Şimdi Ara

Öyle bir şey yapmak istiyorum ki

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öyle bir şey yapmak istiyorum ki, masama şerit led monte edip onu molexle bilgisayara bağlayıp bir yazılım ile açıp kapatilmek istiyorum mümkünmüdür bu arkadaşlar

• Mümkündür. Molexle derken güç kaynağına direk mi bağlayacaksınız? Sadece bu bağlantı ile olmaz. Ek olarak paralel port , seri port veya usb ile yapmalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diegorian -- 25 Ağustos 2011; 16:57:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maytere

Mümkündür. Molexle derken güç kaynağına direk mi bağlayacaksınız? Sadece bu bağlantı ile olmaz. Ek olarak paralel port , seri port veya usb ile yapmalısınız.

Evet hocam bunu kastediyordum nasıl yapabilirim bilginiz var mı en önemlisi işin yazılım kısmı
  • yazılım kolay seri porttan haberleşirsin ama hata yaparsan anakart hasar görür
  • Bilgisayarınızın seri port'u var mı? Paralel portu var mı?
  • ASUS M4A87TD/USB3 AMD 870/SB850 AM3 DDR3 1600MHz Anakart

Anakartım bu port hakkında bilgim yok
  • Anakartınızın arka konnektör kısmında seri , paralel portlar yok. Anakartın iç kısmında bir adet seri port bağlantı noktası var. ister USB kullanarak ister seri port kullanarak yapabilirsiniz. Benim tavsiyem USB kullanmanız yönünde size kolaylık olması açısından. Ama biraz daha maliyetli olur. Fakat universal olur. Yani her usb portu olan bilgisayarda kullanabilirsiniz. Seri port günümüzde ortadan kalkmış vaziyette.
    Bunun için öncelşkle elektronik veya bilgisayar programlama bilginiz var mı bunu sorayım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Anakartınızın arka konnektör kısmında seri , paralel portlar yok. Anakartın iç kısmında bir adet seri port bağlantı noktası var. ister USB kullanarak ister seri port kullanarak yapabilirsiniz. Benim tavsiyem USB kullanmanız yönünde size kolaylık olması açısından. Ama biraz daha maliyetli olur. Fakat universal olur. Yani her usb portu olan bilgisayarda kullanabilirsiniz. Seri port günümüzde ortadan kalkmış vaziyette.
    Bunun için öncelşkle elektronik veya bilgisayar programlama bilginiz var mı bunu sorayım?

Elektronik konusunda hiçbir bilgim yok, orta seviye python biliyorum
  • Python'u ne programlamak için kullanıyorsunuz? PC programları mı?
    Konumuza dönecek olursak C# ile ben bu şekilde bir program yazabilirim, hatta hazırı da var elimde:) İlk usb denemelerimde Led yak-söndür yapmıştım usb ile. PC programından hariç, bir de ufak bir devre lazım usb ile haberleşebilen. Yapabilirim derseniz kendiniz yapın. Yoksa para ile yapacak arkadaşlar bulabilirsiniz forumda... Kaç metre led döşeyeceksiniz masaya peki?
  • quote:

Python'u ne programlamak için kullanıyorsunuz? PC programları mı?
    Konumuza dönecek olursak C# ile ben bu şekilde bir program yazabilirim, hatta hazırı da var elimde:) İlk usb denemelerimde Led yak-söndür yapmıştım usb ile. PC programından hariç, bir de ufak bir devre lazım usb ile haberleşebilen. Yapabilirim derseniz kendiniz yapın. Yoksa para ile yapacak arkadaşlar bulabilirsiniz forumda... Kaç metre led döşeyeceksiniz masaya peki?

