Şimdi Ara

overclock sonrası pc açılmıyo acil yardım !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkdadaslar yeri burası degil biliyorum fakat acil cvp almam lazım ..soruna gelince işlemciyi 3.8 overclock yaptım herhangi bir sorun yoktu windowsta prime95 testi yaptım makina res attı sonrası kesinlikle açılmıyor fanlar dahi dönmüyor acaba sorun anakartta mı işlemcide mi..işlemciyi çıkarıp denedim anakart açılıyor fanlar dönüyor işlemciyi takıp tekrar denedigimde powere basınca sanki elektrik yok gibi hiç tepki vermiyor.Acaba işlemcimi yandı fakat işlemcinin yanmasının zor oldugunu sanıyordum acaba anakart işlemciyi korumaya falan aldı bu arada sistem

msi 740-p25 anakart amd athlon ıı x3 445 işlemci sistem yeni..

• BIOS ı sıfırladınızmı ? ayarları eski hale alıp öyle açmayı denemk lazım. yine olmuyorsa cpu yanmıştır yada anakrt zarar görmüştür.
  • Tabikide sıfırladım fakat hiç bir sekilde pw basıyorum tepki yok önerisi olan arkadslar varsa deneyelim
  • hmm o zaman ya cpu yada anakart bozulmuştur. ama cpu bozulmuştur büyük itimal
  • banada oyle geliyo fakat bu kadar kolay işlemci yanması garip bir durum
  • Geçmiş olsun.
    Rami çıkarıp tekrar taktınızmı ?
    Bir de bios pilinin yanında jumper olmalı onu da çıkarıp 30 sn bekledikten sonra takın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 12 Ocak 2011; 23:09:30 >
  • anakartın pilini çıkartıp prizden fişleri çekip 5 dk bekleyin ve tekrar yerleştirin

daha sonra hiç bir düğmeye basmadan kabloları bağlayın bakalım ethernet kablosu yanıyor mu yoksa anakartda sorun vardır ( bunları kabaca tabi ediyorum )

psu yu koklayın yanık kokusu geliyor mu işlemci yakmak biraz zor iş ama başardıysanızda tebrik ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • biosu jumperden + pili çıkarıp denedim anakartın bozuldugunu sanmıyorum cunku işlemciyi cıkardıgım zaman yani işlemcisiz pc açılıyor fakat sadece fanlar dönüyor + mause de ışık var..yarın sistemi komple söküp tekrar toplıyayım power saglam bu arada işlemciyide söktüm herhangi yanık vs. durum yok gibi
  • Belki de parçalar kendini korumaya almıştır jumper ile bios sıfırlamayı dene olmazsa parçaları komple sök tekrar tak yine olmazsa bilgisayarcının yolunu tut
  • En azından bu iyi haber
  • Allah kolaylık versin dostum sorun anakartta gibi gözüküo ama işlemciyi çıkarınca düzelio diosn bende çözemedim :S
  • Anakartınızın kullanım kılavuzuna baktım.
    20. sayfada görebilirsiniz.
    pci-e x1 slotunun yanında overclock switch varmış.1 ve 2 yi default konumdan - aşağı indirmeniz gerekiyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 12 Ocak 2011; 23:32:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

Anakartınızın kullanım kılavuzuna baktım.
    20. sayfada görebilirsiniz.
    pci-e x1 slotunun yanında overclock switch varmış.1 ve 2 yi default konumdan - aşağı indirmeniz gerekiyormuş.

İlgilendigin için çok teşekkür ederim fakat oc switch in ne alakası var acaba onu anlamadım cunku oc swicth kullanmadan overclock yaptım
  • Keşke yapmadan önce bir danışsaydın.
    İnşallah ciddi bir sorun yoktur.
    Bu düğme çarpan kilidi kapalı olan yani seninki gibi işlemcilerde oc yaparken, fsb ve voltaj arttırıldığı için bozulan stabiliteyi koruyor.
    Sen de görmüşsündür.fsb arttırırken %10 için 2. düğme - %15 için 1. düğme - %20 için her iki düğme aşağıya indiriliyor.

Senin dediğin arttırım %22 oc oluyor.İstersen düğmeleri aşağı indirip öyle dene belki olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.