Şimdi Ara

Overclocksuz Kullanımda 6700K Alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar overclock ile uğraşmayacak bir insanım bu yüzden hava soğutmalı bir sistem kullanacağım. Ancak i7 6700 3.4-4.0 ghz arasında çalışırken i7 6700k günlük kullanımda 4.0-4.2 ghz arasında çalışıyor. Bu yüzden hava soğutmalı ve h170 model bir anakartta yinede i7 6700k kullanmak mantıklı mı ?Yorumlarınızı bekliyorum.

Bağlantılı olarak diğer sormak istediklerim
    1.Şu klasik overclock donanımın ömrünü kısaltır geyiği doğru mu ?
    2.Sıvı soğutmalı sistemlerde sızdırma olabiliyor ve bakım gerekiyor diye biliyorum ancak kapalı devre sıvı soğutmalarda böyle sorunların olmadığını söyleyenler var kapalı devrede bakım falan gerekiyor mu?
    3. Eğer gerekmiyorsa bunlardan hangileri bakım ile uğraştırmayan tarz sıvı soğutucuhttps://i.hizliresim.com/pX4Wn0.png

• hava soğutmalı ve h170 model bir anakartta i7 6700k kullanmak mantıksız günlük kullanımda i7 6700 arasında fark yok hatta oyunlar arasındada fark yok

1.Dolaylı olarak kısaltır ama ne kadar açık kaldığıda önemli zaten parçalar 5-6yıl rahat gidebiliyor normalde (20yıllık pcler var ofislerde tıkır tıkır çalışıyor)
    2.Kapalı sıvı sistem soğutma bakım istemez ancak bir hata sonucu oda sıvı sızdırıp sisteme zarar verebilir güvenilir markalara yönelin
    3.Gösterilenlerin hepsi bakımsız çalışabilir cooler master öneririm orda gösterilenlerden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 17 Kasım 2016; 0:43:56 >

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

hava soğutmalı ve h170 model bir anakartta i7 6700k kullanmak mantıksız günlük kullanımda i7 6700 arasında fark yok hatta oyunlar arasındada fark yok

1.Dolaylı olarak kısaltır ama ne kadar açık kaldığıda önemli zaten parçalar 5-6yıl rahat gidebiliyor normalde (20yıllık pcler var ofislerde tıkır tıkır çalışıyor)
    2.Kapalı sıvı sistem soğutma bakım istemez ancak bir hata sonucu oda sıvı sızdırıp sisteme zarar verebilir güvenilir markalara yönelin
    3.Gösterilenlerin hepsi bakımsız çalışabilir cooler master öneririm orda gösterilenlerden

hocam çok kısa aralıklarla sistem toplayan biri değilim uzun bir kullanım için yinede h170 ve 6700k yı önermez misiniz ? (render için sistemi çok fazla kullanan birisiyim)

Aynı şekilde çok sık sistem toplamadığım için azda olsa bile kapalı devre bir sıvı soğutmanın sızdırma riskini almamı önerir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shallow Bay -- 17 Kasım 2016; 0:59:28 >

• Guzel soru.
    Oradaki 200 mhz lik farkı hicbir yerde goremeyeceksiniz, oncelikle bunu soyliyeyim. O anakartta 6700k kullanılır fakat 200 mhz farkın ucreti de 300 lira gibi bir rakam olarak size doner.

1. Elinde ne oldugunu ve nasıl oc yapılacagını bilen biri icin, işlemci omur boyu oc li calısabilir. Herhangi bir omur kısalması olmaz.
    2. Sıvı sogutma sistemlerde sızma olmaz. Kurulum asamasında rakorlar looplar doldurulmadan once tek tek kontrol edilir. Dolum esnasında tekrar kontrol edilir ve makina ilk calıstıgı andan itibaren ilk gunler boyunca devamlı kontrol altında tutulur. Sızdırma olayı yersiz bir korkudur.
    3. Her ne kadar carpanı kapalıda olsa 6700 ısınan bir işlemci. O yuzden seidon 240 almanızı oneririm.

Bir soruda benden 6700k sahiplerine gelsin. O işlemcileri gunluk olarak 4.7 de calıstırabilen kac kişi var acaba ?

Orijinalden alıntı: xdeliruzgar

Guzel soru.
    Oradaki 200 mhz lik farkı hicbir yerde goremeyeceksiniz, oncelikle bunu soyliyeyim. O anakartta 6700k kullanılır fakat 200 mhz farkın ucreti de 300 lira gibi bir rakam olarak size doner.

1. Elinde ne oldugunu ve nasıl oc yapılacagını bilen biri icin, işlemci omur boyu oc li calısabilir. Herhangi bir omur kısalması olmaz.
    2. Sıvı sogutma sistemlerde sızma olmaz. Kurulum asamasında rakorlar looplar doldurulmadan once tek tek kontrol edilir. Dolum esnasında tekrar kontrol edilir ve makina ilk calıstıgı andan itibaren ilk gunler boyunca devamlı kontrol altında tutulur. Sızdırma olayı yersiz bir korkudur.
    3. Her ne kadar carpanı kapalıda olsa 6700 ısınan bir işlemci. O yuzden seidon 240 almanızı oneririm.

