Şimdi Ara

Overclock yapayım dedim pcyi bozdum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Off Gigabyte anakartımdaki biosla işlemciyi biraz yükseltsem mi dedim, ana konu var overclok rehberi diye onda yazanları uyguladım, ama menu biraz farklıydı baya farklıydı ben de orda yazanlara yakın şeyleri seçip denedim, frequency gibi birşey vardı oraya girip işlemci core clocku 200den 220'ye getirdim çarpan falan yoktu, sadece 200 vardı ben de 220ye getirdim. Rehberi hazırlayan arkadaş rami de değiştirmezseniz sistem açılmaz demiş, ramin ayarlarına baktım onda da 2.0 2,5 ve auto vardı. Autodaydı altında 400mhz yazıyordu. 2,5 yaptım 440 oldu. Daha fazla düşmediği için ben de autoya getirip save diyip yeniden başlattım ki, bilgisayarım tekrar açılmadı. Kasa açık, ses de geliyor, ama monitöre görüntü gelmiyor, pc kapalıymış gibi monitör ışığı yanıp sönüyor sadece. fişi çekip takıp denedim yine de açamadım. Bir yardım lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: joven

anakart üzerindeki bios pilini çıkarın 1 dk sonra tekrar takın bios fabrika ayarlarını dönmüş olacak

Biraz tarif eder misiniz bios pili ne tarafta kalıyor? Fabrika ayarlarına döndüğünde bir değişiklik olacak mı ya da yapmam gereken ayarlar olacak mı?
  • evet bıos pilini çıkar bıos sıfırlansın büyük ihtimalle bişi olmamıştır sadece fazla yüklendigin için açılmıyor o kadar pili çıkarıp takınca eski ayarlara dönecek ve açılacaktır
  • Bıos pilini taktıktan sonra biosa gir default optimized f10 yap çık biosunu güncelle sistem,bıosu defaultken güncellemek daha sorunsuz olur tekrar biosa düşünce yine load ve opmized default edin öyle ayarlarınızı girin ne tür bileşenler donanımlar kullanıyorsunuz yeterlimi değilmi overclock için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6Clas -- 14 Şubat 2010; 23:40:53 >
  • Çıkaramadım pili buldum ama çıkmıyor plastik yuvarlak birşeyin içinde tırnağımla kenarından tutup kanırtmaya çalıştım ama tırnağım esniyor çıkmıyor pil. Biraz daha uğraşayım.
  • tırnagınla yapma ince keskin uclu bişeyle batırarak yap tırnagımla yapıyım derken parmagınla yuvasınıda kırmada
  • Ohh sonunda çıkardım birazdan takacağım. Bu arada elimi de kanattım 2-3 yerden inş tetanos olmam. Çok teşekkürler arkadaşlar.
    Anakartın modeli Gigabyte GA-8IPE1000-G Rev: 4.00 İşlemci p4 2.4 GHz. Eski bir sistem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇayLaK KRaL

Çıkaramadım pili buldum ama çıkmıyor plastik yuvarlak birşeyin içinde tırnağımla kenarından tutup kanırtmaya çalıştım ama tırnağım esniyor çıkmıyor pil. Biraz daha uğraşayım.

Yuvarlak kısmının etrafında garip bi ataç gibi bir şey olucak onu ileri veya geri ittirdiğin zaman pilin yayının çıkması lazım yani alınabilir şekilde eline gelir zaten

Bios pilini çıkartıp taktıktan sonra düzelmezse jumper denen bios pili gibi şeyler vardır bilgisayarlarda yine benzer işlev görür onu da yerini değiştirmeyi deneyebilirsin biraz araştır istersen

Beyler benzer sorun arkadaşımda da olmuştu bios pili ve jumper filan fayda etmemişti götürdük servise anakart bozuk dediler yenisini aldık garip bi durum umarım seninki düzelir

• Bios pilini taktım sorunsuz açıldı şu anda kendi pcmden yazıyorum. Çok sağolun arkadaşlar açılışta error cmod settings default is loaded gibi birşey dedi F1 to continuo yazıyordu f1e basıp açtım bilgisayarı. Bios güncellemesi indirip yükleyeceğim şimdi. Ondan sonra yapmam gereken ayarlar var mı? Söyleyebilir misiniz buradan? Bir de karıştırdığım yere girip baktım CPU Host Frequency yazan yer yani 200 olup benim 220 yaptığım yer şu an 100. Sanırım rehberdeki 100 yapın dediği şeyden bahsediyor burada. Şimdi bende yeni bir heyecan başladı acaba o/c yapmaya çalışsam mı yoksa otur oturduğun yerde mi diyorsunuz?

Ekleme: Bios güncellemesini indirdim. Zipli dosyaları çıkardım içinde autoexec.bat, Flash891.exe, bir tane de garip isimli fs dosyası var. Bunları diskete atmam mı gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇayLaK KRaL -- 15 Şubat 2010; 0:06:28 >
  • kardeşim bence otur oturdugun yerde zaten sistem eskiymiş yapmamanı tavsiye ediyorum eger yapmıcaksan bıosuda güncelleme derim güncelleme de ayrı bir risk demektir
  • cmos clear butonuna sahipsenizz pili çıkartmadan yapabilirdiniz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.