Şimdi Ara

Oumsuzlukların üst üste gelmesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce yaşadığım şeyleri geçen hafta da yaşadım ve gerek zel hayatımda gerekse hayatında bir sürü olumsuz şey 2 gün içerisinde oldu bitti. yakınlarımın söylediği hep bu klişe cümle oldu "geldi mi üst üste gelir".
    Tabi ki bilimsel bir yönü olamaz ama sanki bir sinerji, açıklanamayan bir şey gibi, ben de buna inanmaya başladım.
    Böyle dönemleri olup, farklı yaklaşımları olan var mı ?

• Nöron sinirlerini kontrol edebilirsen tüm olumsuzluklarını olumlu hale getirebilirsin, sevgilin önünde ölse buna gerçek anlamda gülecek kadar. Sonra toplumsal bir farklılık gösterdiğin için hastaneye atılabilirsin. Bırak üzülmek güzel keyfini çıkart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonOfPatriot -- 7 Şubat 2009; 19:18:50 >
  • Bir de korkulan şeyin başa gelme durumu var. Ben mütemadiyen yaşarım. Bilimsel açıklamasını yapamayacağım ama böyle birşey var bence. Mesela bir vazonuz vardır. Kırılmasın diye herşeyi yaparsınız. Buna rağmen kırılacak onca eşya varken gider o vazo kırılır.

Bahsettiğin durum da böyle birşey. Murphy Kanunlarından sadece biri. "Bir şeyin ters gitme ihtimali varsa, en kötü zamanda ters gider." Bir diğeri de benim imzamda yazıyor:)
  • Önce abimi hemen ardından en yakın arkadaşımı sonra işimi ve evimi kaybettim.
    Tüm bunlar sadece 2 yılda oldu.
    Açıkçası cezalandırılıyor muyum diye düşünemeden edemiyorum. Tüm bunları hakedecek ne günah işledim...
  • Diğer tarafta beni neyin beklediğini bilmediğim gitmeye de cesaret edemiyorum.
    Ama biz de bu bahtsızlık varken diğer tarafta da huzuru bulamayız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Burak[Alper]

Diğer tarafta beni neyin beklediğini bilmediğim gitmeye de cesaret edemiyorum.
    Ama biz de bu bahtsızlık varken diğer tarafta da huzuru bulamayız.

bulamamak?

senin dediğin gibide öldüğümüzde bizi neyin beklediğini bilmiyoruz. kendi sınırlarınızı zorlarsanız aslında bulamamayı dert etmenin sadece size negatif enerji verdiğini ve düşünce gücünüzü azalttığını söyleyebilirim. huzur bulamıyorsan kendini huzuru aradığın ortamdan çıkart ve huzursuz da yüzünün gülebileceğine inan.

Toplum diyorsunuz, toplumun bireyi olmak diyorsunuz.

Ben onun içinde mutluluğu göremedim, 7 yaşında şartlandığın derslere bir bakarmısın

mutluluğu bunlarla kazanmak zor olsa gerek.

• Farabi de öyle diyor:
    Kişi huzuru bulunduğu ortamında bulamazsa derhal terketmelidir o ortamı.
    Demesi kolay yapması zor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Farabi de öyle diyor:
    Kişi huzuru bulunduğu ortamında bulamazsa derhal terketmelidir o ortamı.
    Demesi kolay yapması zor.

İlk olarak kendini güçlü görmelisin. Eğer gücü eline alamıyorsan gücün anlamını değiştirip almayı dene. Bu bir düşün, dünyanın en güçsüz gözüken insanı bile farabiden daha güçlü olabilir. Sadece kelime... konuşabilen herkes bunu diyebilir.
  • quote:

Önce abimi hemen ardından en yakın arkadaşımı sonra işimi ve evimi kaybettim.
    Açıkçası cezalandırılıyor muyum diye düşünemeden edemiyorum. Tüm bunları hakedecek ne günah işledim...

Çok özür dileyerek soruyorum; evini nasıl kaybettin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: NovariX

quote:

Önce abimi hemen ardından en yakın arkadaşımı sonra işimi ve evimi kaybettim.

Çok özür dileyerek soruyorum; evini nasıl kaybettin?

Ailem "Sen nasılsa evlenmiyorsun" diyerek yeni evlenen ablama verdiler evi. Üstelik içinde eşyalarım da vardı.
  • quote:

Ailem "Sen nasılsa evlenmiyorsun" diyerek yeni evlenen ablama verdiler evi. Üstelik içinde eşyalarım da vardı.

Bende (Allah(c.c) korusun) depremde yıkıldı falan sandım..
    Neyse, eğer gerçekten isterseniz; Allah(c.c) size hakkınız olanı verecektir..

