Şimdi Ara

Oyun kasası topluyorum tavsiyeler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar. Ekran kartını , işlemciyi ve kasayı belirledim. Bunlara ek olarak Anakartta kararsız kaldım. Fikirlerinizi söylerseniz sevinirim. Önümüzde çıkacak FPS ve strateji oyunları için ideal bi sistem olsun istiyorum.

İşlemci olarak ilk başta ;

AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3.5GHz

Düşündüm ama ekran kartı için düşük diyen arkadaşlar oldu. Eğer sorun olursa işlemciyi 8000lere çekebilirim.

Düşündüğüm ekran kartı ise : BF4 yazanı mı almalıyım. Sanırım BF 4'ü veriyormuş?

Sapphire R9 290 TRI-X OC BF4

Kasa olarakda :

DARK Scorpion 750w 80+plus

KASA İÇİN DETAYLI BİLGİ : DARK SCORPION TÜM ÖZELLİKLER

Bu ürünleri F/P olarak buldum. Geriye güzel bir anakart kalıyor. Anakartıda F/P olarak tavsiye ederseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 15 Şubat 2015; 3:38:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Wampire^^

Evet arkadaşlar. Ekran kartını , işlemciyi ve kasayı belirledim. Bunlara ek olarak Anakartta kararsız kaldım. Fikirlerinizi söylerseniz sevinirim. Önümüzde çıkacak FPS ve strateji oyunları için ideal bi sistem olsun istiyorum.

İşlemci olarak ilk başta ;

AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3.5GHz

Düşündüm ama ekran kartı için düşük diyen arkadaşlar oldu. Eğer sorun olursa işlemciyi 8000lere çekebilirim.

Düşündüğüm ekran kartı ise : BF4 yazanı mı almalıyım. Sanırım BF 4'ü veriyormuş?

Sapphire R9 290 TRI-X OC BF4

Kasa olarakda :

DARK Scorpion 750w 80+plus

KASA İÇİN DETAYLI BİLGİ : DARK SCORPION TÜM ÖZELLİKLER

Bu ürünleri F/P olarak buldum. Geriye güzel bir anakart kalıyor. Anakartıda F/P olarak tavsiye ederseniz sevinirim.

İşlemcin düşük kalmış yani nasıl desem tam sınırda gibi bişey biraz darboğaz yapabilir ama oc. yaparsan darboğazı belki ortadan kaldırabilirsin ama bi fx 8320 ile veya i5 4690 ile aynı performansı alamayabilirsin.

• Wampire^^ kullanıcısına yanıt
    Anakartı sonradan gördüm şimdi yazayım link:http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-970a-ud3p-amd-970sb950-am3-ddr3-2000mhz-oc-anakart.html
  • yaskoyaslay kullanıcısına yanıt
    Hocam yorumun için çok teşekkürler. Verdiğin kartta sata II yazıyor bende SSD mevcut, Sata III olarak tercih etmem doğru olmaz mı?
  • quote:

Hocam yorumun için çok teşekkürler. Verdiğin kartta sata II yazıyor bende SSD mevcut, Sata III olarak tercih etmem doğru olmaz mı?

Hayır hocam yanlışınız var benim önerdiğim kart sata 3 ve usb 3 dür sizin bir yanlışınız var bende acaba yanlış anakartımı attım diye baktım ama doğru anakartı atmışım yani anakart sata 3 ondan yana bi sıkıntınız olmasın ayrıca faz yapısıda 8+2 iyi oc.de olur.
    bütçe nedir ?
    Tamam hocam vatanın yazım yanlışlarına kurban gitmişim pardon. Peki yazdığım ekran kartı hakkında yorumunuz nedir? Verilen ücret değer mi? Birde linkteki modeli BF 4 oyunu mu veriyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil Oyun sistemi topluyorum ..
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Zamanında öyleydi kart iyidir üzmez sizi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam stokta olan mağazayı aradım sordum ellerinde varmış ve evet doğru BF 4 veriyor dedi. Yoksa içinden çıkan kodun zamanımı geçti?
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Anakart için ayırdığım bütçe max. 300-400 hocam.
  • quote:

Anakart için ayırdığım bütçe max. 300-400 hocam.

murat total bütçeyi sordu sanırım.
  • quote:

Tamam hocam vatanın yazım yanlışlarına kurban gitmişim pardon. Peki yazdığım ekran kartı hakkında yorumunuz nedir? Verilen ücret değer mi? Birde linkteki modeli BF 4 oyunu mu veriyor?

