Şimdi Ara

Oyun Oynarken Bilgisayar Kendine Reset Atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sorun 4-5 gün önce evi taşıdıktan sonra başladı. GTAV oynarken ilk defa kapandı ve gün içinde tekrar etti. Dedim heralde taşınırken cortlattık PC'yi. Sonrasında diğer ihtimaller üzerinde durup bilgisayarın ısınması vb. incelemeye aldım. Evet bilgisayar ısınıyor ama olması gerektiğinden çok daha sıcak değil. İnternette yaptığım araştırmalar sonucunda da 'PSU' kaynaklı bir sorun olabileceği yazıyordu. Benim de tahminim bu yönde. Ekran kartı güncellemelerini vs. de yaptım lakin durum aynı. Biraz sonra başka bir oyun açıp bilgisayarın ısısını ve fanları kontrol edeceğim.

    Sizce problem neyden kaynaklı? Daha önce tecrübesi olan arkadaşlarımız varsa sorunu nasıl çözdüğünü de anlatırsa çok sevinirim


    Not: İlerleyen süreçte başka oyunlarda da başına geldi. GTAV'in 1/5 i kadar sistem gereksinimi olan 'Trailmakers' da bile aynı sorunla karşılaştım bugün.


    Sistem
    İşlemci: AMD Ryzen 5 2600X | 3.60GHz
    RAM: 16GB
    Ekran Kartı: GTX 1660 Ti







  • PSU yeterli beslemeyi yapamadıgından anakart muhtemelen resliyor akımdan yanmasın diye. Başka psu ile denemeni tavsiye ederim. Benım arkadaşda da aynı sorun vardı. Bilgisayarı mavi ekran veriyordu. PSU değiştik düzeldi.
  • Rami de test edin özellikle corsair ise.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Junceala211

    PSU yeterli beslemeyi yapamadıgından anakart muhtemelen resliyor akımdan yanmasın diye. Başka psu ile denemeni tavsiye ederim. Benım arkadaşda da aynı sorun vardı. Bilgisayarı mavi ekran veriyordu. PSU değiştik düzeldi.
    bende mavi ekran sorunu yok. sanki kasadaki küçük reset tuşuna basmışım gibi resliyor fakat bu cihazlar kendini güvenli moda almak için böyle şeyler yapıyor. ben de psu ile alakalı olduğunu düşünüyorum. havaların ısınması da büyük bir pay oynuyor tabii.
  • tamam hocam sorun psudan diyorum ya başka psu ile deneyin
  • muhtemelen sorununuz çözülür psu yeterince besleyemediği için res atıyor bu kadar yani sorun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rerererara

    Rami de test edin özellikle corsair ise.
    hocam neden ram i ve corsairi söylediniz. aynı sorun bendede var ve corsair marka ram kullanıyorum. ram den hiç süphelenmedim. durumu açıklarsanız ona göre ramleri de kontrol etmeye çalışacağım
  • Ramler düzgün çalışmıyorsa bilgisayarın driverları zamanla bozulmaya başlıyor. Kanser gibi sinsi sinsi bozuyor ve bozulan driver ekran kartı arızası işlemci anakart psu hatası gibi görünen hatalar veriyor. Aslında sebep bozulan sürücüler. Sürücüleri bozan ise ramler.
    Format atar atmaz hata almayabilirsimiz driverlar henüz bozulmamıştır. Tam bilgisayarım düzgün çalışıyor artık dediğinizde 2 3 gün sonra tak bir mavi ekran geçmiş olsun başa döndünüz. Başıma geldiği için biliyorum ben . Ramleri garantiye verdim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.