Bir soruda benden 6700k sahiplerine gelsin. O işlemcileri gunluk olarak 4.7 de calıstırabilen kac kişi var acaba ?

hocam ben HYPER 212 EVO ile 6700 almayı düşünüyordum şimdi siz bana anakart, işlemci ve soğutma olarak ne önerirsiniz ? (bahsettiğiniz o devamlı kontrolü yapacak kadar iyi bilmiyorum sızdırmadan korkum o yüzden )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shallow Bay -- 17 Kasım 2016; 1:16:55 >

• Düz 6700 alıcaksan sıvı soğutma çok fazla kaçar çoğu kişi stock damla kullanıyor bende hyper t4 aldım ses seviyesi güzel oc yapmıycaksan K alma fark atmaz 200mhz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

2 senede bir Ekran kartini guncelleyi ver gitsin.

Anakartida orta segment al, sogutu olarak 212 EVO tarzi sogutma alabilirsin. Yada daha hafif.

• Daha ucuza zen 16 izlekli işlemcisi geliyor ocakta çıkış yapacak 250-300 dolar civarı fiyatlandırması olacakmış,aynı fiyata nerdeyse ,2 katı performans biri 8 izlek biri 16, tek çekirdek performansı eşdeğer deniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: serkanerşen

rx 480 den aşağı amd kart alınmaz yanıltma milleti 470 diyerek

Sence 6-7 fps icin 480 e fazladan 200 TL degermi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen

470 için dediğim 4 gb lık içindi yani 8gb 480 e göre dedim, oyunlarda sürekli artan vram kullanımından dolayı yoksa 2 kartta güzel ama bütçe varsa tercihim gtx1070 olurdu

Bu sene F/p urun yok. Ne yapsakki :) 1050ti cok cekici fakat malum 750 TL cift fan.

Bakalim dolar keske 2 TL olsa. :)

• islemci mi, ömür kisalmasi mi, söz konusu degil, ama anakartinin stabilitesi ilk günkü gibi olmaya bilir. acilista "F1" hatasi gelebilir sonra yine oc settting i ayarladiktan sonra yine acarsin, en kötü ihtimalle oc yi biraz azaltip yine kullanmaya devam edersin. Ama bu ne zaman gerceklesir 5-8 yil sonra yada iyi bir anakart alirsan 10 yil. (iyi bir anakartin tanimini ayrica yapmak lazim ama genelleyerek sorulmus bir soruya genel bir cevap, ve hangi islemciye günlük kullanimda ne kadar oc yapilmasi gerektigide tecrübe edilmelidir.)

resimde gösterdiklerinizden herhangi birini alip takiyorsunuz, bakim falan yok.(sivi sogutma) sizmada olmaz, birisi delmedikce siz yanlis birsey yapmadiginiz müddetce. Ama 2-3 yilda 1 genel olarak termal macun degistirilir, sicaklik degerleri ilk günkü gibi ise ellenmez. gittikce islemci sicakligi artiyorsa düsünülür, radyatör temizlenir vs vs bunlar servis islemleridir, düzenli yapilir.

devamli kontrolde neymis, bilen biri anlatirsa sevirim, AIO sivi sogutmalardan bahsedilmiyor mu
    Asus P9X79 Pro | 3930k + H90 | 4x4gb RipsjawZ 2133 cl10 | Msi gtx 1060 gaming x 6gb | 840 evo 250gb | 1tb wd black | 3tb wd green | Evga 750 G2 | Phanteks enthoo pro m || Asus Crosshair VI Hero | R7 1700 | 2x8gb FlareX 3200 cl14 | Inno3d gtx 770 4gb | 500gb 850 evo | 240gb Ocz Arc100 | Seasonic S12II 620w | CoolerMaster rc-690 || Asus Rampage Formula x48 | Q6600 @3.6ghz Scythe Mugen | 2x1gb + 2x2gb Dominator 1066 cl5 | Ati hd3870 Iceq Turbo 512mb | 1tb wd blue | FSP hyper 700w ||Asus B250G | i5 7500 | 2x8gb CL14 Corsair LPX 2400mhz | Asus gtx 560 ti 1gb | 850 Evo 250gb | Seasonic M12II 620w evo | Zalman R1 || 3TB WD Red WD30EFRX | Sharkoon SilentStorm Icewind 750w | Crucial MX500 250gb |

• msi anakartta oc modu seçiyorum kendi 4.4ghz de çalıştırıyor hiç manuel ayar yapmadan. kafa yorulacak bir tarafı kalmadı oc'nin artık. kendi kendine bile 4.4ghz oluyor. bence k mantıklı o yüzden.
  • seasonic psuyu bu şekilde düşünüp bozan biri vardı forumda sıvı soğutma sızdırmış kurulamış sistemi sonra açın psu patlamış yani forumdakilerde şaşırmıştı o kadar kaliteli psunun patlamasına demekki o sıvınında bir miktar iletkenlik özelliği var ayrıca nem yapmasıda sisteme zarar verir bu yüzden gigabyte ekran kartlarında anti nem özellikli ekran kartı üretiyor şunun gibi

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5920#kf

sayfanın en altında

https://www.youtube.com/watch?v=vf0NWc-aHQM

• Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    Ben o konulara inanmıyorum sırf laf olsun diye açanları var gerçek olsa dahi o patlama sorunu sıvı ile alakalı degil bence kuruturken psuya zarar verdigini düşünüyorum.nasıl bu kadar emin olabiliyorsun diye soruyorsun custom sogutmada aynı şey başıma geldi evet uzun vadede temizlenmezse farkına varılmazsa zarar verebilir ama o suyun iletken olmadıgına eminim :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • eğer hava soğutma alırsam hyper 212 sıvı soğutma alırsam da seidon 240 almayı düşünüyorum ancak soğutma konusunda hala net değilim. Kimisi kesinlikle önermiyor kimiside ne gerek var diyor açıkçası çok kararsızım o konuda
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.