Şimdi Ara

Oyun/Gündelik İşler Karışık Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
3.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

En başında söyleyeyim, ana amacım oyun olmayacak. (oyun bilgisayarı ve ps4 var zaten) Fakat ev dışında da oyun oynayabilmek için f/p oranı yüksek 2500 tl altı bir laptop bakıyorum. En azından fsx'i, gta5'i, fallout 4'ü low mid ayarda da olsa açabilsin yani.

https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/nb-hp-15-bw053nt-a12-9720p-8gb-256gb-ssd-4-gb-ekran-karti-15-6-3fw69ea-323127179

Şuna denk geldim, fena değil gibi. Aynı fiyat aralığında daha iyi bir önerisi olan varsa önerilere açığım.

Intel olsun çamurdan olsun demeyin lütfen. Objektif öneriler arıyorum

• https://www.teknolojipazar.com/lenovo-ip-320-80xl00lxtx-i5-7200u-250-ghz-8gb-1tb-156-hd-led-2gb-940mx-dos-cam-blt
    Kronik bir sorunu var mı bilmiyorum. (Mesela ideapad 510'larda 60 dereceyi geçtiği an gpu'nun frekansları düşüyordu.) İyi araştırmak gerek. Aynı durum hp envy 13'te de varmış.
  • 1ht1baron 1 kullanıcısına yanıt
    bunu ssd olmadıgı için elemiştim. ssd olmadan olmaz

belki fhd değil ama ne bileyim ya, kafama yattı özellikleri. ama işte a12 kısmında kaldım. pişman eder mi ?
  • Bu arada bunu aldim, bu fiyata en iyisi buydu.

LENOVO IP520 81BF00BTTX i5-8250U 8GB 1TB 15.6" 4GB MX150 VGA FDOS 3.299,00 TL yerine 2.745,00 TL

https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/lenovo-ip520-81bf00bttx-i5-8250u-8gb-1tb-156-4gb-mx150-vga-fdos-P227530751
  • take a minute T kullanıcısına yanıt
    güzelmiş mx150 gtx1030 ayarında 4 gb olması baya iyi olmuş. bi gtx1050 olmasa da işinizi rahat görür. i5 8250 zaten baya iyi bir işlemci. 8. nesillerde baya bi level atladı deniyor inteller. i5 7300hq ya benzermiş performansı. hayırlı olsun.
  • lg02561 L kullanıcısına yanıt
    sagol hocam, sirf mx150 ve 8250 ikilisi bi arada diye cazip geldi, buna bi ssd veya 7200 rpm hdd de alinca tam istedigim hale gelecek :)
    Hocam aynı satıcıdan bende almayı düşünüyorum görüntü kalitesi, sesi, performansı nasıl kısaca cevaplayabilirseniz çok makbule geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Physicist_Emre

Hocam aynı satıcıdan bende almayı düşünüyorum görüntü kalitesi, sesi, performansı nasıl kısaca cevaplayabilirseniz çok makbule geçer.

elime henuz gecmedi, umarim geldikten sonra kurulumu hizlica yapip aktarabilirim gerekli bilgileri size indirim bitmeden
  • Physicist_Emre kullanıcısına yanıt
    cihazın kasa kalitesi çok iyi
    ses de fena sayılmaz ama bi tık boğuk gibi geldi.
    oyun yükledikten sonra editleyeceğim
  • bu da youtube'dan görüntü

Hocam bir sitede mx150 nin maximum 2gb ram desteklediği yazıyor satıcı 4gb demiş bu doğru mudur?
    IP510'daki 61 derece sorunu bu modelde de var mı? Ip510'da 60 dereceyi geçtiği an fps düşmeleri oluyormuş. Bios ile alakalıymış.
  • quote:

Hocam bir sitede mx150 nin maximum 2gb ram desteklediği yazıyor satıcı 4gb demiş bu doğru mudur?

Buna dogrudan ekran görüntüsüyle cevap vereyim

• quote:

Orijinalden alıntı: 1ht1baron

IP510'daki 61 derece sorunu bu modelde de var mı? Ip510'da 60 dereceyi geçtiği an fps düşmeleri oluyormuş. Bios ile alakalıymış.

Henüz fps testi yapmadım, fakat ets 2 (ki optimizasyon özürlüsü bir oyundur) mid ayarda akıcı, yüksek de fps droplu ama yine oynanabilir seviyede akıcıydı. cs goda da mid ayarlarda makine ısınana kadar akıcı sonrası klasik
  • Physicist_Emre kullanıcısına yanıt
    direkt gta 5 benchmarktan aldıgım ekran görüntüleri, ayarlar ekranını da atıyorum. (oyunu geforce experience üzerinden çalıstırdım)

Oyun/Gündelik İşler Karışık TavsiyeOyun/Gündelik İşler Karışık TavsiyeOyun/Gündelik İşler Karışık TavsiyeOyun/Gündelik İşler Karışık TavsiyeOyun/Gündelik İşler Karışık TavsiyeOyun/Gündelik İşler Karışık Tavsiye

bi fikir oluşturur sanırım.

