bu dünya dert keder üzüntü dünyası mutlulukların kalıcı olmadığı kesindir.3 yaşındaki cocuk dahi bişeylerden mutsuzdur.ya annesi istediği bişeyi almamıştır yada başka bişey.bu yüzden herzaman olumsuzluklar karşımızdadır.en güzel anlarımızda yakın bi aile ferdinin dünyadan ayrılması ile o güsel andan eser kalmaz.hastalıklar ölümler doğal afetler bunlar bizler için.he bizler için güzel bi dünyada var işte ona, kötü zamanlarında allaha şükürlerini kaybetmeyenler ulaşacaktr bence
ceza değil sınavdır o rabbim kaldıramayacağın yükü vermez sabretmek lazım allah beterinden saklasın
Çoğu zaman şer olarak gördüklerimizin, aradan biraz zaman geçtikten sonra hayırlı olduğunu fark ederiz. Son 5-6 yıl içerisinde çokca gözlemledim, bizzat tecrübe ettim bu durumu. Haliyle sabredin, sabredin...
Düşmeye ya da art arda sıkıntı yaşayan insanın ilk sorgusu Allahım niye ben! Acı sorguyu getiriyor, kendini ve yaptıklarını sorguluyorsun, ben bunu hak ettim mi? Etrafındaki insanlara bakıyorsun, senin kaybettiğini kaybetmemiş insanlara, imreniyorsun. Kaybetmişleri daha iyi algılıyorsun
Eğer tekrar kazanılabilecek bir şeyse bu sayın Yazat’ın dediği gibi her işte bir hayır vardır dediğin an sanki geri dönüş başlıyor, içine iyimserlik buharı doluyor, ummaya başlıyorsun. Gerçekleşince de geçmişin şerleri (çok beter değillerse) şimdinin iyileri oluyor İnsanoğlu… Hayat devam ediyor Sabredin
Kötü bir olay yaşadıktan sonra, aslında normal hayatındada yaşadığın ama gözarda ettiğin kötü olayları daha çok takıyorsun. Aslında önceden onalrı hiç yaşamıyormuşun gibi geliyor o an sana onlar, böyle olunca da herşey üstüste geliyormuş gibi hissediyor olabilir insan.(bence)
quote:
Orjinalden alıntı: Yazat
Çoğu zaman şer olarak gördüklerimizin, aradan biraz zaman geçtikten sonra hayırlı olduğunu fark ederiz. Son 5-6 yıl içerisinde çokca gözlemledim, bizzat tecrübe ettim bu durumu. Haliyle sabredin, sabredin...
bence de
quote:
Orjinalden alıntı: orinmicek
ceza değil sınavdır o rabbim kaldıramayacağın yükü vermez sabretmek lazım allah beterinden saklasın
Kur-an' da: "Biz size verdiğimiz o kitabı(Kur-an) bir dağa verseydik, o dağ onun ağırlığı altında parçalanıp yok olurdu. " Öyleyse bunu açıkla...
quote:
Orjinalden alıntı: TuVNeRa
000000
quote:
Kur-an' da: "Biz size verdiğimiz o kitabı(Kur-an) bir dağa verseydik, o dağ onun ağırlığı altında parçalanıp yok olurdu. " Öyleyse bunu açıkla...
İnsanın güçlükler karşısında gösterebileceği direncin, ne denli büyük olduğunu ifade etmiş. Bunu yaparken, 'dağ' bir simge olarak kullanılmış.
Hani Nazım Hikmet'in dediği gibi, ölüm acısına bile en fazla bir yıl zaman ayırıyoruz. İnsan, gerçekten de hemen hemen her şeye dayanıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: TuVNeRa
quote:
bana sorma oku anlarsın
Kötülüklerin üstüste gelme durumu yok aslında insanın hayatında sürekli iyi kötü şeyler olur. Zaten hayat dediğiniz şey bunlardan ibarettir ayrıca iyi ya da kötü olan nedir. Bugun iyi olarak yorumlanan bir olayın yarın kötü bir sonuca varacağını ya da tam tersinin olup olmayacağını bu günden anlamak pek mümkün değil. Bununla birlikte aslında kötü olan birşey sizin gardınızı düşürdüğü için belkide arkadan gelen sıradan şeylerden daha çok etkileniyoruz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme