Arkadaşlar merhaba ben imzamdaki sistemi 3400 mhz civarında stabil kullanabiliyorum.. fakat içimden bir ses ki düşününce de mantıklı geliyor "yapma cpu'un çabuk eskir diyor ömründen yiyorsun diyor" acaba bu ses doğrumu söylüyor?? bu benim düşüncülerim bir hurafemi teşkil ediyor yoksa doğruluk payı warmı saygılar.. aynı sorum ramler ve ekran kartları içinde geçerli acaba bu parçalar overclockla daha mı çabuk ömrünü tüketiyor?
iyi bildin. daha geçen hafta 512 ddr2 corsair ramlerden birini yaktım. 3 aydır bir şey yoktu ama birisi gitti. ayarları default a geri çektim şimdi. olan ram'e oldu. garantı dışı tabi.
Hocam o.c yapmak parçaların ısınmasına sebep oluyor ve bu ısınmada parçaların bozulmasına neden oluyor.
Isınma yoksa sorun olcağını zannetmiyorum.Arkadaşım 4 senedir o/c kullanıyo hala taş gibi
valla bende ram ekran kartı ve işlemci gayet o/c lu ama sıcaklık gibi bi sorunum yok umarım bi gün elime almam herhangi birini
ısınma yoxa bi problem olmaz bence
herkes zamanında söledi eksik bilgi ile bende buraya aktarıyorum yanlışım varsa düzeltin..
cpu default ömrü ne kadar atıyorum 5 sene bu zaman 2 seneye düşüyor...
ben bu sistemi alalı 6 ay oldu ama cpu wnchester idi 4 ay sonra sattım venice aldım..
iki aya kalmaz anakart ve fx sereisinden birisi felecek...yani bu işle derinden ilgilenenler fazla tutmuyor zaten hep daha iyisi istenir ya..
işlemciye voltaj vermediğin sürece endişelenme pek sorun olmaz ama o/c yapıyasan psu na önem ver.psu iyi ise zaten hiç bir sey olmaz tabi sınırları aşmazsan...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme