merhaba şirket te kullandığım outlooktan daha önce gönderdiğim kişilere artık mail atamıyorum bazı mailleri gidiyor bazılarına gitmyor bu ara çok sık olmaya başladı yazışmaları şahsi mailimle yapmaya başladım yardımcı olursanız sevinirim..kolay gelsin
hata mesajı bu This is the mail system at host relay.mailchannels.net. I'm sorry to have to inform you that your message could not be delivered to one or more recipients. It's attached below. For further assistance, please send mail to postmaster. If you do so, please include this problem report. You can delete your own text from the attached returned message.
The mail system
<kişi maili>: host mx01.vargonen.net[178.18.192.194] said: 550 23.83.208.42 is not allowed to send mail from mail adresim. Please see http://www.openspf.net/Why?scope=mfrom;identity=mail adresim ;ip=23.83.208.42 (in reply to end of DATA command)
maillerinizi exchange sunucusu üzerinden mi kullanıyorsunuz yoksa pop3 mail mi kullanıyorsunuz? sisteminizde smarthost mevcut mu? gönderdiğiniz maillerde ek dosya var mı?
dj_mero
kullanıcısına yanıt
cevap içi teşekkürler exchange sunucusu üzerinden kullanıyorum ekli eksiz veriyor hatayı..
Batu tekinB
kullanıcısına yanıt
eğer exchange kullanıyorsanız kesinlikle smarthost kullanmanız gerekli, dış ip adresiniz sabittir, mxtoolbox sitesinden blaclistten ip adresinizi kontrol edin bir kaç tane yerde time out yemiş olabilirsiniz. hatta blackliste bile düşmüş olabilirsiniz. bunları yaşamak istemiyorsanız smarthost kullanmanız tavsiye edilir. bir kaç hosting firmasından smarthost teklifi alın, ben anti spam cloud kullanıyorum hem çok ucuz hemde başarılı. gelen ve giden maillere spam uygulaması da mevcut.