Arkadaşlar Merhaba, Kardeşim üniversiteye başladığı için laptopumu ona verdim onun masaüstü bilgisayarını ben aldım. Bilgisayar herhangi bir oyun açık değilken ara ara mavi ekran veriyor çöküyor dedi. Pc'ye windows formatı attım tamamen temizledim ayrıca windows 10'u w11'e yükselttim onun dediği kadar çok yapmıyor bu mavi ekran sorununu ama çöküyor ara sıra sadece yarı yarıya düştü. Donanımsal bir problem olduğunu düşünüyorum ama herhangi bir oyun açıkken çökmemesi garip geldi, internette herhangi bir çözüm bulamadım garip bir durum açıkçası. PC Donanımı: AMD Ryzen 5 2600X Tray Soket AM4 3.60GHz-4.20GHz 6 Çekirdek 19MB Gigabyte B450M S2H V2 AMD B450 Soket AM4 DDR4 3600(OC)MHz mATX Gaming Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming Ram XFX AMD Radeon RX 5600 XT 14GBS THICC II Pro 6GB GDDR6 192Bit DX12 Gaming Ekran Kartı PNY CS900 SSD7CS900-240-PB 240GB 535/500MB/s 2.5" SATA 3 SSD Disk Seagate Barracuda 1TB ST1000DM010 3.5" 7200RPM SATA3.0 NCQ 64MB 210MB/s Sabit Dis |
Oyun Açık değilken bilgisayarım çöküyor(Mavi Ekran)

-
-
Bilgisayarınıza hard disk sentinel indirin ve kurun. Program açıldığında ekranın sağ tarafında diskin performans ve sağlık bilgileri gösterilir. O sayfanın görüntüsünü her bir diskiniz için ayrı ayrı çekip buraya bir yükleyin.
Şimdilik kolay gelsin.
-
Merhaba veriler ne kadar doğru bilmiyorum ama bu şekilde veriyor
-
Diskler sağlam gözüküyor. Bilgisayarınıza;
- Msi Kombustor
- Aida64
- Occt
Programlarını indirip test yapın.
Msi kombustor ekran kartını zorladığı için test sırasında anlık değilde tamamen donma veya mavi ekran hataları alırsanız ekran kartı sıkıntılı olabilir. Tabi bu sırada işlemci ram psu... gibi bir çok donanımda zorlanır ama önceliği ekran kartına veriyoruz.
Aida64 ile de sol alttarftaki testleri sırasıyla uygulayın. Bellekleri işlemciyi sistemi güzel test eden bir yazılım. İşlemci ve ram'ler için güzel test yazılımı
Occt buda sistemi test eden bir yazılım diğer uygulamalarda sıkıntı vermezse bu da ikinci olarak farklı bir program ile test etmek amaçlı.
Önemli olarak mavi ekran veya donma değilde bu testler sırasında kısa süre içerisinde bu 10 saniye de olabilir yada 1 dakika da olabilir sistem pat diye tamamen kapanırsa veya pat diye kapanıp yeniden başlarsa psu'da bir sıkıntı olabilir. Haricinde sadece ekran kartı testi için değil diğer testler sırasında da sisteminiz anlık 5-10 saniye donabilir fare hareketi tamamen durabilir yada yavaş çekimde hareket eder gibi olabilir. Bunlar olağan şeyler.
Velhasıl siz öncelikle testler sırasında mavi ekran hataları alırsanız, hatanın kodunu görüp not edin. Testler sırasında farklı bir durum olursa da not edin buraya yazın.
Ben aslında her ne kadar sağlam olsa da james donkey ssd'ye pek güvenmiyorum. Onunla ilgili hala şüphelerim var. İnternette genel olarak gördüğüm kadarıyla sıkıntılı bir ssd markası. Sıkıntı yaşamayanlarda var tabi.
Neyse kolay gelsin.
-
Selamlar,
3 programı da kullanarak gerekli testleri uyguladım maalesef test esnasında bir çökme durumu olmadı.
ya da programlar herhangi bir hata tespit edemedi. sorun ne cidden anlamıyamıyorum.
yazılımsal da olamaz çünkü taze formatlı durumda ve işletim sistemi de w10'dan w11'e yükseltildi.
aklınıza başka bir şey gelirse onu da denemek isterim.
-
- Eğer işlemci ve ram'ler temel hızda değilse ise bios'a girip işlemcinin turbosu kapatın ve ram'lerin xmp profilini kapatın. Bir süre bu şekilde bilgisayarı kullanın.
- Ramlerinizden ilk önce birini daha sonra da diğerini tek takıp bir süre bilgisayarı bu şekilde tek ram ile kullanın. Sorunun devam edip etmediğini ve varsa hangi ram'de sorunun olduğunu tespit edin.
Durup dururken mavi ekran hatası veriyorsa o hatanın kodu bizim için önemli. Sistem yük altında değilse eğer yukarıda saydıklarım dışında ek olarak psu'dan kaynaklı bir durum olabilir. Onu da farklı bir psu takarak deneme yanılma ile sorunu tespit edebilirsiniz.
Kolay gelsin.
-
Minidump dosyaları bu şekilde anlayan olursa bakabilir mi
google docs
Minidump.ziphttps://drive.google.com/file/d/1M0e-xNoN7AjdkchvHAMJFgMVrl4FVD6B/view?usp=sharing -
Merhaba, benzer bir sistemde aynı sorunu yaşıyorum, siz çözebilmiş miydiniz?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X