Merhaba bir oyun oynarken oyun aniden kapanıyor ve görev yöneticisini o an açtığımda ''düşük bellek kullanımı'' hatasını alıyorum veya aynı şekilde oyun açıkken chrome da açıksa arka planda oyun kapandıktan sonra chrome ekranında ''out of memory'' yazıyor oluyor, oyunla birlikte o an açık olan discord da kapanıyor hatta anlık kulaklık bağlantısı bile kesiliyor ve geri geliyor. Sistem gereksinimlerim oyunun üzerinde, yaptıklarım ; 1-HDD ve SDD health programlarıyla sorun var mı yok mu diye baktım. 2-İşlemci ve ram üzerindeki overclock u kaldırdım. 3-Oyunu HDD den SDD ye taşıdım. 4-Memtest86 ve Windows bellek tanılama aracı ile ramlere test yaptım. 5-Oyun içi işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını takip ettim.(işlemci 60 derece ekran kartı 65 derece civarında seyrediyor) 6-Güç kaynağının 12v çıkışında verdiği voltun doğru olup olmadığını kontrol ettim. hiçbir sorun göremedim bu yüzden de sorunumu çözemedim, yardımcı olabilir misiniz ? Sistem Özellikleri Ryzen 3600 B350 Tomahawk Max 8x2 FlareX 3200 mhz Gtx 1080 Sorun yaşadığım oyunlar Conqueror's blade Warzone RDR2(Bazen) Sorun yaşamadığım oyun LoL < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 6 Ekim 2020; 14:43:33 > |
Out of Memory Hatası
Bilgisayarlar, uygulamalarının ve verilerinin çalışması için kullandıkları belleğe sahiptir. Bu bellek sınırlıdır ve Out of Memory Hatası, sistemin bu belleği aştığında meydana gelir.
Out of Memory Hatalarının Nedenleri:
- Çok Fazla Program Çalıştırma: Aynı anda çok fazla program çalıştırmak sistemin belleğini zorlayabilir ve hata oluşmasına neden olabilir.
- Yüksek Bellek Tüketen İşlemler: Video düzenleme veya oyun oynama gibi yüksek bellek tüketen işlemler, belleğin hızla dolmasına neden olabilir.
- Bellek Sızıntısı: Bazı uygulamalar, kullanılmadıklarında bile belleği serbest bırakmazlar ve bu da zamanla Out of Memory Hatalarına yol açabilir.
- Yetersiz RAM: Sisteminizin RAM (Rastgele Erişimli Bellek) kapasitesi, çalıştırabileceğiniz programların sayısını ve boyutunu sınırlar.
Out of Memory Hatasının Belirtileri:
- Sistemin Yavaşlaması veya Donması: Yetersiz bellek, sistemin önemli ölçüde yavaşlamasına veya donmasına neden olabilir.
- Hata Mesajları: "Out of Memory" veya "Yetersiz bellek" gibi hata mesajları hatanın bir göstergesidir.
- Uygulamaların Beklenmedik Şekilde Kapanması: Sistem bellek sıkıntısı yaşarken uygulamalar aniden kapanabilir.
Out of Memory Hatalarının Çözümleri:
- Kullanılmayan Programları Kapatın: Belleği tüketen programları kapatmak, sistemin belleğini boşaltmaya yardımcı olacaktır.
- Arka Plan İşlemlerini Bitirin: Görev Yöneticisi'ni (Windows) veya Aktivite İzleyicisi'ni (Mac) kullanarak arka planda çalışan gereksiz işlemleri sonlandırın.
- Bellek Sızıntılarına Neden Olan Uygulamaları Belirleyin: Bir belleği izleme aracı kullanarak bellek sızıntılarına neden olan uygulamaları belirleyin ve bunları kaldırın veya güncelleyin.
- RAM Kapasitesini Artırın: Sisteminizin RAM kapasitesini artırmak, Out of Memory Hatalarını önlemenin etkili bir yoludur.
- Sanal Belleği Artırın: Sanal bellek, fiziksel RAM'in bir uzantısı olarak kullanılabilir. Sanal belleği artırmak, Out of Memory Hatalarını geçici olarak çözmeye yardımcı olabilir.