1 metre masamı aydınlatmak için döşeyeceğim. Kendim yapamam heralde ortalama ne kadar tutar bu
  • Hocam elemanlar taş çatlasa 20 TL-25TL tutar, şerit led hariç, Fakat devreyi yaptıracağınız kişi ne kadar ister bilemem. Ben 60-70TL 'den aşağıya yapmazdım şahsen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diegorian -- 25 Ağustos 2011; 23:49:17 >
  • quote:

Hocam elemanlar taş çatlasa 20 TL-25TL tutar, şerit led hariç, Fakat devreyi yaptıracağınız kişi ne kadar ister bilemem. Ben 60-70TL 'den aşağıya yapmazdım şahsen...

malzemeci yaparsa 50-60 lira alır diye tahmin ediyorum.
  • malzemeci yazılımı nasıl yapacak? bir de orası var tabii...
  • quote:

malzemeci yazılımı nasıl yapacak? bir de orası var tabii...

bazıları kendini geliştiriyor ama çok yok tabi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

quote:

malzemeci yazılımı nasıl yapacak? bir de orası var tabii...

bazıları kendini geliştiriyor ama çok yok tabi

50-60 TL'ye sadece devreyi plaketin üzerinde hazır hale getirir. Bu devre için harici bir güç kaynağına da ihtiyaç olacak(12V 600-700mA verebilen bir adaptöre). Ek olarak yazılımlarda var...Yani hazır almaya kalkarsan toplam maliyeti 100-110'u bulur.
  • Çok tuttu hocam bi anahtar alıp bunu yapmak 1 liraya mal olur fazla abartmayayım en iyisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

Çok tuttu hocam bi anahtar alıp bunu yapmak 1 liraya mal olur fazla abartmayayım en iyisi

Çok doğru. Bence de bilgisayardan kontrol eğer çok gerekli değil ise "pahalı" bir yöntem olur.
  • Gerçekten çok abarmışsınız arkadaş şadece şerit led döşemek istiyorum demiş, nerden çıkarttınız seri port paralel port haberleşmesini ya

Yapacağın şey şu; şerit led ler 12 volt ile çalışır şerit led i molex kablosunun sarı ve siyah olana bağlıyacaksın, bilgisayar açılınca yanar kapanınca söner, yok ben kendim pc açıkken kontrol etmek istiyorum diyorsan araya anahtar koyarsın. Ucuz bir elektronikçi bulursan en fazla 7 veya 8 lira ile çıkarsın işin içinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doorbay -- 26 Ağustos 2011; 1:13:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertdo2

Gerçekten çok abarmışsınız arkadaş şadece şerit led döşemek istiyorum demiş, nerden çıkarttınız seri port paralel port haberleşmesini ya

Yapacağın şey şu; şerit led ler 12 volt ile çalışır şerit led i molex kablosunun sarı ve siyah olana bağlıyacaksın, bilgisayar açılınca yanar kapanınca söner, yok ben kendim pc açıkken kontrol etmek istiyorum diyorsan araya anahtar koyarsın. Ucuz bir elektronikçi bulursan en fazla 7 veya 8 lira ile çıkarsın işin içinden.

Okuma yazman yok galiba. "Öyle bir şey yapmak istiyorum ki, masama şerit led monte edip onu molexle bilgisayara bağlayıp bir yazılım ile açıp kapatilmek istiyorum mümkünmüdür bu arkadaşlar " demiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diegorian -- 26 Ağustos 2011; 2:17:58 >

• Python bildiğinizi söylemişsiniz, şu an yapacağınız şey Python ile seri portu ya da USB portunu kontrol eden bir yazılım geliştirmek. Geri kalan kısmı bir şekilde halledersiniz, en kötü ihtimalle bir oto elektronikçisine durumu anlatıp gerekli sistemi kolayca kurdurabilirsiniz.

USB portu kontrol etmek bildiğim kadarıyla yazılımsal olarak karmaşık bir süreç, ama bu tarz basit anahtarlama tarzı işlemler için geliştirilmiş özel kütüphaneler de olabilir. Araştırmak lazım.

Seri port için işler daha kolay. Python'u bilmiyorum ama en kötü ihtimalle başka bir dilde kolayca yapılabilir zannediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coder61 -- 27 Ağustos 2011; 1:59:40 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.