Hocam tam bilmiyorum ama veriyor dedilerse verir büyük ihtimal ayrıca anakartıda dediğim gibi ud3p alın faz sayısı8+2 iyi oc. olur kaliteli anakart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaskoyaslay
    Hocam tam bilmiyorum ama veriyor dedilerse verir büyük ihtimal ayrıca anakartıda dediğim gibi ud3p alın faz sayısı8+2 iyi oc. olur kaliteli anakart.

Evet çok doğru. Zaten şuandaki kullandığım anakart seriside UD3P

quote:

Orijinalden alıntı: forvet09
    murat total bütçeyi sordu sanırım

Hocam total bütçem 2000 TL civarı ancak, SSD kartım ve Hardiskim var, belki ek olarak 8 GB'lik bi ram ilave edebilirim. Geriye kalanlar için 2000 - 2200 TL'yi gözden çıkardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 15 Şubat 2015; 14:04:43 >

aşımın suçlusu dolar, ben değilim.

MSI
    Z97 PC Mate Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) HDMI&DVI ANAKART
    297 TL

INTEL
    Core i5 4460 Soket 1150 3.2GHz 6MB Önbellek 22nm İşlemci
    553 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600 MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    262 TL

GIGABYTE
    IF-333 700W MidT ATX SİYAH KASA
    368 TL

SAPPHIRE
    R9 280X DUAL-X OC GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı
    816 TL

Toplam : 2296 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 15 Şubat 2015; 14:48:07 >
    Sistem tavsiyen için çok teşekkür ederim hocam ellerine sağlık. Ancak bir sorum var, ben işlemcimi AMD düşünmüştüm oyun performansları için ideal olduğu bariz. Niye intel tavsiye ettin acaba bilmediğim bi farkı mı var?
  • quote:

Sistem tavsiyen için çok teşekkür ederim hocam ellerine sağlık. Ancak bir sorum var, ben işlemcimi AMD düşünmüştüm oyun performansları için ideal olduğu bariz. Niye intel tavsiye ettin acaba bilmediğim bi farkı mı var?

hocam bu masallar hala kaldı mı cidden ? yıl olmuş 2015 yahu yapmayın etmeyin bu masalları zamanında kim yaydıysa feci etkilemiş insanları. " abi oyun için amd alacaksın extra fps veriyormuş süpermiş, iş için intel gerek yok ona boşver boşver " tarzı cümleleri mahallede cigolaytçılardan duyduk bizde zamanında ama açıp araştırmak zor değil.

söylediğinin % 100 tam tersi şuan durum, o yüzden alınabiliyorsa mutlaka intel alınmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 16 Şubat 2015; 2:25:12 >

Demek istediğimi yanlış anlamışsın hocam. 2009 yılında AMD Phonem II X3 almıştım. Evet yıl 2015 olmuş yani 6 yıldır kullanmışım işlemciyi 2009'da ki oyun sektöründe hiç bir sorun yaşamadım. Niye birden pat diye AMD firmasını karaladın ki benim demek istediğim INTEL'i tavsiye etmenin artısı nedir yazarsan sevinirim dedim. AMD kocaman bir şirket boşuna işlemci yapmazlar herhalde diye düşünüyorum. %100'lük durumu izah eder misin yani. Öğrenmek istiyorum kusura bakmazsan.

karalamadım kardeşim ya sadece bu tarz uydurmalara prim vermeyin, aynısı intel için olsa da vermeyin.

bunları çok fazla yazdım artık kopyala yapıştır yapsam şimdi ona bahane bulacaklar tekrar yazmaya da artık inan baydı beni.

intel şuan daha güncel, daha iyi mimariye sahip, daha seri, daha sorunsuz, daha az ısınıyor (stok fanla), daha ileriye dönük, darboğaz ihtimali çok daha az. vs. vs. böyle gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 16 Şubat 2015; 3:45:03 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.