Şimdi Ara

Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel] (296. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.591
Cevap
150
Favori
466.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 294295296297298
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yukarıda yazdıklarımın hepsi bütçeni aşıyorsa AOC i2269vw veya i2269vwm al o zaman. Bütçen buna yeter sanırım.
  • Dün aklıma takıldı sorayım. 27' monitörde oyunlarda ve internette gezinirken hakim olmak zor olmaz değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: myres

    Dün aklıma takıldı sorayım. 27' monitörde oyunlarda ve internette gezinirken hakim olmak zor olmaz değil mi?

    Olmaz hocam, BENQ XL2420Z veya T modelini alırsanız zaten çok büyük, bana kalırsa bunları da tercih edebilirsiniz özel bir sebebiniz yoksa.
  • Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt
    G27 kullanıyorum ne kadar büyük olursa o kadar iyi. Fifayıda büyük ekranda oynamak daha bir zevkli olacaktır. Film dizi derken 27' daha çekici geliyor. 42lerden düştüm 27ye:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: myres

    G27 kullanıyorum ne kadar büyük olursa o kadar iyi. Fifayıda büyük ekranda oynamak daha bir zevkli olacaktır. Film dizi derken 27' daha çekici geliyor. 42lerden düştüm 27ye:)

    BENQ XL2420Z veya T modelini alırsan inan çok büyük, ilk geldiğinde dedim sanki 29"'lik ekran ta kii 2720Z'yi kullanana kadar, bu arkadaş incelemesini vs. her şeyini yaptı sen ona sorabilirsin bu 27'lik monitör hakkında hocam.
  • imkan var ise kesinlikle 27'' alınmalı. Arada küçük fiyat farkları oluyor 24'ile. Bu sebeple 27 daha mantıklı aslında.

    Pikseller sayılıyor yada FullHD yetmez gibi şeyleri düşünmeyin, öyle bir olay yok.
  • myres kullanıcısına yanıt
    Dostum 24 den yukarısını hiçbir zaman tavsiye etmem. Eğer fps oyuncusuysan kesinlikle 24 ü geçmemelisin.MMO tarzı oynuyorsan 27 ve üstü idealdir.Alıntı yapıp aksini söyleyenlere cevap vermene bile gerek yok.Battlefield 4 oynuyorum bu aralar.ESL platformunda şuan sıralamadaki ilk 100 oyuncu monitörü 1680x1050 veya 1980x1050 çözünürlüğü 1280x768 yapıyor.CS:GO ESL oynayanlar için bu ilk 500 için geçerli.
  • TaymekHoldem kullanıcısına yanıt
    Evet, rakipleri daha büyük görmek için çözünürlüğü düşürüyorlar genelde. Lâkin şu var. ESL'ci ne kadar oyuncu tanıdıysam, % 99'u hile. Senin profiline de öyle yazmışlar, ne diyorsun?
    Battlelog'daki resminde İsrail bayrağı var. O neyin nesi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 23 Eylül 2014; 16:59:15 >
  • Ben fps oyuncusuyumdur aslında. 27 sıkıntı yaratırsa performans %50 düşecektir. Almışken 24' almakta istemiyorum. 1000tl verebilirim monitöre. Madem bu kadar verecem 27 olsun diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam GTX 970 ile kullanılabilecek en ucuz f/p monitör önerinizi bekliyorum
  • @SüperEspri
    Başlıkta da yazıyor ama konuyu okumadan yazdınız sanırım. En azından Tavsiye istemeden önce başlığını okunanız lazım.



    @myres
    İlk sayfadaki 120-144 hz monitör tavsiyeleri başlığı altındaki modellere bakabilirsin.
  • Konu hazırlayan arkadaşa teşekkürler. Çok bilgilendirici bir yazı olmuş.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Daha önce konuşmuştuk. Ocak ayında alacağım. O zamana kadar yeni modelerde çıkar, onlarada bakarız demiştiniz:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba zamaninda Samsung S23B550V tavsiye etmistiniz tam bir fp urunu diye 2 sene oldu sanirim ama gercekten cok kaliteli monitör ve suan yine piyasada olsa yine satilir eski bir monitör olarak görmüyorum. Herneyse benim merak ettigim bu monitöre ne oldu? Internette fiyatina bakayım dedim hiçbir yerde yok ne turkiye ne yabanci ulkelerde. Ne olduda bir anda uretim durdu fikriniz var mi? Artik omrunu doldurdu yeni seri cikartalim mi dediler acaba ama satilsa suan yine onerirmiydiniz, suan ki durumda nasil kaliyor monitorum degistirmeye gerek var mi ne dersiniz
    @bocekgrafik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 24 Eylül 2014; 19:08:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ahayri

    Hocam merak ettiğim bir konu var. AH-IPS 6-bit monitörlerle kaliteli 144hz TN paneller arasındaki renk farkı ne derecede? Bakın açıdan bahsetmiyorum o birçok kullanıcı için önemli değil bence renk konusunu çok merak ediyorum. Kendim gidip görmek isterdim ancak böyle iki monitörü bulup karşılaştırmak çok zor.

