Şimdi Ara

Oyun için ekran kartı tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 700 TL bütçem var bu fiyata alınabilecek en iyi ekran kartı tavsiyesi nedir?

Şuanki ekran kartım 1gb geforce 9800gt
    i7 2600 3.4ghz işlmci
    P8H67-V asus anakart

Uyarı:
    1. Ekran kartını oyun için alacağım ona göre tavsiyeler olmalı
    2. Nvidia olursa iyi olur
    3. yüksek ayarlarda yüksek fps değeri vermeli
    4. 700 tl ye alınabilecek en iyi kalite, hız ve soğutma yönlerinden iyi olmalı

bu eklere yönelik olursa iyi olur arkadaşlar
    Teşekkürler

• 2. gtx 950 bulabilirsim sanirsam o fiyata

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O fiyata bulunabilecek en iyi kart:http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-380-dual-x-oc-2gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html

Başka bir mağazadan getirtebiliyorsunuz.
  • darkmelon kullanıcısına yanıt
    Sapphire R9 380 Nitro 2GB GDDR5 256Bit : 696,49 tl
    http://www.sinerji.gen.tr/sapphire-r9-380-nitro-2gb-gddr5-256bit-11242-12-41g-pmu67308

GTX 950 : 622,99
    http://www.sinerji.gen.tr/gigabyte-gtx950wf2oc-2gb-gddr5-128bit-gv-n950wf2oc-2gd-pmu3758

Nvidia GTX 960 : 816,65
    Asus Strix-GTX960-DC2OC 2GB GDDR5 128Bit

Alabiliyorsanız GTX 960 alın.

• Eğer bir kere alacağım derseniz biraz daha para biriktirin 150 lira gibi ilave yaparsanız ;
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-r9-380-gaming-4gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html sizi baya bir götürür.
  • Bir yüz lira daha ekleyin bunu alın. 2 gb versiyonu almayın.www.teknobiyotik.com/donanim/sapphire-r9-380-nitro-4gb-gddr5-256bit-hdmi-dvi-ekran-karti-11242-13-20g.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı TAVSİYE
    7 ay önce açıldı
    Ekran kartı ve Crosfire tavsiye
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar r9 380 1080p monitörde 3 sene civarı akıcı olarak oynatır mı? Neler olacağını bilmek zordur herhalde ama tahmini bir cevap istiyorum yani. Mesela 3 sene sonra çıkacak oyunlarda high ayarlara yeter mi acaba? Her oyunda değil tabi. Medium da olabilir. High'dan kastım ultranın 1 seviye altı.

Bu arada ben bazı oyunlarda orta ayarlar ile yüksek ayarlar arasında pek fark göremiyorum açıkçası. Yani dikkat etmem gerekiyor farkları görmem için. Bende mi bir sorun var? Texture, shadow gibi ayarları yükseltince büyük kalite farkı oluyor ama diğer bazı ayarlar kaliteden fazla fps düşürmeye yarıyor gibi geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExtraGalactic -- 4 Nisan 2016; 9:36:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExtraGalactic

Arkadaşlar r9 380 1080p monitörde 3 sene civarı akıcı olarak oynatır mı? Neler olacağını bilmek zordur herhalde ama tahmini bir cevap istiyorum yani. Mesela 3 sene sonra çıkacak oyunlarda high ayarlara yeter mi acaba? Her oyunda değil tabi. Medium da olabilir. High'dan kastım ultranın 1 seviye altı.

Bu arada ben bazı oyunlarda orta ayarlar ile yüksek ayarlar arasında pek fark göremiyorum açıkçası. Yani dikkat etmem gerekiyor farkları görmem için. Bende mi bir sorun var? Texture, shadow gibi ayarları yükseltince büyük kalite farkı oluyor ama diğer bazı ayarlar kaliteden fazla fps düşürmeye yarıyor gibi geliyor.

380 960 gibi kartlarla 3 sene oyun oynarsin ama senin dedigin gibi ultranin bir alti ayarda oynayamazsin simdi bile ultranin bir altinda oynattigi bir ton oyun var 3 seneye kim öle kim kala.adamlar oyunlarda daha kalite yapmiyor ki nasil karti kassak diye ugrasiyor o yuzden 960'i gectim 970 bile alsan 3 sene sonra cok bir sey beklememen lazim.970'le simdi bile tomb raiderde very high'a(son) alinca 4gb yetmez kardes diyor o yuzden 3 sene sonra ne olacagini bilemeyiz.dx12 mantle cakmasi oldugu icin vram canavari olacaktir 4gb ramli kartlar 3 sene sonra is yapmaz.ayari dayiyorum sona aliyorum low'a fark yok dedigin sey dx12'den olabilir tomb raider hitman bu oyunlarda ne ayar oynadigin pek farketmiyor.kurtarirsa buradan kurtarir yani 3 sene sonra dx12 oyunlar yayginlastiginda.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkmelon

700 TL bütçem var bu fiyata alınabilecek en iyi ekran kartı tavsiyesi nedir?

Şuanki ekran kartım 1gb geforce 9800gt
    i7 2600 3.4ghz işlmci
    P8H67-V asus anakart

