Şimdi Ara

Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel] (573. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.593
Cevap
143
Favori
473.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 571572573574575
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ips panel,27 inch,2k çözünürlükte,gsync özelliği olan,curved olmayan monitör tavsiyeniz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiven_11 -- 31 Aralık 2021; 8:17:2 >
  • buyukbang kullanıcısına yanıt

fancyzones u denedim kendi monitörümde ama videoyu full screen yaptığımda bütün ekranı kaplıyor. sadece bulunduğu zone u kapsamasını sağlayamadım

• apollonx kullanıcısına yanıt

Benim monitör dün geldi. Dış görünüşü çok güzel, rengi masamla uyumlu olduğu için çok şık oldu. Evin dekorasyonuna çok özen gösteren eşim monitörün görünüşünü çok beğendi, bana monitörü sakın geri gönderme diyor :D

Kurar kurmaz monitörde ölü piksel testi yaptım, çok şükür ölü/stuck piksel çıkmadı. Işık sızması sol ve sağ alt köşelerde hafif var. Hardware Unboxed ve Rtings incelemelerinde dört köşede de olduğu için bendeki monitörün nisbeten daha iyi olduğunu düşünüyorum. Varsayılan ayarlarda zaten karanlıkta ve simsiyah ekran dışında bu görülmüyor. Onun da ötesinde ben tüm monitörlerimi akşamları 0 brightness ile, öğle güneşin en üst seviyede olduğu zamanda maksimum 25'e yükselttiğim için bu seviyelerde bulutlanma ve ışık sızması çok problem olmuyor benim için.

Bu monitörün 0 brightness seviyesi eski monitörümden daha aydınlık. Onun için DimScreen diye bir uygulama buldum, monitör 0 brigthness'tayken ek olarak daha da karartıyor ekranı. Özellikle internette gezinirken böyle daha rahat ediyor gözlerim. Üst satırda yazmıştım, eski monitörümü maksimum güneşli ortamda 25'e çıkarıyordum diye. Ben şu an 7-8'i geçemedim. Üstü çok fazla geliyor bana :) Yazın da 10'u geçebileceğimi düşünmüyorum. Tabii gördüğüm en düşük ışıkla monitör kullanan insan benim Yorumumu değerlendirirken bunu dikkate alın. Muhtemelen çoğu kişi bunu çok daha yüksek parlaklık ayarlarıyla kullanacaktır. Parlaklık kapasitesi çok yüksek bir monitör. HDR1000 olması boşa değilmiş.

Şu an için GTX 1080 ekran kartıyla kullandığım için 5K'da 240Hz kullanamıyorum, 120hz'e çıkıyor. Çözünürlüğü azaltarak 240hz alanıbiliyor. GTX 1080'in DP bant genişliği bu kadarını destekliyor. RTX 2xxx serisi itibariyle bu destek gelmiş gelmiş. Alırken bunu bildiğim için sürpriz olmadı. Ama bilmeyenler için yazayım dedim. Ben zaten komple PC'mi yenilemeyi düşündüğüm ve 3080 Ti almayı planladığım için şimdilik 120Hz ile idare ediyorum.

G9'un renk kalitesi bence çok iyi. Eski IPS monitörümden daha iyi renkler alıyorum. Rtings'in incelemesinde monitörü kalibre edince SDR ve HDR'da renk skalasının çok başarılı olduğu yazılmıştı. Gerşekten haklılar.

İlk kez kavisli monitör kullanmama rağmen G9'u hiç yadırgamadan kullanıyorum. Yazıların okunması vs gibi konularda eski IPS monitörümden hiç bir fark görmedim.

En çok oynadığım oyun Overwatch ve maalesef avantaj sağlamaması için Widescren ve Ultra Wide Screen'i 16:9'un POV'u kırpılmış haliyle veriyor. O şekilde kullanmak da competitive modda dezavantaj olduğu için ekranın ortasındaki 2560x1440'lık alanda oynuyorum. Bu şekide oyunda eski monitörümdeki aynı alanı kullanmış oluyorum. Ek olarak sol ve sağdaki alanlara da ibrowser vs açabiliyorum. Yine bunu da bilerek monitörü aldığım için bana sürpriz olmadı. Burada bilmeyenler için paylaştım. Çoğu oyunda 32:9 formatta sıkıntı yok, sadece sayılı oyunda böyle. Örneğin Doom'da 5K çözünürlükte 32:9 görüntü aldım. Pubg, NFS, Fifa vs gibi çoğu oyunda sorun yok.