    Tam olarak nasıl yazsam bilemedim...

    144 hz TN ile 8 bit panelli Asus Rog Swift'i kast ediyorsan eğer, kaba tabirle "Eşeğe altın semer vursan, eşek yine eşektir" hesabı, bir TN panel monitör kaç bit olursa olsun, IPS'nin, yeni olarakta PLS'nin yerini tutamaz renk olarak. Hatta TN panel olan monitör 10 bit bile olsa, renk skalası olarak yelpazesi geniştir ama bunu IPS monitör kadar iyi gösteremez. Hani lastik tekerlekli bir araç ne kadar hızlı olsa da, en yavaş hava aracını geçemeyeceği gibi birşey bu.

    Karşılaştırmaları elma-armut (TN-IPS) şeklinde değilde ikisi de TN, IPS veya PLS panele sahip iki monitörden 6 bir, 8 bit ve 10 bit olanı karşılaştırdığında aradaki fark anlaşılır.

    Bu kıyaslama dediğin gibi 6 bit herhangi bir IPS monitör ile 8 bit TN panel monitör ile yapılmış olsaydı, renk olarak IPS monitörün renkleri yine daha canlı ve gerçekçi görünecekti ama renk geçişlerinde TN panel kadar iyi olamayacaktı. Böyle derken, renk geçişinin daha iyi olma sebebinin TN panel olması ile değil, bit ile alakası var. Bit arttıkça, ara renkler çoğalır (60 hz yerine 120 hz monitör gibi) ve degrade dediğimiz renk geçişleri 8 bit panelde dah kusursuz görünür ama 6 bit panelde o kadar iyi gözükmez.

    Fikir vermesi açısından şu iyi bir resim. 6 bit olan resimde sadece geçişler sorunlu değil, aynı zamanda ziyah ve beyaza olan geçişlerde de sorun var dikkat edersen. Baş ve sondaki % 10'luk kısım uçmuş, yom. Yani % 90 siyah olması gereken ton tam siyaha, atıyorum % 10 gri olması gereken ton ise beyaza dönmüş. Bit arttıkça, bu geçişlerdeki hassasiyet artar işte.


    İlgili olarak ayak üstü 2 konu buldum. Bunlara bakabilirsin.
    - Maximum Display Colors and Look-Up Tables: Two Considerations When Choosing a Monitor
    - 6-Bit vs. 8-Bit....PVA/MVA vs. TN Film. Are Things Changing?

    Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel]


    Hocam bit konusunu az çok biliyorum, uzun uzun yazdığınız için teşekkür ederim çok güzel anlatmışsınız. Renk konusunda da aydınlattınız beni tam olarak olmasada, zaten tam olarak anlamam için gözümle yan yana karşılaştırmam lazım monitörleri buda pek mümkün görünmüyor benim açımdan.

    Forumda uzun zamandır PC toplayacağımı bilen arkadaşlar vardır, taşınma olayları felan derken baya bir sarktı bu haftasonu taşınacağım yine bir aksilik çıkmazsa. Pahalı bir sistem topluyorum, aklımda bu sisteme en başından beri sağlam bir IPS monitör almak var ancak şu son zamanlarda TN panellerde aklımı çelmeye başladığı için böyle bir soru sormuştum.

    Sonuçta TN panel 144hz bir monitör alırsam SLI yapmam gerekecek bu yüzden sistemi çok etkiliyor monitör. Ayrıca monitörü sadece PC için değil konsol içinde kullanacağım için IPS monitör sıcak geliyor bana. Zaten seçtiğim IPS monitörde (Dell U2414H) 2 HDMI, 1 mini DisplayPort, 1 DisplayPort (1.2a) girişleri bulunduğu için buda benim için çok büyük bir avantaj. Çok sık film ve dizi izlediğim ve yazılımlarla uğraştığım içinde IPS monitör benim açımdan avantaj olacağını düşünüyorum. Umarım yanılmam, ancak renk yönünden beni tatmin edebileceğinden gerçekten şüpheliyim bu monitörün.




