Şimdi Ara

ÖTV sistemi tamamen revamp edilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
1
Favori
4.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bundan 1-2 ay önce konu açmıştım c180 ve 316i lara hücüm edin ötv sistemi tamamen değişecek diye. O konuda belirtmiştim değişikliğin detaylarından bilgim yok diye, artık var.
    Yeni düzenlemeye göre beygire göre alınacak ÖTV, motor hacmi yerine. 2013 ın ilk çeyreğinde uygulanmaya başlanacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kim Jong Un -- 16 Aralık 2012; 23:06:12 >

• kaynak?
  • nasıl bir yerden duydun bunu o zaman düşük cc yüksek sıkıştırma motorlar yandı mantıklı değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kim Jong Un

bundan 1-2 ay önce konu açmıştım c180 ve 316i lara hücüm edin ötv sistemi tamamen değişecek diye. O konuda belirtmiştim değişikliğin detaylarından bilgim yok diye, artık var.
    Yeni düzenlemeye göre beygire göre alınacak ÖTV, motor hacmi yerine. 2013 ın ilk çeyreğinde uygulanmaya başlanacak.
    Kaynak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

Kaynak?

Bürokrasi ile iç içe olan çevrem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kim Jong Un -- 16 Aralık 2012; 23:09:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SamsClient

quote:

Kaynak?

Yani tutarsa ben demiştim,tutmazsa bir süre için rafa kalktı.Peki,kolay gelsin.
  • Şunu emisyona çeviremediler gitti.

Ne zaman toplanan vergi azalsa arttıracak bir yöntem deniyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu "revamp" kavramıda, zammın yerine kullanılan "güncelleme" gibi kitlemeyi naif göstermeye yönelik bir terimmi aceba ?

• hemen 8-10 tane 65 lik 1.5 dci cliolardan ve yine bi o kadar 90 lık 1.6 tdi golflerden almak lazım dediğin olursa iyi kar yaparız

• quote:

quote:

quote:

Kaynak?

Yani tutarsa ben demiştim,tutmazsa bir süre için rafa kalktı.Peki,kolay gelsin.

Rafa kalkacağını sanmıyorum, devlet vw,mercedes,bmw nin turbolu motorları yüzünden ciddi vergi kaybına uğruyor, maliye gibi düşününce çok mantıklı geliyor yüksek beygire yüksek vergi. kaynağı aldım kişi direk anlaşılabilcek biri olduğu için burdan söylemicem kaç tane daire başkanı var ki maliyede

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Şunu emisyona çeviremediler gitti.

Emisyona döner ise eğer fiesta sahibi ile 2012 volvo ya binen adam aynı parayı ödeyecek kabullenmek mümkün mü? Adam s60 almış 4ltre ortalama ile adanadan geldim radara daha fazla ödedim diye güle oynaya geziyor
  • gerçekten şaşırmam hiç, beygir gücüne göre alırsalar hatta mevcut motor hacminden mantıklı .
  • quote:

quote:

Kaynak?

yerim senin bürokrasiyle olan çevreni ..

asparagas konu..
    bu forumda herkes kafasına göre bişeyler yazarsa kaos olur.. konun yöneticiler tarafından bir an önce kaldırılmasını diliyorum.
  • İlla dürtecek yani bizi, boş delik bırakmayacak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: questwar

quote:

quote:

Kaynak?

asparagas konu..
    bu forumda herkes kafasına göre bişeyler yazarsa kaos olur.. konun yöneticiler tarafından bir an önce kaldırılmasını diliyorum.

düşük beygir yüksek sıkıştırma oranlı araba sahibi

• quote:

Orijinalden alıntı: questwar

quote:

quote:

Kaynak?

asparagas konu..

Beni bilen biliyor, herşeyi kanıtlıyabilirim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Şunu emisyona çeviremediler gitti.

Emisyona döner ise eğer fiesta sahibi ile 2012 volvo ya binen adam aynı parayı ödeyecek kabullenmek mümkün mü? Adam s60 almış 4ltre ortalama ile adanadan geldim radara daha fazla ödedim diye güle oynaya geziyor

Aynı parayı ödemeyecek.
    İkisinin de ötv katsayısı çevreyi kirletme oranına göre olacak.
    Katsayı aynı çıksa bile, S60'ın vergisiz fiyatı yüksek olduğu için daha yüksek ötv ödeyecek.
    Ben bir haksızlık göremiyorum.

• Ötv nedeniyle birçok araba motor düzenlemesi yaptı. Şimdi 47bin liralık polo'ya yılda 2500 lira vergi mi çıkacak?

düzenleme: mtv-ötv karıştırılmıştır, fakat yinede 47bin liralık polo gt 70bin lira olabilir demek olmuyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo -- 16 Aralık 2012; 23:24:41 >
  • Motorun sıkıştırma oranına göre alınacakmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alfredo

Ötv nedeniyle birçok araba motor düzenlemesi yaptı. Şimdi 47bin liralık polo'ya yılda 2500 lira vergi mi çıkacak?

O dediğin şey mTV, ÖTV nin MTV ile alakası yok.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.