@mow_

Fancyzones dediğiniz gibi çalışıyor. Ben bugün biraz daha araştırdım. Borderless Gaming denilen ücretsiz uygulamayı kurdum. Bu uygulamayla maximize edilen oyunlardaki çerçeveleri yok edip fullscreen elde edebildim. Ama youtube gibi penceresiz, browser içindeki şeyler tam olarak istediğiniz gibi olmuyor ve tüm ekrana yayılıyor.

Ayrıca Reddit'te G9 başlıklarında sıkça bahsedilen DisplayFusion programını şu an deniyorum. Pencereleri maximize ettiğinizde bulunduğu sanal ekranda maksimize ediyor. Shift ile maximize edince tüm monitörü kaplıyor. Bir diğer artısı da her sanal ekrana ayrı bir Windows butonu ekliyor, taskbar ve toolbar'ları ise istediğiniz sanal ekrana taşıyabiliyorsunuz. Daha tonla özelliği var da ben daha bu kadarını keşfedebildim. Ücretli bir program ve dolar kuru nedeniyle çok pahalı ama Steam'de de satılıyor ve hem şu an yılbaşı steam indirimi var hem de steam dolar kurunu çok düşük seviyeden tuttuğu için 16-17 lira gibi fiyata uygulamayı oradan satın aldım :) Uygulamayı deneyip beğenirseniz indirim dönemini kaçırmadan satın alabilirsiniz. Potplayer ile bir video açtım ve maksimize edince ilgili pencerede maksimize etti. Ancak fulscreen yapınca tüm ekranı kaplıyor, muhtemelen o windows'un çalışma mantığıyla alakalı. Maksimize + Borderless sanırım tam istediğinizi sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 2 Ocak 2022; 13:59:24 >

• buyukbang kullanıcısına yanıt

Maşallah. Güle güle kullanın çok güzel duruyor. Peki doom oynarken sağ ve solda web sayfaı açmışsınız, oyun oynarken mouse o tarafa kaçıyor mu?

• apollonx kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. Şu an eski monitörüm (İkinci fotoda sağ altta gözüküyor) bana minicik geliyor :D İnsanın gözü alışıyor gerçekten. Bu arada yazmayı unuttum, G9 son firmware yüklü olarak geldi. İlk seriden farklı bir donanım bu, zaten sei kodu da değişmiş. Hataları hem donanımsal olarak hem de yazılımsal olarak düzeltmişler. O yüzden geçen seneki yorumlarda göreceğiniz sorunların hiçbiri bu monitörde yok. Örneğin GSync VRR desteğini açınca gayet güzel çalışıyor, flickering hiç yok. Geçen sene bu yönde bayağı şikayetler olmuş ilk modelde.

Yazılımda tek bir bug gördüm şu ana kadar. Renk menüsünde custom'da Red Green Blue ayarlarını değiştirdiğinizde bunlar monitörü kapatınca 50 50 50 ye resetleniyor. Brightness constrat'da vs de olmuyor, sadece R G B ayarlarında var bu. Reddit'te bu soruna bir çözüm bulmuşlar, uyguladım çalıştı. RGB değişikliği için window'ta HDR'ı aktive ediyorum, monitör HDR moduna geçiyor, istediğim R/G/B değerlerini giriyorum. HDR'ı kapayıyorum ve bu yöntemle ayarlar kaydedilmiş oluyor :D Basit bir hata, herhalde bir sonraki yazılımda bunu da giderirler. Ben Samsung forumuna da yazdım.

Amazon'dan monitörü beğenmezsem geri iade edebilmek için almıştım ama monitörü çok sevdim. İlk ayında arıza vs olmazsa kesinlikle iade etmeyeceğim  

Sorunuza gelirsek, Oyun mouse'u pencere içinde tutuyor, mouse'u oyun içindeyken diğer pencereye çıkarmak için için alt+tab ya da window tuşunu kullanmak gerekiyor. Ben gösterim amaçlı böyle bir ekran yaptım ama şahsen competitive Overwatch'ta böyle kullanmıyorum. Overwatch oyununun kendi video ayarlarında "2560x1440 Borderless Window" diye bir seçenek var, onu seçerek oynuyorum. Bu seçenek sol ve sağ tarafı siyah bantla kaplıyor. Bu şekilde dikkatimi oyuna daha çok verebiliyorum. Ama competitive dışındaki oyunlarda solda sağda pencere kullanırım.

• Arkadaşlar 24'' 1080p 144 hz Ips panele sahip 1 oyuncu monitorü tavsiye eder misiniz?

