Şimdi Ara

oyun esnasında monitör kapanıp açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
9.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • son 3 4 gündür olmaya başladı bu sorun oyun oynarken yaklaşık yarım saat sonra monitör ard arda kapanıyor açılıyor masaüstüne dönünce 5 10sn sonra ekran tekrar geliyor ama oyuna dönünce 3 4 dkya kadar gene ekran kapanıyor. bunun sıcaklıkla bir ilgisi olabilir mi? o da sıcaklığı bunaltıcı düzeyde çünkü. kasanın iki yanı da açık, güç kaynağı daha rahat hava çeksin diye kasa altına 4 5 cm kaldıracak şekilde parça koydum. boşta sıcaklık 39-42 derece oyunda 55-67 derece ama bazen masaüstüne geldiğimde 72 derece gösteriyor ve bir anda 55 derece civarına düşüyor. ekran kartı 6950 DCII, monitör acer S232HL

oyun esnasında monitör kapanıp açılıyor

• sorun ekran kartı soğutmasında olsa böyle görüntü kaybı yaşatır mı?
  • yardım lütfen

• Ekran kartıyla alakalı olduğunu sanmıyorum, ekran kartı sıcaklığıyla monitör açılıp kapanmaz; ya kasa reset atardı ya da takılırdı ya da mavi ekran verirdi. Monitörünüzde bir sorun var garantisi varsa yollayın. Bence monitörünüz ısınıyor olabilir, kabloyu değiştirmeyi deneyin ısıdan dolayı temassızlık yapıyor açma kapama da oluyor olabilir. Kablo deneyin olmazsa garantiye gönderin derim.
  • bunu başka monitörde denesene ya da televizyonda
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekaydirma

Ekran kartıyla alakalı olduğunu sanmıyorum, ekran kartı sıcaklığıyla monitör açılıp kapanmaz; ya kasa reset atardı ya da takılırdı ya da mavi ekran verirdi. Monitörünüzde bir sorun var garantisi varsa yollayın. Bence monitörünüz ısınıyor olabilir, kabloyu değiştirmeyi deneyin ısıdan dolayı temassızlık yapıyor açma kapama da oluyor olabilir. Kablo deneyin olmazsa garantiye gönderin derim.

Monitör adaptörüne bakmak hiç aklıma gelmemişti ama siz öyle deyince baktım ve adaptör 5 sn den fazla elde tutulmayacak kadar sıcak. Sadece oyun oynarken oluyor, film izlerken veya sıradan internet kullanımında bir sıkıntı yok. Elimde başka monitör ve kablo da yok denemek için, garantisi varken gidip göstereyim en iyisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Garantisi varsa durmayın o zaman kolay gelsin. Dediğiniz gibiyse var bir ısınma problemi demek ki o yüzden açıp kapatıyor aynı kasa mantığıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekaydirma

Ekran kartıyla alakalı olduğunu sanmıyorum, ekran kartı sıcaklığıyla monitör açılıp kapanmaz; ya kasa reset atardı ya da takılırdı ya da mavi ekran verirdi. Monitörünüzde bir sorun var garantisi varsa yollayın. Bence monitörünüz ısınıyor olabilir, kabloyu değiştirmeyi deneyin ısıdan dolayı temassızlık yapıyor açma kapama da oluyor olabilir. Kablo deneyin olmazsa garantiye gönderin derim.

birebir aynı sorunu yaşayan birine mesaj attım da şunu dedi ''ben monitörü servise gönderdim anakartını değiştirdiler sıkıntı ortadan kalktı. Birde kullandığınız ekran kartının ayarlarıylada alakalı olabilir onada dikkat edin'' şimdi DVI bağlantı yerine VGA olarak taktım monitörü ve yaklaşık yarım saat oyun oynadım bu sefer kapanma olmadı ama adaptör sıcaklığı gene yüksek. acaba monitör anakartında DVI kısmı hasar görmüş olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Karşıyakalı1912

Sıkıntıyı çözebildiniz mi? Şu an aynı sıkıntıyı yaşıyorum :(
  • Valla hocam monitörle alakalı 2 sorun yaşamıştım bu olsa olsa anakart sorunu olandır. Garantisi varken teknik servise vermiştim anakartını değiştirdiler. Şu an sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karşıyakalı1912

Valla hocam monitörle alakalı 2 sorun yaşamıştım bu olsa olsa anakart sorunu olandır. Garantisi varken teknik servise vermiştim anakartını değiştirdiler. Şu an sıkıntı yok.

anladım hocam. geçen sene bu sıkıntıyı yine yaşamıştım. 40 tl'ye patlamıştı. ama hangi parça olduğunu öğrenememiştim.
  • vga kullanıyorsan ince metallerden 1-2 si kırılmıs olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.