Şimdi Ara

Oyun Kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Böle Online oynanan bazı oyunlar varya işte onun yi gi oh oyununu kurabilecek olan varmı sadece kart resimleri olsun üye olduğunda ilk olarak bi miktar parayla kartın olsun sora savaşalım kart alalım bunun gibi bi oyun kurabilirmisiniz? yani bi site kuralım içinde sadece kart resimleri olsun açıklamaları türkçe olsun güzel bi oyun olsun normal siteler gibi.. Ne dersiniz hem böylece arkadaşlar online olarak küçük grafikli bi oyun oynarlar hemde yu gi oh'un çok güzel birşey olduğunu anlarlar.. şimdi diyeceksiniz sen neden yapmıyorsun
    bilsem yapacam.. böle bişi kurabilecek olanlar varmı ?

• oyunu biz mi kurcaz?
  • böle oyun kurabilen anlıyan varsa yapabilirmi diğe düşünüyorum hani varyawww.bitefight.net gibi bi oyun kurulsa yu gi oh gibi sadece kart resimleri olsa ne bilemwww.klansavaslari.net gibi diğer kişilerle duello yapabilsek böle küçük çaplı oyunlar kurabilecek olanlar varsa kursun hep beraber üye olup oynayalım diyorum ben becerebilsem kurucamda beceremiyorum..
  • arklar var Hacker ama adamlar sistem çökertmekten, domain hack yapmaktan ve daha bi sürü işi yapmaktan vakitleri kalırsa sölerim bende isterim çok manyak olur baya baya ii fikir
  • bölece yu gi oh'da çığır açarız ve ağlarla oyun indirmekle uğraşmadan bi sürü üye çekip duello kartları alıp diğer kişilerle duello yaparız ama hiçbir kişi yapamıycak sanırım
  • İnş yaparsınız.
  • bencede çok ii fikir ama nasıl olacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc kurmak zor mu
    10 yıl önce açıldı
    Online iş kurmak istiyorum
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fikir iyi fakat bunu yapabilecek bilgisi olan azdır baya zor bence
  • Bu kadar üyeler var kimsedemi anlamıyor
  • bi yer buldum game maker diye oyun yapabiliyor muşsun site bu

http://www.hiperoyun.net/oyun-yapimi-game-maker-gosterim-117.html
  • programı indirip yapıyorumuşsun bunu bende anlamadım dün indirdim ama çözemedim..
  • bende indirdim fakat çözemedim
  • http://www.gamemaker.nl den gamemaker 6.0 İ yükledik. Ve bir oyun yapmak istiyoruz. Bakıyoruz bir dolu hazır kütüphanemiz var bu İşimizi daha da kolaylaştıracaktır. Önce oyunumuzun tarzını belirliyoruz. Genelde ilk oyun yapanlar platform tarzı bir oyun yaparlar. Bizde platform tarzı bir oyun yapacağız. Peki ana karakterimizin image’si ne olsun. En kolay çizilen bir top çiziyoruz. Ama oyun yapmak İçin önce elimizde bulunması gerekenler :

1.Çizim Programı (paint, photoshop)

2.Ses Editörü (Windows ses kaydeticisi)

3.Gamemaker (http://www.gamemaker.nl)

Evet arkadaşlar bu kadar az. Ama eğer ses editörüm yok diyorsanız gamemaker’in İçindekini kullanabiliriz. Çizim programımda yok diyorsanız gamemaker’in İçindeki image editörü kullanabiliriz. Herneyse şimdi oyunumuzun ana karakterini canlandıracak obje İçin bir image çiziyoruz. Bunu herhangi bir çizim programıyla da gamemakerin İçindeki image editörle de yapabiliriz.

1.Çizim programıyla yaptığımız top image’sini bmp,ico,png gibi bir çok resim formatıyla kaydedebilirsiniz.

2.Image editörle yapmaya karar verirsek önce yeni bir sprite yaratıyoruz. Oradan edit spriteye tıklıyoruz. Çıkan image0 a basıyoruz. Ve file mönüsünden new seçeneğini seçiyoruz. Width ve Height ayarlarını girdikten sonra bakıyoruz ki istediğimiz boyutta bir image oluşmuş. Buna image editörü kullanarak bir top resmi çiziyoruz ve kaydediyoruz…

Şimdide spritemize isim veriyoruz. İsmi player olsun. Daha sonra spriteyi açıyoruz. Edit sprite butonuna tıklıyoruz. File mönüsünden save as strip e tıklıyoruz. Onu masaüstüne canavar adında kaydediyoruz. Sonra sprite editor ve sprite properties pencerelerini kapatıyoruz. Sonra yeni bir sprite oluşturuyoruz. Adını dusman koyuyoruz. Daha sonra sprite properties penceresindeki load sprite butonuna tıklıyoruz oradan. Masaüstündeki canavar.bmp dosyasını alıyoruz. Ve edit spriteye basıyoruz daha sonrada sprite editor penceresinden images mönüsünden colorize … seçeneğini seçiyoruz. Değer olarak 56(veya 0-255 arası bir sayı) girip spriteyi kaydediyoruz. Bu İşlemi yapmanın birkaç yolu daha var onlara kısaca değineceğim.

1.Sprite kopyalama yolu ile.

2.Image kopyalama yolu ile.