Eyvallah hocam alacam bilgisayarı iyice oturdu artık yardımın için çok teşekkürler.
  • quote:

Eyvallah hocam alacam bilgisayarı iyice oturdu artık yardımın için çok teşekkürler.

Rica ederim, ssd alırsan daha iyi olur. Ben sandiskin 480 gblığı hepsiburada'da indirime girmişti, onu aldım , makinenin harddiskini de alttaki linkte aldıgım caddy'e koydum, mis gibi oldu cihaz.

http://www.hepsiburada.com/magic-sata-9-5-mm-ssd-harddisk-kutusu-kizak-p-BDSARF2546356

Umarım memnun kalırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: take a minute

Bu arada bunu aldim, bu fiyata en iyisi buydu.

LENOVO IP520 81BF00BTTX i5-8250U 8GB 1TB 15.6" 4GB MX150 VGA FDOS 3.299,00 TL yerine 2.745,00 TL

https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/lenovo-ip520-81bf00bttx-i5-8250u-8gb-1tb-156-4gb-mx150-vga-fdos-P227530751

Merhaba, aynı satıcıdan ürünü almak istiyorum. Ssd eklemek gibi bir imkanım yok. Yeteri kadar oyun testi yaptıysanız genel olarak ve ısınma hakkında fikirlerinizi aktarabilir misiniz acaba ? Ayrıca bazı yerlerde hdd den yüksek ses gelmesi gibi şikayetler gördüm, fanlardan veya hdd den oyun oynama anı dahil gelen ses rahatsız edici düzeyde mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: fulllmetalll

quote:

Merhaba, aynı satıcıdan ürünü almak istiyorum. Ssd eklemek gibi bir imkanım yok. Yeteri kadar oyun testi yaptıysanız genel olarak ve ısınma hakkında fikirlerinizi aktarabilir misiniz acaba ? Ayrıca bazı yerlerde hdd den yüksek ses gelmesi gibi şikayetler gördüm, fanlardan veya hdd den oyun oynama anı dahil gelen ses rahatsız edici düzeyde mi ?

şikayeti nerde gördünüz merak ettim, 2. gün ssd'yi taktıgım için zaten hdd gürültüsüyle ilgili yorum yapamayacağım. (çok zorlamadım hdd varken, olabilir belki de)

ısınınca doğal olarak fan daha yüksek devirle dönüyor (ki o da pubg, fsx (rex4 ve active sky next pluginlerinin texture ayarlarını en yüksekte oynuyorum) oynarken karşılaştığım bir durum), o zaman ses biraz rahatsız edebilir. hava çıkışı da altta değil ekranla kasanın birleştiği yerde.

harddisk 5400 rpm, konforlu bir oyun deneyimi istiyorsanız en başında değil belki ama daha sonra mutlaka ssd takviyesi yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi take a minute -- 23 Ocak 2018; 23:13:55 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fulllmetalll

quote:

şikayeti nerde gördünüz merak ettim, 2. gün ssd'yi taktıgım için zaten hdd gürültüsüyle ilgili yorum yapamayacağım. (çok zorlamadım hdd varken, olabilir belki de)

ısınınca doğal olarak fan daha yüksek devirle dönüyor (ki o da pubg, fsx (rex4 ve active sky next pluginlerinin texture ayarlarını en yüksekte oynuyorum) oynarken karşılaştığım bir durum), o zaman ses biraz rahatsız edebilir. hava çıkışı da altta değil ekranla kasanın birleştiği yerde.

harddisk 5400 rpm, konforlu bir oyun deneyimi istiyorsanız en başında değil belki ama daha sonra mutlaka ssd takviyesi yapın.

Şikayetleri aynı modelde farklı bir ekran kartıyla satışa sunulan başka bir üründe görmüştüm o yüzden sorgulamak istedim, ama yorumlara bakılacak olursa bu üründe sıkıntı yok gibi görünüyor. Kararsız kaldım ürün hakkında da, bütçemi 3000tl civarına kadar yükseltebilirim acaba gtx1050 ye sahip modellerin 3000civarı fiyat aralığına düşme ihtimali olur mu diye düşünüyorum. Diğer yandan bu fiyat aralığında şuan alınabilecek en iyi ürün de bu. Teşekkürler cevabınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fulllmetalll -- 24 Ocak 2018; 12:9:6 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.