  • @myres
    Beklemeye devam. Gün ola, harman ola.



    @KacaKTV
    Çok tavsiye edince tükettik stokları. C ve D serileri çıktı ardından. İncelemesi yapılan bazılarını ilk sayfaya ekledim kısa süre önce ama Türkiye'ye henüz gelmedi sanırım bunlar.
    Monitör, kısa sürede değiştirilecek bir parça değil. Bu sebeple kullanmaya devam et bence. Ondan geçeceğin monitör 120 veya 144 hz monitör olmalı çünkü.

    Bu arada monitörünü 70-75 hz civarında kullanabilirsin ama. Nvidia Kontrol Panelinin çözünürlük ayarlarına hz eklemesi yapılarak uygulanıyor.



    @Ahayri
    İş için de kullanacaksan TN panel monitörler sana uymaz zaten. Sorduğun Dell U2414H, beklentilerini fazlasıyla karşılayacaktır.




  • Yani değiştirmeyi dusunmuyorum sadece teknolojiye ayak uydurmak ve yeni nesil oyunların üstesinden gelebilecek bir monitör konumundami onu merak ettim. Şuan sinifinda bana göre en iyi monitörlerden birisi hz olarak 60 kullaniyorum ama 75 yaparsam farki hissedebilirmiyim. 60hz de bir sorun yasamadim ghosting, blur vs. Kaliteli monitor sanirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 24 Eylül 2014; 23:12:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • KacaKTV kullanıcısına yanıt
    Akıcılığın arttığını hissedersin...
  • bocekgrafik hocam, nvdia kontrol panelden g-sync li bir monitörü istediğimiz yenileme değerine çekebiliyor muyuz?
    mesela 25fps lik bir film izleyeceğim, bunun tam dört katı olan 100Hz e getirmek istiyorum, bu mümkün mü?
    ya da CS de mesela 131fps bariyeri var belki biliyorsunuzdur. 131Hz e getirmek istiyorum diyelim.

    bir de bunları yapmanın bir avantajı olur mu, farkedilir mi? mesela anime izliyorum ben, 24 ya da 25 fps oluyor. Motion blur hemen hemen yok, oyun gibi her kare net. Öyle olunca monitör de 60Hz olunca acayip stutter mıdır nedir ondan oluyor. Sanki takıla takıla kayıyor ekran. Özellikle kamera(animede yok tabi ama anladınız işte :D) yavaşca kayarken çok gıcık bir hal alıyor. Bu sorun ekran tam 25 ya da katı bir yenilemede olsa olmazdı değil mi?

    benim düşündüğüm monitör qnix 2710. OC yapılıp 120 hatta nvdia kartlar ile 130 Hz e kadar çekilebiliyor. PLS ve 1440p, ucuz da. Ama işte yenileme hızı g-synclerdeki gibi kolayca değiştirilebiliyor mu bilmiyorum. oyundan animeye geçerken ayarlamak için 2dk uğraşıcaksak çok sıkıntı. PC yeniden başlatmadan, 15-20sn içinde yapılabiliyorsa süper olur. Yoksa g-sync monitör bakmaya başlarım, onlar da ateş pahası. hem de TN

    Şu AOC'un 4K G-sync li monitörü bizdeki samsung 4k ile benzer fiyattan gelirse çok süper olur. TN ama sonuçta 10bit ve 4K olma avantajı var. Onda da filmlerde direk 48 ya da 50Hz ye kitlerim stutter olmaması için.




  • zhd93 kullanıcısına yanıt
    Monitörün desteklediği hz'in altındaki istediğin değere çekebilirsin diye biliyorum.
    Şu anda Afterburnar'la birlikte inen RivaTuner diye bir programla FPS'yi sabitleme imkânı var.
    QNIX için lag değeri yüksek olduğu gibi, paneline orantılı renk değeri de sağlamıyor. Hatta renk konusunda tam bir hayal kırıklığı.
    Bahsettiğin Samsung, oyun için pek makbul değil. Onun yerine başka monitör tavsiye ettim ilk sayfada. Sayfada model ismiyle arama yaparsan bulursun yerine neyi önerdiğimi.

    QNIX QX2710 Review


    Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel]
    Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel]




  • 
Sayfa: önceki 294295296297298
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.