Şimdi Ara

ÖTV RAPORUMUZLA ARAÇ ALICAZ YARDIM ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ÖNCELLİKLE HERKEZE İYİ GÜNLER. HEMEN KONUYA GEÇEYİM BİZİM ÖTV RAPORUMUZ VAR BUUNLA ARAÇ ALMAK İSTİYORUZ AMA 2 MODEL ARASINDA KALDIM 1.Sİ YENİ OPEL ASTRA 2.Sİ TOYOTA AURIS. BİLENLER ANLAYANLAR BANA 2 ARAÇIN ARTILARINI EKSİLERİNİ ELEYEREK HANGİ ARAÇI DÜŞÜNMEMİ ÖNERİRSE ÇOOK SEWİNİRİM ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR ELLERİNİZE SAĞLIK HAYIRLI GÜNLER...

• Mesajınız cevapsız kalmasın. Öncelikle ÖTV raporu demeyelim. Sağlık raporu diyelim. Raporunuz ÖTV siz araç alma şartlarını taşıyor mu? Yani yüzde kaç özür içeren raporunuz var?
    Bütçenizi ve nasıl bir araç aradığınızı yazarsanız daha çok yardımcı olunabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferrari_ocb

Mesajınız cevapsız kalmasın. Öncelikle ÖTV raporu demeyelim. Sağlık raporu diyelim. Raporunuz ÖTV siz araç alma şartlarını taşıyor mu? Yani yüzde kaç özür içeren raporunuz var?
    Bütçenizi ve nasıl bir araç aradığınızı yazarsanız daha çok yardımcı olunabilir.

Açıklamanıza şöyle bir eklemeyle düzeltme yapmak isterim, Sağlık raporları bir kaç katogoriye ayrılıyor, Raporların geneli hastalığınızın ne olduğunu içerir, ama o raporla size belirlenen ayrıcaklılıkları göremessiniz (ötv indirimi, belediye lkartı,vs vs) Kullanmak istediğiniz ayrıcalığı kullanabilmek için ayrıyettende bir sağlık raporu çıkarılması gerekiyor. Dilekçeye "özürlülük durumumdan doğan hakkım olan ötv indirimli araç alabilmem için tarafıma sağlık raporu verilmesi diye" alınacak o sağlık raporuyla araç alabilirsiniz. Zaten o raporda tertibatlımı yoksa normalmi nasıl araç kullanabileceğiniz yazar. Saygılar.

• Ben full bir auris derim. Hem daha sorunsuz hemde bence daha estetik. Bir de öğrenmek için soruyorum kalp rahatsızlığı olan bir insan için sanırım yüzde 67 özürlü raporu veriyorlar. Bununla ÖTV sen yararlanılarak araç alınabilir mi ? Ya da başka ne yapılabilir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: omcool

Ben full bir auris derim. Hem daha sorunsuz hemde bence daha estetik. Bir de öğrenmek için soruyorum kalp rahatsızlığı olan bir insan için sanırım yüzde 67 özürlü raporu veriyorlar. Bununla ÖTV sen yararlanılarak araç alınabilir mi ? Ya da başka ne yapılabilir ?

Hayır %90 rapor olması gerekir. Sadece rahatsızlığınız el ve ayaklarda, araç kullanmanızı engelleyecek veya kısıtlayacak şekildeyse raporda orana bakılmaz. %67 raporla OTV indirimi alınamaz.
  • Raporu alırken ötv için başvurduk sağlık raporu heyet şeklinde verdiler ve %93 ağır engelli sürekli . bu rapor araç alımı şartlarını taşımıyor mu? Bütçemiz 35-40 bin arası bu arada..
  • quote:

Orijinalden alıntı: farozlu_61

Raporu alırken ötv için başvurduk sağlık raporu heyet şeklinde verdiler ve %93 ağır engelli sürekli . bu rapor araç alımı şartlarını taşımıyor mu? Bütçemiz 35-40 bin arası bu arada..

Raporuda Otv indirimli araç alabilir yazıyorsa alabilirsiniz, yoksa yeniden rapor çıkartın ve bunu özellikle belirtin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Orijinalden alıntı: Giannizzero

Orijinalden alıntı: farozlu_61

Raporu alırken ötv için başvurduk sağlık raporu heyet şeklinde verdiler ve %93 ağır engelli sürekli . bu rapor araç alımı şartlarını taşımıyor mu? Bütçemiz 35-40 bin arası bu arada..

Raporuda Otv indirimli araç alabilir yazıyorsa alabilirsiniz, yoksa yeniden rapor çıkartın ve bunu özellikle belirtin.

rapor henüz elimize geçmedi sadece hastaneden sonuçu öğrendim arkadaşlar %93 ağır engelli ve sürekli olduğunu söledi.sorduğumda araç alabilirsiniz hakkınız var dediler..
  • Öyle dedilerse raporda belirtilmiştir, alabilirsiniz.

• Auris 1.6 CVT öneririm

Her ne kadar iç mekan olarak görsellik anlamında rakiplerinin biraz gerisinde kalsa da C segmentinin bir çok ihtiyacını karşılıyor.Yalıtım ve konfor gerçekten iyi.
  • Engelli kullanımına uygun bir araç daha iyi olabilir sanki. Gerçi engel durumunuz nedir bilmiyorum ama station wagon bir araç daha iyi olabilir.
  • herkez ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Giannizzero

quote:

Orijinalden alıntı: omcool

Ben full bir auris derim. Hem daha sorunsuz hemde bence daha estetik. Bir de öğrenmek için soruyorum kalp rahatsızlığı olan bir insan için sanırım yüzde 67 özürlü raporu veriyorlar. Bununla ÖTV sen yararlanılarak araç alınabilir mi ? Ya da başka ne yapılabilir ?

Hayır %90 rapor olması gerekir. Sadece rahatsızlığınız el ve ayaklarda, araç kullanmanızı engelleyecek veya kısıtlayacak şekildeyse raporda orana bakılmaz. %67 raporla OTV indirimi alınamaz.

%40-%90 arasi kendisi H sinifi ehliyet alip gerekirse ozel tertibatli arac yaptirarak OTV'siz arac alabilir.
    %90 ve ustu engelliler ozel tertibat yaptirmadan, ucuncu kisilere kullandirmak sartiyla OTV'siz arac alabilir. Ucuncu kisiler, ucuncu dereceye kadar akraba veya noter kanaliyla araci kullanmaya yetkilendirilmis soforler olabilir. Aksi durumda bir cevirmede arac baglanir ve trafik degil vergi cezasi yersiniz.

• carretera C kullanıcısına yanıt
    Hayır, yanlışınız var. Sakatlık ortopedik olmadıkça %90 altı OTV indiriminden faydalanamaz. Kanun gayet açık, açıp okuyun. Ayrıca engelli otoparkı ile ilgili konuda bir arkadaş açıklamayı gayet güzel yapmış, onu da okuyabilirsiniz.

• Ilk mesajdaki kalp rahatsizligina dikkat etmedim. Zira fark edeceginiz uzere tertibat yaptirilmasindan bahsetmistim. Isitme engeli, bobrek, kalp vs rahatsizliklarina verilmiyor haklisiniz.
  • carretera C kullanıcısına yanıt
    Durum tam olarak şöyle
    1. %90 üzeri her türlü alır
    2. % 90 olmayıp rahatsızlığı araç kullanmasını engelleyecek bir ortopedik rahatsızlıksa tertibatlı veya sadece otomatik vites olarak araç alır. Bu durumda oranın önemi yoktur.

• ÖTV raporu yenimi cikti

www.engelliyiz.biz

her bilgi mevcut.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.