< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Otomotive ÖTV zammı geldi (14. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
cari açığı azaltmaya çalışan Venezüella'dan peynir almaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -OdATA- -- 30 Ağustos 2020; 14:44:5 > -
Fiyat değişiminin kur farkı , matrahtaki vergi değişimi ve sonra ÖTV zammı olmasından değilde çok satış olmasından kaynaklı mı sanıyorsunuz? Bu kadar hükümet taraftarı olmayın .quote:
Orijinalden alıntı: Kralkopra
İyi olmuş keşke daha çok zam olsa para yok diyorsunuz kapış kapış alıyorsunuz almayın. Yeni Pejo 2008 fiyat aldım 1 ayda 3 kere fiyat değiştirdiler bu ne dedim siz bize binmeyeceksiniz biz arabaya bineceğiz dedim almıyorum dedim kapattım. Yeni 2020 model pejo 2008 145 bin le başladı bugun 247 bin tl almiyorum. Almayın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Onla çözülüyorsa söyleyin düzeltsinler ama bu kadar basitleştirmeyin lütfen.
Araç satışları bir anda gibi görünce devlet daha az vergi alacak toplamda buna rağmen yapıyor.
Turizm geliri olsa idi AB kapıyı bize açsa idi buna çok gerek kalmaz idi belki ama belli ki bizimkilerde sizden araç almayacağız demeye getirmişler.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hayırdır rahatsızlığıniz desteklediğiniz hükümet partisine yapılan eleştiriler mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Biz aile üç nesil araba parçacısıyız geçmişte Amerikan araçlarına bakan servis te ve üst sınıfa premium araçların Cadillac , Lincoln gibi arabaların bakımını yapan servisde çalışdım..
Şu anda babadan dükkanı devir aldım çalıştırıyorum..
Size şöyle diyim bu benim şahsi fikrim gördüklerim tanık olduklarım ve 25 yıllık sanayi tecrübem olarak yazıyorum...
Daha öncede eski 7-8 ay önceki yazılarımdada demişdim..
sanayide yüksek oranda eski özelikle üst sınıf premium larda bir galerici al satçı kesim araba topluyordu restorasyon yapıyordu..
Bir adamın garajında 7-8 tane piyasadan topladığı range var hepsini resotore ediyordu en son.. başka bir adam jaguar topluyordu xj stype ne bulursa garajına atıyordu..
Kısaca yüksek hacim eski araçlar aşırı değerlenicek..
insanlar zevki keyfi tarzı olan kaliteli araç seven insanlar mecbur zorunluluktan restorasyon ücretini araba fiyatından sıyırıcak geri kalan parayla premium araç alıcak..
Gene sıfır fiyatının çeyreğinin çeyreğine gelicek.. üstüne kalite premium zevkinden geri kalmıycak...
Bunu yapmayanlar yapanlardan misli misli yüksek rakamlara alıcaklar..
Sistem Amerikan piyasasına dönüyor gir gide.. ilerde Amerika'daki gibi bolcana sanayilerde garage ismiyle araba restorasyon tamirhanelerinde patlama olucak..
Şu anda bazı servisler paket fiyatlar üstünde araştırma yapıyor..
Paket a , paket b , paket c şeklinde..
Paket a dersen sana bakımını yapıp a dan Z ye bütün kozmetik ve diğer sorunlarını temizleyip vericekler..
Paket b dersen motoru komple sıfırlayıp üstüne paket a daki.her şeyi yapıp vericekler.
Paket c dersen arabayı full kaporta boya ,.motor full restore edip vericekler..
Şu anda tanıdığım bir Mercedes servisi bunun üstünde çalışma yapıyor...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
2 ci el düşecek diyenler nerde 2 ci el şimdi bi 2x daha alır
-
Çözüm öneriniz gerçekten dahiyane bizim neden aklımıza gelmedi bu 🤔
Yanlis yere odaklaniyorsun badem biyikli kardes. Vergi zammini donanim haber degil hükümet yapti.... durun daha aldiginiz nefesin bile vergisini kesecekler...
Lan saf ben ötv yi karşılaştırıyorum. Bir daha oku istersen. 2mb beyninle yorum yazıyorsun.
-
En çok altını alan ev satanlar ve müteahhitler sonra döviz yükseldi diye dert yanıyor hükümet ve yandaşları (oysa Devlet zararına Kredi vermişti)quote:
Orijinalden alıntı: MalvolorneÜhhü -- param yok pandemide geçinemiyorum diye devlete ucuza kredi için baskı yap sonra ucuza topladığın kredileri şark kurnazlığı ile altına ,dolara,arabaya göm.
Bir akıllı sizdiniz.
Ülkenin bütçesinin yüzde 60 ı her ay memur ve belediye çalışanlarının maaşına gitsin,onlarda her 2 yılda bir araba değiştirsin.Sonsuz döngü böyle devam etsin.