Bütçe 2000-2500 tl arası

• Arkadaşlar 3060ti ile kullanacağım monitör arayışındayım. 1080p sanki daha uzun vadede kurtarır gibi geliyor. Aklımdaki fiyat 2500 civarı amazon peşin fiyata 6 taksit yaptığı için oradan bakıyorum. Şu modeller arasında kaldım tavsiyesi olan var mı?

AOC C24G2U 23,6" 165 Hz 1ms FreeSync 2 Full HD Dp port HDMI  Curved Oyuncu Monitörü
    amazon
    AOC C24G2U 23,6" 165 Hz 1ms FreeSync 2 Full HD Dp port HDMI Curved Oyuncu Monitörü
    https://www.amazon.com.tr/dp/B08HSJNN5N/ref=cm_sw_r_cp_apan_glt_i_VSCW6Q5CZ2NETGJV3307?_encoding=UTF8&psc=1

Samsung Odyssey G3 LF27G35TFWMXUF 27'' Oyuncu Monitör, FHD, 144Hz, 1ms, Freesync Premium, D-Sub+HDMI+Dport, Yükseklik Ayarlı VA
    amazon
    Samsung Odyssey G3 LF27G35TFWMXUF 27'' Oyuncu Monitör, FHD, 144Hz, 1ms, Freesync Premium, D-Sub+HDMI+Dport, Yükseklik Ayarlı VA
    https://www.amazon.com.tr/dp/B08TCJPTVK/ref=cm_sw_r_cp_apan_glt_i_411R5RQME4XTZT92YWQP?_encoding=UTF8&psc=1

Viewsonic 24 XG2405-2 FHD Freesync 1MS 144HZ 2xHDMI DP Vesa Ergonomik Profesyonel RGB Gaming Monitör
    amazon
    Viewsonic 24 XG2405-2 FHD Freesync 1MS 144HZ 2xHDMI DP Vesa Ergonomik Profesyonel RGB Gaming Monitör
    https://www.amazon.com.tr/dp/B081LTXZ1R/ref=cm_sw_r_cp_apan_glt_i_MSEY1TAAC93ZNJP254MK?_encoding=UTF8&psc=1

Samsung olan 27 inch pek alasım gelmedi o yüzden.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• MustafaPoo99 M kullanıcısına yanıt

Viewsonic XG2405-2 güzel monitördür hocam, panel kalitesi olarak tavsiye ederim. IPS panel yanında yükseklik, eğim ve pivot ayarı var.

• FightLaB kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkçası ben aoc olan modeli almayı düşünüyorum ama hakkında olumlu yorum olduğu kadar olumsuz yorum da var karar veremedim. Bütçem de maksimum 2500 tl. İncehesapta gaming gecelerinde asus tuf düşüyor o paralara ama işte amazon da peşin fiyata 6 taksit yapıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bana 30" üstü, 75hz 2560X1440, IPS monitör önerebilir misiniz?

Aklımda şunu almak var yine de sizlerden gelecek önerilere açığım.

ViewSonic VX3276-2K-MHD-2

https://www.epey.com/monitor/viewsonic-vx3276-2k-mhd-2.html

Ekleme: Bütçe 4-5 bin lira arası.

11.01.2022 güncellemesi: Hp X32 31.5" Qhd IPS 165Hz siparişi verdim. Geldikten sonra deneyimlerimi buraya yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mugetsuga -- 11 Ocak 2022; 21:50:10 >

• unforgiven_11 U kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Ben de o kriterlerde oyun monitörü arıyorum. Buna Adaptive/Premium Freesync (yani freesync ve G-sync birlikte destekleyen) ve 144/165/170 Hz de ekleyebilirim. Şunlar üzerinde duruyorum, hepsi Türkiye'de var. Siz de inceleyin isterseniz.

https://www.rtings.com/monitor/reviews/viewsonic/elite-xg270qg (TR'de ViewSonic XG2705-2K modelini görüyorum, rtings'deki bir yeni nesli olabilir)

https://www.rtings.com/monitor/reviews/gigabyte/m27q

https://www.rtings.com/monitor/reviews/gigabyte/g27q

https://www.rtings.com/monitor/reviews/asus/tuf-gaming-vg27aql1a

https://www.rtings.com/monitor/reviews/lg/27gn880-b

Sync durumu satışta olduğu sitelerde genelde doğru yazmıyor. Üreticilerin web sitesinden kontrol etmek en doğrusu.

