Şimdi Ara

oyun için hdd de 5400 devir 256mb cache yada 7200 devir 128mb cache mi daha iyi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 500gb ssd var ama doldu başka oyun yükleyemiyorum yeni bir hdd sata 3 4TB almayı düşünüyorum ve bu oyun için hdd de 5400 devir 256mb cache yada 7200 devir 128mb cache iki seçenek var hem depolama hemde o diske oyun kurmak istiyorum. Forum baktım konular baya eskiydi hdd lerin16mb cache oldu dönemden kalma benim için 5400 devir 256mb yeter mi daha pahalı 7200 devir olan 128mb daha ucuz baya bir fark var. Birde bazi oyunlar windows diskine kurulum yapmasını istiyor ama yer yok 2 sorumda bu diğer diske kurmanın bir yolu yok mu

Cevaplar için teşekkürler hayırlı günler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 7200 rpm olanı almalısın. Cache denilen değeri şöyle anlatayım. Mesela 10 gb dosya kopyalıyorsun bunu kopyalaması mesela 30 saniye sürecek yazıyor ve kopyalama hızı gittikçe düşüşler yaşar işte bu cache ne kadar fazla ise o düşüşler, kopyalamadaki hız dalgalanmaları daha az olur ama 128 ile 256 arasında seni uzaya çıkaracak bir şey yok. Disk dönüş hızı düşük olduktan sonra cache ne olursa olsun önemli değil. En yüksek rpm hızına sahip diski almalısın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Melih Albayrak kullanıcısına yanıt
    Sağol ustam cache nin ne oldunu biliyorum. Sorum dönüş hızı mi daha önemli yoksa cache mi biri 5400 le donuyor ama 2 katı cache war oyun için cache mi yoksa dönüş hızımı önemli tamam ustam mesajini tam okumadan yazmisim sagol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novumm -- 19 Nisan 2021; 13:33:16 >
  • 3-4 TB yerine terebaytı düşük tutup rpm ve cache yüksek disk alın sorun çözülsün.

Seagate BarraCuda 2TB 7200RPM 256MB Sabit Disk ST2000DM008

https://www.hepsiburada.com/seagate-barracuda-2tb-7200rpm-256mb-sabit-disk-st2000dm008-p-HBV00000HCCYU

• uzun ömürlü istiyorsan 5400 rpm yüksek cache

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.