< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA... (485. sayfa)
-
-
Bu ay c-hr tam 167 bin zam yaptılar. Yıl ortasına doğru başlangıç c-hr limit le zor alınır. Tam anlamıyla engellileri toyotanın kucağına attılar. Ne kadar övünseler azdır..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba şimdi yeni araç alacaklar için 5 yıl sonra araç satilabiliyor ama 10 yıl içinde yeni araç alınamıyor doğru mudur? Yani satamama sınırı 10 yıl değil hala 5 yıl ben böyle anladım. Doğru muyum?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öyle görünüyor. yani yasada yapılan değişiklikleri yamayınca, satışla ilgili kısma dokunmadıkları anlaşılıyor. Yeni alacaklar için de eski alanlar için de aynı şartlar geçerli. 5 Yıl dolunca satılabilir, 10 yıl dolmadan yenisi alınamaz.
-
Rakibi Renault sitesinde fiyat güncelleniyor diye yazmışlar bakalım patron ne kadar geçirecek 😂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Adamlar tekel oldu, bunlar daha iyi günler. Durmak yok zama devam..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
merhaba,
2020 temmuz da aldığım civic aracımı şubat mart gibi satmaya karar verdim. vergi dairesine gidip ötv borcunun kdv'si ile birlikte 60 k olduğunu öğrendim.
aracı satarken alıcı ile birlikte vergi dairesine gitmem gerekiyormuş yani noter vasıtası aradan çıkıyor, tüm hak sahipleri nakil vasıtaları bölümünde işlemleri halledecek.
bu işleri öğrenmek için nakil vasıtaları bölümüne gittim. yalnız sormayı unuttuğum şey toplam 4 hak sahibiyiz ve bir kişi antalya'da yaşıyor noter ile bana tüm alım satım haklarını devretmişti, inşallah bir sorun çıkmaz çünkü nakil vasıtaları bölümü tüm hak sahiplerini orada istiyor satın alacak kişiyle beraber
-
Konuyla sürekli ilgilenen kişilerin bildiği ama çoğunluğun bilmediği ve sürekli sorulan bir noktayı yazmışsınız, teşekkürler.
Yeterli ve geçerli bir vekaletname ile işlem yaptırabilmeniz gerekiyor, tabi vekaletin içeriğini, süresini v.s. bilmek lazım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: MÜŞAVİRKonuyla sürekli ilgilenen kişilerin bildiği ama çoğunluğun bilmediği ve sürekli sorulan bir noktayı yazmışsınız, teşekkürler.
Yeterli ve geçerli bir vekaletname ile işlem yaptırabilmeniz gerekiyor, tabi vekaletin içeriğini, süresini v.s. bilmek lazım.
vekaletin süresi konusunu iyi ki hatırlattınız çünkü ik sene evvel vekalet vermişti hemen gidip kontrol edeyim .
-
2021 ocakta ötv muafiyetli aldığım kia sportage aracımı.2024 martta 78 bin ötv ödeyerek sattım. Bu tutarı ancak oraya giderek öğrenebilmiştim.ilan fiyatımı ona göre belirledim. İşlemle sırasıyla aşağıdaki gibi oldu
Alıcı ve satıcı birlikte nakil vasıtaları vergi dairesine gittik. Benim aracım oğlum üstüne oludğundan ve eşimle bana muvafakatname olduğundan ikimiz olmamız gerekiyordu.Ama eşimin bende araç satış vekaleti vardı.kendisi gelmesede olurmuş.
Vezneye ötv tutarını yatırdıktan sonra. Dekontu ve ötv muafiyet gişesindek matbu dilekçeyi dodlurduk. İşleme alarak satılamaz şerhi kaldırıldı. Biz ümraniyeden başakşehire gelene kadar araç satılabilir duruma geldi ve araç satışını verdik.
