Şimdi Ara

Oyun İçi Tasarım İçin Bölüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Direk giriyorum konuya, şimdi oyun içi karakter veya çevre tasarımı için uygun diplomayı almak istiyorum malum ama hangi bölüm olduğu hakkında bir bilgim yok açıkçası. Araştırdım baya ama düzgün bir açıklama göremedim. Şimdi bu konular için hangi bölüme girmek gerekir Türkiye'de? Türkiye'de belirli bir bölümü yoksa Amerika'da bu konuyla ilgili bölümler var mıdır? Varsa girmek için hangi sınavlara girmek gerekir? Hangi üniversiteler bu konuda öncüdür?

• oyun sektörünün akademik ortama girebileceğini zannetmiyorum, bu iş biraz usta-çırak ilişkisi ile yürür.

oyunların sanatsal kısmı (artwork-senaryo gibi) başlı başına bir sanat dalı olarak ele alınabilir. kendine nasıl bir kariyer düşünüyorsun bilmiyorum ama fikir edinmen açısından büyük yapımların başındaki adamları incelemen isabet olur. bu sektör akademik mantıkla neredeyse zıttır, salt akademik eğitimle bu sektörde yer edinmen çok zor.

neyse, lafı uzattım biraz.bahsettiğim insanlardan bir örnek vereyim sana:http://en.wikipedia.org/wiki/Chris_Metzen
  • izmir ekonomi üniversitesinde var böyle bi bölüm..oyun teknolojileri gibi bişeydi sanırsam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blade GTR

oyun sektörünün akademik ortama girebileceğini zannetmiyorum, bu iş biraz usta-çırak ilişkisi ile yürür.

oyunların sanatsal kısmı (artwork-senaryo gibi) başlı başına bir sanat dalı olarak ele alınabilir. kendine nasıl bir kariyer düşünüyorsun bilmiyorum ama fikir edinmen açısından büyük yapımların başındaki adamları incelemen isabet olur. bu sektör akademik mantıkla neredeyse zıttır, salt akademik eğitimle bu sektörde yer edinmen çok zor.

neyse, lafı uzattım biraz.bahsettiğim insanlardan bir örnek vereyim sana:http://en.wikipedia.org/wiki/Chris_Metzen

Türk olduğum için o konulara girmem çok zor. Bu yüzden Amerika'ya gitmeyi düşünüyorum eğitim için yani eğitim araç olacak benim için bu konuda ustaları tanımak açısından. Bu yüzden bir bölüm arıyorum bu konuyla ilgili.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.