Sadece 144 Hz ile 165/170 Hz farkına henüz karar veremedim, fiyatlar birbirine yakın. Ancak 144 Hz daha fazla seçenek bulunuyor. Şu an oyun dizüstü bilgisayarımda AMD RX5600M GPU kullanıyorum, genelde 100-120 FPS üzerine çıkmıyor. Ama ileride daha iyi bir GPU alınabilir tabi.

Sormak istediğim, 144 yerine 165+ Hz almaya çalışmalı mıyız bilgi verebilecek varsa çok memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aoguz -- 12 Ocak 2022; 0:12:42 >

• ZuSontura kullanıcısına yanıt

• Butce 6k ustu ise LG 27GP83B-B tavsiye ederim arkadaslar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wNchstR -- 12 Ocak 2022; 0:47:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• wNchstR W kullanıcısına yanıt

Teşekkürler bu da iyi görünüyor, listeme aldım. Zaten 2K, 144+ Hz, IPS, Freesync Premium deyince 6 bin TL altına seçenek yok artık.

Aslen ölü pikselden çekindiğimden listemdekilerden Amazon Prime'da bir monitör arıyorum. Amazon'da Prime dışındaki dükkanlardan alınca iade şartları aynı olmuyor malesef.

• beyler Acer predator xb271hk almayı düşünüyorum uygun fiyata buldum sizce alınır mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce Amazon Prime'dan GIGABYTE G27Q-EK aldım. Aslında hazır almışken 160-170 Hz olan bir model isterdim. Ama hem HDR, hem Adaptive Premium Sync destekleyen, hem de Amazon Prime satışında ürün zor bulunuyor. 10 gündür arıyordum, başka model (Asus, MSI, ViewSonic, Gigabyte M27Q vb) Prime'a gelmeyince bunu aldım.

• aoguz A kullanıcısına yanıt

6K altında modeller de var hocam.

inventus
    VIEWSONIC VX2705-2KP-MHD 27 QHD IPS 1ms 144Hz HDMI+DP FreeSync/Gsync GAMING/Tasarım LCD ekran - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=11601
  • 24 inc 144 hz 3000-3500 tl önerileriniz varmı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar şu anda 1080p ıps panel msi monitör kullanıyorum 2k bir monitör arayışındayım odyssey g5 aldım fakat hoşuma gitmedi hem renkler ips den sonra kötü geldi hemde ghosting var biraz bütçe artırıp şu modelleri buldum hangisini önerirsiniz yada başka bir öneriniz var mı hem pc de hemde xbox series x de kullanıcam

amazon
    MSI 27" OPTIX MAG274QRF Gaming Monitör, WQHD, RAPID IPS, 165HZ, 1MS, G-SYNC Compatible
    https://www.amazon.com.tr/dp/B08L1SGLJW?m=A1UNQM1SR2CHM&tag=epey-21&th=1&psc=1&_encoding=UTF8&aff_sub4=1

Bu ikisi arasındaki tek fark quantum dot teknolojisi çok fark edermi bilmiyorum

https://www.hepsiburada.com/msi-optix-mag274qrf-qd-27-165hz-1ms-hdmi-display-g-sync-compatible-wqhd-rapid-ips-oyuncu-monitor-p-HBV000014D9KD?magaza=Hepsiburada&utm_source=pc&utm_medium=epey&utm_campaign=c&utm_content=HBV000014D9KD&utm_term=c&wt_pc=epey.c.c.c

www.vatanbilgisayar.com
    ASUS 27" VG27AQL1A 1Ms 175Hz 2K FREESYNC VE G-SYNC UYUMLU DP HDMI GAMING MONITOR fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/asus-27-vg27aql1a-1ms-175hz-2k-freesync-ve-g-sync-uyumlu-dp-hdmi-gaming-monitor.html?utm_source=epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=epey_genel

Tavsiyelerinizi bekliyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Arkadaşlar merhabalar oyun ve genel kullanım için monitör arayışındayım. Aşağıdaki 4 modele indirgedim. Bunlardak herhangi birini kullanan varsa seçim konusunda yardımcı olursa sevinirim.
    https://www.epey.com/monitor/karsilastir/638646-644748-673994-675640/asus-tuf-gaming-vg27aq1a_lg-ultragear-27gn800-b_viewsonic-vx2705-2kp-mhd_msi-optix-g273qf/

Asus TUF Gaming VG27AQ1A
    LG UltraGear 27GN800-B
    MSI Optix G273QF
    ViewSonic VX2705-2KP-MHD

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 571572573574575
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.