Şimdi oyunumuzun karakterlerini çizip hazırlamış bulunmaktayız. Evet 2 tane top karakteri biri player diğeri ise dusman. Şimdide yeni bir obje yaratıyoruz.

1.Ctrl-alt-o

2.Add / add -Yasak-

3.-Yasak- yazısına sağ tuşla tıklayıp add -Yasak-’İ seçerek.

Evet sonra -Yasak- properties penceresindeki sprite bölmüne player sprite’sini koyuyoruz. Şimdide add event /step/step e tıklıyoruz. Şimdi objemize bir step eventi koymuş olduk. Step anladığınız gibi objemizin haraket kodlarını İçeren event. Şimdi istersek step eventine move kütüphanesinden sürükle bırak ile bir İşlem getirebiliriz. Ama gamemakerde hiçbir zaman kütüphanelere bağlı olmamalıyız. Kütüphaneler bizi çok sınırlar. Şimdi step eventine şu kodu ekliyoruz :

if ( keyboard_check (vk_up) && keyboard_check(vk_right) ) { y -= 4 ; x += 4 } ;

if ( keyboard_check(vk_right) && keyboard_check(vk_down) ) { y += 4 ; x += 4 } ;

if ( keyboard_check(vk_down) && keyboard_check(vk_left) ) { y += 4 ; x -= 2 } ;

if ( keyboard_check(vk_left) && keyboard_check(vk_up) ) { y -= 4 ; x -= 4 } ;

if ( keyboard_check(vk_left) ){x -= 4 } ;

if ( keyboard_check(vk_right) ) {x += 4 } ;

if ( keyboard_check(vk_down) ) {y += 4 } ;

if ( keyboard_check (vk_up) ) { y -= 4 } ;

Anladığınız gibi şimdi bu kodda bazı olasılıkları yazdık. Örneğin en alttaki olasılığİ açıklayalım…

İf : eğer

keyboard_check = klavyeden basılırsa

vk_up = yukarı ok tuşuna

y -= 4 = y : -4 gitsin.

Birde ilk kodu açıklayalım.

if = eğer

keyboard_check = klavyeden basılırsa

&& = aynı zamanda

; = ve

y -= 4 ; x += 4 = Hem y : -4 hemde x : 4 yöne ilerlesin yani. Yukarı sağa çapraz gitsin...

Şimdide bu objemize player ismini veriyoruz. Şimdide dusman adında bir obje yaratıyoruz. Spritesini dusman spritesi olarak değİştiriyoruz. Ve step eventine şu kodu ekliyoruz :

x = player.x

y = player.y

speed = 3

Peki biz ne demişiz dusman objesine. X’e doğru hareketin player objesinin x İ ile aynı olsun. Y’e doğru hareketin player objesinin y’si ile aynı olsun. Ve bu xlere ve ylere 3 hızıyla gitsin diyoruz. Ve arkadaşlar şimdide bir room ekliyoruz room’a hem player objesini hemde dusman objesini aralarında büyük bir aralık bırakarak koyuyoruz. Şimdide file mönüsünden create executable seçeneğini seçiyoruz. Masaüstüne “deneme1” olarak kayıt ediyoruz. Şimdide masaüstündeki deneme1.exe yi çalıştırıyoruz. İşte basit bir oyunun temelleri yani basit bir platform oyunu örneğİ. Bunu geliştirmekte artık size kalsın.

nöyle bişi anlatmışlar ona göre yapın ama yugioh bölümüne giren az üye olduğu için çoğu kişi çakmaz (bn mesela)...
    o yüzden knıght ve pokemon bölüümleri gibi çok girilen bölümerede bu başlığı açın ama ban yiyebilirsiniz...ya oyun...ya ban...

• ya amacımız bilgisayar oyunu gibi bişi kurmak değil sadece şu sitelerden oynananlar varya onlar başka bişi yok
  • çok iyi HTML ,c++(bütün kodları bilmek gerek) gamemaker sadece bilgisayar oyunu yapar.bende bilmiorum bunları ama bu forumda oyun yerine c++ veya HTML yerlerine baksaydınız benim gibi bişiler öğrenirdiniz
    HTML içinwww.webdersleri.com
    c++ için bir site yok ve bunlar yetmez photoshop ve javascript de bilmek lazım
  • sordum soruşturdum bunu kolay ve pratik yoldan bi kaç programla yapma şansımız var $!ı kim verip alacak programı sorun orda gönüllü olmak isteyen varmı?
  • ya arkadaşlar bişi sorcam bende joey var kart açma hilesini kullandım ama ra yı obelishi felan bulamadım hangi oyununda var bunlar bide toplamda kaç oyunu var ben joey ile kaibayı biliyorum
  • PC olarak joey kaiba yugi var ama çok fazla GBA NDS gibi konsallarda oyunları var ve mısır tanrı kartları çogu oyunda yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuRockTR -- 9 Haziran 2007; 21:16:59 >
  • BEEYLER BEN BİŞİ HESABLADIM BU KONUYU GÖRÜNCE ŞİMDİ Bİ CANAVARIN DİER CANAVARA VURUŞUNUN VİDEO İLE GÖSTERİLMESİ İÇİN 1gb lazım yani oyunun boyutu tam 1gb oluor ama canavar sayısını 250 die sayarsak
  • ki joeyde 771 tane var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.