Benim yeniden ötv muafiyetli araç alma hakkım 2026 ocak ayında yeniden olacaktı. Ama bu yeni düzenlemeyle 2031 ocakmı oldu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzdurs -- 3 Ocak 2025; 10:57:47 > -
hocam selam,
alıcının burada ne fonksiyonu vardı? yani nakil vasıtalarında araç alım satımı yapmış oldunuz mu? noterlik hiç bir iş olmadı değil mi? ayrıca gelemeyecek kişi için vekaletname olması yetiyorsa gayet içimi rahatlattı bu?
-
selam
satış yine noterde yapılıyor.Ancak önce vergi dairesinde alıcı da bir dilekçe doldurarak. Şu plakalı aracı ötv sini yatırarak alacağını belirten bir evrak imzalıyor. Yani aracı alabilmek için ötv yi o yatırmış oluyo gibi düşünün. Notere gidilmeden araç devri hukuki olarak mümkün değil zaten. İlk mesajımda da notere gidip satış verdiğimi belirttim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzdurs -- 3 Ocak 2025; 11:33:50 > -
Evet, 2031 yılında tekrar hak kazanacaksınız.
-
Alıntı
metni:Dolayısıyla, bu uygulama kapsamında vergileme, alıcının beyanname vermesi suretiyle yapılır. Söz konusu taşıtların, istisnadan yararlanamayan kişi veya kurumlarca iktisabından önce, alıcılar tarafından Gelir İdaresi Başkanlığı web adresindeki“Formlar ve Yayınlar/Beyanname Örnek Formları” bölümünde yer alan (2A) numaralı ÖTV Beyannamesi kâğıt ortamında düzenlenerek, bu işlemin yapıldığı yerde tek vergi dairesi varsa bu vergi dairesine, birden fazla vergi dairesi varsa motorlu taşıtlar vergisi ile görevli vergi dairesine verilir ve vergi aynı gün ödenir. -
Cevabınız için teşekkürler. Ben süresi dolmadan sattığım için mi 2031 i beklemem gerekiyor. Ofiste bir arkadaşım 5 yıl süresi dolunca sattı geçen sene. Onundamı 10 yılı doldurması gerekecek. Yani o hak kazanmış oldu ya 5 yıl doldu diye o açıdan diyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: yavuzdursCevabınız için teşekkürler. Ben süresi dolmadan sattığım için mi 2031 i beklemem gerekiyor. Ofiste bir arkadaşım 5 yıl süresi dolunca sattı geçen sene. Onundamı 10 yılı doldurması gerekecek. Yani o hak kazanmış oldu ya 5 yıl doldu diye o açıdan diyorum.
Geçen hafta değişen yasa ile birlikte, ÖTV istisnasından faydalanarak yeni bir taşıt iktisap etme hakkı 10 yıla çıkarıldı ama satış kısmına dokunulmadı. Yasanın yayımlandığı 27.12.2024 sonrası araç almak isteyen her kişi (İster 5 yıl dolmadan aracını satmış, ister dolduktan sonra satmış, isterse de satmamış olsun) daha önceki iktisap tarihinden itibaren 10 yıl beklemek zorunda yeni araç almak için.
-
Chr pasion paket için 1085 fiyat verdi. Yanlış hatırlamıyorsam Çekmeköy ALJ bayisiydi. (O kadar çok bayi aradım ki yanılıyor olabilirim. ) Çorlu Toyota aynı pakete 1120 dedi. Üst paketler yok
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
motor 1.8 olsada 1.6 hesaplayarak %80 ötv oranını geçirtmeyerek kalan ötvyi ödetiyorlar. Tahmin etmiştim zaten vermeyceklerini. 1.8 motor dan indirim yapılsa 880 bine gelicek chr en dolusu, ama %80 ötv yi ödetmeyip kalanı ötv yi ödeterek 1.2 milyona satıcaklar. 1.8 motorla toyota tercihi azalır.
-
Hangi bayilerde araç mevcut acaba ne zaman aradınız yardımcı olur musunuz. Bende Toyota Chr bakıyorum aradiklarim hep yok çekiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X