarla ilgili bir bios... keyfimize soylemedik.

estağfurullah bios pilim bitmiş onu almaya çıkıcam ondan sonra dediğinizi uygulucam yorumun için teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.