Şimdi Ara

Windows'u Oyun Konsol Yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;

    Ben HTPC boyutunda GTX 750 Ti Low Profile bir ekran kartı ile oyun bilgisayarı yaptım. İki tane de kablosuz oyun kolu aldım. Herşey süper ama klavye ve mouse'dan tamamen kurtulmak istiyorum.

    Bunun için en kısa yol olarak JoyToKey programını kurdum. Bu program oyun koluna istediğiniz mouse ve klavye tuş ve hareketlerini atamanızı sağlıyor.
    Fakat sorun şu ki oyuna girince bu program devre dışı kalmıyor . Hal böyle olunca oyuna girdiğimde oyun kolunun bir tuşuna bastığmda hem oyun kolunun tuşuna basmış hemde oyun koluna JoyToKey programıyla atamış olduğum Mouse veya klavye işlevide çalışmış oluyor. Oyunlara girince JoyToKey programını engelleme yolunu bulabilirsem aslında tüm sorun çözülmüş olacak.

    Ama ben daha profesyonel bir yol olacağını düşündüm!

    Steam'in oyun kolu için geliştirilmiş bir arayüzü var. Windows açılır açılmaz Steam'e direk bu arayüzü başlat diyebiliyoruz ve bilgisayar açılır açılmaz aslında Steam oyun konsolu olarak açılıyor. Bu arayüzde oyun konsolu direk aktif bir şekilde çalışıyor ve Steam içersindeki oyunları oyun kolu ile seçip oynuyoruz. Fakat ben STeam'den almadığım oyunları yani dışardan bilgisayara elle kurduğum oyunları Steam içersinde göremiyorum. Böyle oluncada Steam hiç işime yaramıyor. Bunun da bir yolu varsa aslında gene sorunumu çözmüş olucam.

    Peki Steam gibi direk oyun koluyla kullanılan bir arayüzü olan program Windows için yok mudur? Ve bu arayüz içersine istediğimiz programların kısa yollaraını koyamazmıyız. Böylece istediğim her uygulamaya, oyun olsun program olsun sadece tek bir arayüz ile oyun koluyla erişebilirim.

    Eskiden Windows'ta media center vardı. Burada film v.s. basit bir arayüz ile Windows uyumlu kumandalar ile kullanabiliyorduk. Bence bu tarz uygulamalar vardır ama ben bulamıyorum.

    Beni yönlendirirseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 17 Aralık 2015; 4:01:23 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.