Selamlar q6600 işlemcim var Asus maximus formula anakartım ve Cooler Master cosmos 1000 kasam var Kasanın içinde 5 adet fan var birtane de anakartın üstünde Normal intel soğutucumla 0 overclock suz yaşıyorum. Overclock için illa bir fan şartmıdır ?
Overclock için illa iyi bir soğutucun olacak diye bir şart yok. Ama çok yüksek hızlara çıkamazsın. Sonuçta cpu ile verilen soğutucular maliyet odaklı olduğu için ses ve performans olarak genelde vasatın altındadır. Sana tavsiyem yükte işlemcinin 60 derecenin çok üstünde olmayacak şekilde overclock etmen. Mesela bu sıcaklık değerlerinde 3.6 ghz de kullanıyorum. Ama sen standart soğutma ile 3 ghz de görürsün belki.
Benim düştüğüm hatayı yapma OC yapacaksan sağlam bir soğutma sistemin olmalı :D
Senin anakartin da zaten sicaklik sensörleri var teklikeli sicakliklara ciktiğinda zzaten kendini kapatir kart 70 75 derece tehlikeli ama ne kadar soğutursan okadar oc oluyor
o kadar para dökmüşsün o saydığın bileşenlerin hepsi üst sınıf bileşenler.o anakarta o işlemciye o 500ytl lik kasaya intel stock fan takanı döverler kardeş o sisteme thermalright ultra 120 gider.
Ben bugün coolermaster mars işlemci soğutucusunu aldım ve çok memnunum. Fiyatı da çok uygun. Dolar yükselmeden önce 60 liraydı. e2180'i 2.8 e çektiğimde sıcaklık 80 derece oluyordu. Daha yuarı çekemiyorum. Şimdi 3ghz'de 35 derece. Fark neredeyse 50 derece !!! Yük altında da 50'yi geçmiyor. Fan düşük hızda çalışıyor.