Uyarı:
    1. Ekran kartını oyun için alacağım ona göre tavsiyeler olmalı
    2. Nvidia olursa iyi olur
    3. yüksek ayarlarda yüksek fps değeri vermeli
    4. 700 tl ye alınabilecek en iyi kalite, hız ve soğutma yönlerinden iyi olmalı

bu eklere yönelik olursa iyi olur arkadaşlar
    Teşekkürler

cok az ekleme yaparak GTX 960 alabilirsin. yada 950 yi direk alabılırsın

• o kadar arasindan salliyorum bence bu degil de kullandigim karti soyleyeyim 6-7 ay oldu asus 380 strix cok memnunum ama 380'lerde vay efenim vsync actin gpu mhz kullanimi dustu gibi bir geyik var.fury var ya pahali?bu kart onun mimarisinden ve boyle bir sey yapmis adamlar isinmasin cok cekmesin diye.son suruculerde kapatma ayari var hani ben simdiden diyeyim.mega sesiz bir kart butun 380'ler bu sekilde ama 960'ta da msi veya strix filan alirsan fanin isindikca donmesi gerekmedikce donmemesi gibi bir olay var yani anam babam vuuuu diye calisan kart mi istiyorsun acinca %99 gpu olacak o kadar mi diyorsun bilemiyorum.bu gosterdiklerin yeni model pek onceki kartlar gibi degil.
  • http://www.vatanbilgisayar.com/asus-r9-380-strix-gaming-4gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html#genel-bakis

Bu kartı diyorsun yani hocam ben Nvidia istememdeki olay Nvidiai'nın bir çok oyunla optimizasyon yazılımı var ya bu yüzden birde benim güç kaynağım yazmamışım
     Oyun için ekran kartı tavsiye

resimdeki thermaltake model tt-500al 1nc güç kaynağını kullanıyorum bu güç kaynağı 500W mu oluyor?
    Bendeki güç kaynağı yeterli olur mu? Sorun çıkarırmı acaba?
    Bir diğer sorum sizin söylediğiniz kartta
    AMD 380 Strix
    çekirdek hızı 990Mhz
    bellek hızı 5500Mhz

oysaki

Nvidia tarafında bu oranlar

çekirdek hızı 1200-1300 civarında
    bellek hızı 7010Mhz

ekran kartında bu değerler önemlimi eğer önemli ise aradaki fark oldukça fazla bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmelon -- 6 Nisan 2016; 17:25:40 >

• Nette biraz araştırdım sanırım Güç kaynağım yetersiz 12v den 300W çıkıyor ben 500W sanıyordum PSU'un şimdi bide PSU almak gerekecek arkadaşlar sistemimi tekrar yazıyorum bilen arkadaşlar yardım ederse iyi olur bende bilgisayarcıyım ama donanımı çok bilmiyorum

i7 2600 3.4 Ghz cpu
    8gb ddr3 1333mhz ram
    1gb geforce 9800gt dx 10.0 destekli ekran kartı
    asus P8H67-V LGA1155 anakart
    THERMALTAKE WINGS RS 201 kasa
    Güç kaynağı Thermaltake TT-500AL 1NC modeli
    Fujitsu 22' 60hertz monitör
    Win10 pro işletim sistemi

Bu sisteme konuda mesajın asıl konusu olan ekran kartı almak istiyorum. Şuana kadar edindiğim bilgi konuda belirtilen ekran kartlarını kullanmak için PSU 12v den 500W çıkış elde etmek gerek olduğu bendeki PSU dan 300W çıkıyor PSU değiştirmem gerekecek yine bu konu altında PSU tavsiye edecekler yazabilirler bunun haricinde sadece PSU değiştirerek konuda belirtilen ekran kartlarını sorunsuzca kullanabilir miyim? Başka bir donanım parçası sorun çıkartır mı? Anakart, işlemci, kasa vs...
    Cevaplar için şimdiden Teşekkürler

• guc kaynaklarindan anlamayan biri bile olsan soyle bir sey alip gecebilirsin yetti yetmedi derdi olmaz ama yine tavsiye al.

http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm600-lx-serisi-600w-guc-kaynagi.html

ekran karti hiz konusuna gelince kartlarin mimarileri farklidir transistor sayilari boyutlari hesaplama birimleri hepsi farklidir.kimi 1200 mhz olur ama 800 mhz karta gecilir mhz'den ibaret degil her sey.saat hizlari farkli ama 380 ile 960 rakip kartlar yani o 1300 mhz daha hizli yapmiyor 380'den.birini secince acaba hizlisini yavasini mi aldim gibi bir sey yok ama rakip demek fotokopi demek degildir bir oyunda biri iyi olur oteki oyunda digeri.

• Teşekkürler hocam anladığım kadarı ile 380 le 960 arasında çok fark yok ama 380 960dan biraz daha iyi diyebiliriz 960 ve 970 arasında kalıyor sadece 960 a göre biraz daha güç tüketimi yapıyor ve biraz daha fazla ısınıyor ama 960 göre %10 daha iyi bir performans sağlıyor kafamı tek kurcalayan şey yazılım desteği buda nvidia da var oyunlardaki optimizasyonu güzel

bu 2 kart arasında kararsız kaldım :S

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-r9-380-gaming-4gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html#ozellikler

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gtx960-gaming-4g-gddr5-4gb-128bit-nvidia-geforce-dx12-ekarti.html#ozellikler

• stok kullanirsan dedigin gibi 380 bir kuple daha iyi ama iki karta da oc yaparsan aralarinda bir fark kalmiyor bu durumda 960 daha iyi oc oluyor diyebiliriz.oc'li mi stok mu nasil kullanacaksin bilemiyorum ama nvidia oyun optimizasyonuna ragmen iki kart arasinda kavga dovus yapacak bir fark yok o yuzden istedigini al.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.