Umudunuzu yitirmeyin..
  • benimde böyle sıkıntılarım oluyor kimi zaman nefes alıp veren her insan gibi.ama bununla birlikte hayatta gene herkes gibi muhakkak iyi giden şeylerde var gerek bizimle alakalı gerek çevremizle.biz farkında değiliz.odak mekanizmamızı doğru noktalara çevirmek için elimizden geleni yapmalıyız diye düşnüyorum.dedimya farkında değiliz diye evet aile de kimi zaman huzur yok belki ama en azından anne ve baba hayatta.yanlarında oluşumuz yeterli bir sebeb değilmi mutlu olmak için olumsuzluklardan yüz çevirmek için.iş için bazen yurt dışına çıkıyorum.6-7 ay kadar.bizim evdede her ev gibi huzursuz insanın canını sıkan dönemler oluyor.ama o uzaklaştığım zamanlarda o kadar çok özlüyorum ki onları keşke şimdi yanımda olsalarda kavga etsem tartışsam diyorum yeterki yanlarında olayım:)saçlarım dökülüyor diye üzülüyordum önceleri mesela.ve bu durumu hayatın şansızlığı olarak görüyordum.ama böbreklerinden rahatsız olup diyalize mahkum olan sınıf arkadaşımı gördüğüm zaman allahım bunada binlerce şükür diyor insan.ha böyle mantık mı olur diye itiraz edecek olan varsa hiç etmesin.ben hayatta musibetlerde sıkıntılarda olumsuzluklarda hep daha kötüsüne bakıp haline sevinme haline şükretme gibi bir piskolojinin daha huzurlu ve mutlu bir hayat yaşayabilme adına kaçınılmaz bir gerçek olduğunu düşünenlerdenim.bu anlattıklarımdan olumsuzluklar için mücadele etme! daha iyiyi arzulamayıp elindekiyle yetin! anlamı çıkmasın sakın.

sıkıntıların olumsuzlukların kötü gidişlerin yoğunluğu kimi zaman kısa zaman dilimlerinde olup artsada aldığımız nefes kadar gerçek bu durumu yaşayacak oluşumuz.bazen üstüste gelecek bazen yaşadığımıza pişman edecek bazen neden ben yada bana diye kendi kendimizi yedirtecek bize.halimize şükredip beterin beteri var diyerek hayatımızda varolan en ufağından en büyüğüne bütün güzelliklere odaklanalım.ben bu dediklerimi çokmu iyi uygulayabiliyorum hayatıma.tabiki hayır.ama ben yada bir başkası bu konularda ölçümüz bu olmalı diye düşünüyorum.

kişisel gelişim kitabı okuduğum falan da yok ayrıca belirteyim istedim:)

son olarak ilgilenen arkadaşlar için bir ayeti hatırlatmak istedim başta kendime sonra yazıyı okuyan arkadaşlara

saygılarımla

“Andolsun, sizi biraz korku, biraz açlık, biraz da mallardan, canlardan ve mahsüllerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabredenleri müjdele. Ki onlar başlarına bir musibet isabet ettiğinde, “bizler Allah’a aidiz ve yine O’na döneceğiz” derler.”(bakara süresi 155-156)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PETERSBURG -- 10 Şubat 2009; 12:29:52 >

• Bu sıkıntılar 3 yıldır devam ediyor. Düzelmek yerine daha kötüye gidiyor.
    Mesela geçen yıl maddi olarak bu yıla göre daha iyi durumdaydım. Devlet memuruyum ama İşimden memnun değilim. İş bulsam hemen bırakacağım.
    Bazılar iş konusunda bulmuşsun da bunuyorsun diyebilirler ama her gün lanet okuyarak insan güne başlar mı? İşte bu kadar çaresizim.
  • bende oluo mesela bir kere ödev yapma bir gün derse gelme o anda hayatın kayıyo

ve bir yerde okumuştum insan belayı aradığı sürece belayı insan bulamaz ama insan belayı aramazsa bela insanı bulurmuş bu doğrumu
  • bazı şeyler çorap söküğü gibi art arda geliyo.bide sinirli bişey yaparken daha çok olumsuz sonuç alıyom
  • Bu sıkıntı her insanda mutlaka oluyodur. Unutmaki kışın sonu bahardır.
  • ama baharı sadece 3 ay yaşayabiliom oda yaz tatilinde

• quote:

Orjinalden alıntı: yannız melek

ve bir yerde okumuştum insan belayı aradığı sürece belayı insan bulamaz ama insan belayı aramazsa bela insanı bulurmuş bu doğrumu

Bunu ispatlayabilecek bilimsel bir dayanak yok.

Sizinki biraz "Kötülük yaparsam cehenneme giderim!" gibi birşey olmuş.
    Sadece inançsal bir durum. Kesinliği ispatlanamayan bir durum.
  • Ben daha çok olumsuzlukların ani yükselişlerden veya art arda gelen olumlu şeylerden sonra art arda geldiğini düşünürüm.Lezzetin sonu elem,elemin sonu lezzettir gibi bir şey,tam uymuyor;ama benzer

"Tilsit'te en yüksek noktasına ulaşan Napolyon'un ikbali Erfurt'tan itibaren sath-ı mail üzerinden idbara kayacaktır."-Fahir Armaoğlu

Bu da buna benzer bir şey işte,böyle hızlı yükselişlerden sonra belki insanları biraz kendine getirmek için olumsuz şeyler oluyor."Ne oldum dememeli,ne olacağım demeli" sözü de buna benzer bir durumu anlatıyor.Her çıkışın bir inişi vardır da olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kemalton

Ben daha çok olumsuzlukların ani yükselişlerden veya art arda gelen olumlu şeylerden sonra art arda geldiğini düşünürüm.Lezzetin sonu elem,elemin sonu lezzettir gibi bir şey,tam uymuyor;ama benzer

"Tilsit'te en yüksek noktasına ulaşan Napolyon'un ikbali Erfurt'tan itibaren sath-ı mail üzerinden idbara kayacaktır."-Fahir Armaoğlu

Bu da buna benzer bir şey işte,böyle hızlı yükselişlerden sonra belki insanları biraz kendine getirmek için olumsuz şeyler oluyor."Ne oldum dememeli,ne olacağım demeli" sözü de buna benzer bir durumu anlatıyor.Her çıkışın bir inişi vardır da olabilir.

O iniş çok sert olunca acıtıyor işte.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.