Sonra ülke hem maaşları ödemek hemde dolar bulmak için ne yapacağını şaşırsın ,sende cumartesi pazar çalışmayıp 24 iş gününde bir maaş alıp saltanat yaşamaya devam et .... oldu.
Dua edin 1000 yılda bir olacak ucuz dolar ,ucuz faiz dönemine denk geldiniz.
yoksa 7 24 survivor izleyip audiye binen bir halk olarak bu geçmiş 10 yılı bile yaşayamazdınız.
2. El oto fiyatını da memurlar yükseltiyor bakıyorum araçlara bir süre sonra astsubay'a ,polis arkadaşa, memur arkadaşa hayırlı olsun gibi mesajlar görüyorum. Pandemi nedeniyle herkesin geliri düşerken memurların gideri azaldığı için tüm maaşı otomobile yatırabiliyorlar ve piyasayı yükseltiyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 30 Ağustos 2020; 14:31:59 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Eski kaliteli bir araç alın restore edin binin işte ...
Emin olun alıcağınız sıfır 900cc lik 1200cc lik ucuz plastikten kalitesiz araçlardan alıcağınız 15-20 yaşındaki üst sınıf kaliteli bir araç bin basar..
3 ay önce arkadaşa 2011 Honda Accord executive aldık 2.0 makyajlı kasa arabada yok yok donanım olarak...
100 bin TL ye aldık değişen kaza yok tertemiz araç şu anda eşdeğer akranları 130-140 bin TL...
İçine orjinal göğsü için üretilmiş aracın beyni ile beraber çalışan android teyp aldık .. on numara oldu..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 30 Ağustos 2020; 14:38:13 >
Hayret ediyorum ya.
İnsanların araç talebi bu kadar yükselmiş ve sıfır araç stokları da dibe vurmuşken nasıl ötv indirimi bekliyordunuz?
ötv indirimi sıfır araçlar plazalarda yatar ve kimse almazsa gelir.
Milletin 4-5 ay sonrası için sıfır araba kuyruğuna girdiği bu piyasada devletin ötv indirmesini bekleyenler piyasaların nasıl işlediğinden bir haberler galiba.
Dediğin doğru fakat onların otomobil almak gibi hayalî bile yok ki. 60 milyon seçmen var sadece 12 milyon kişi otomobil sahibi şahin Broadway Toros Doblo dahil... Onlar düşünür ki " hükümet zenginden alıp bize veriyor güzel oluyor" Peugeot 2008 sahibi zengin bu ülkedequote:
Orijinalden alıntı: ElmaAkpye oy verenler en büyük beddualarım üzerinize olsun inat uğruna ülkenin ağzına sıçtınız.
Vergi gelecekse oto yıkamaya gelsin. Her gün araba yıkatıyorlar, lastikleri parlatıyorlar. %100 KDV şart.
-
1.4 benzinli boş egea kaç para olur şimdi arkadaşlar?
Kim, nereye, ne zaman, ne yazacağını size mi soracak? Sizin gibi talimatla yazmıyorum. O nedenle haddinizi bilip kendi yazdıklarınıza yoğunlaşacaksınız.
Ve az sabredin inşallah muhteşem İmamoğlu başkan olduğunda ötv inecekmiş, acayip bir ucuzluk dalgası gelecekmiş. Az sabır. Göreceksiniz o zaman neyin ne olduğunu.
Kolonyanın fiyatını aşırı talep belirlemiş olabilir. Ama otomobil fiyatını vergi belirliyor ülkemizde zaten Almanya'nın 8'de 1'i satış var ülkemizde daha ne kadar talep kısılabilir ki. Almazsan 6 ay sonraya siparişle getirirler artık yada galericiye verip sıfır araçları 2. el satıcılarından alırsınquote:
Orijinalden alıntı: vc1903Ya aslında düz mantık anlatmak lazım insanlara.
Mesela kolonya litresi 60 liralara gelmişti bir ara kapışılıyordu.
Şimdi git bak 8-10 liraya kimse yüzüne bakmıyor.
Almayın arkadaş almayın. Seve seve indirirler. Ha sen kapışmaya devam edersen daha böyle çok pompa yaparlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 30 Ağustos 2020; 14:43:56 >
"söyleyin düzeltsinler" güzel fıkraymış
İşte bu kadar basit aslında ülkede olup yurt dışından gelenlere vergi sıfırlanıyor, olmayanlara vergi arttırılıyor. Tam tersi olsa olmaz mı?
Türkiye'de üretilen arabalara vergiyi sıfırlasınlar bak söylüyorum hadi düzeltsinler.
Çok dinliyorlar halkı hem de nasıl.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -OdATA- -- 30 Ağustos 2020; 14:47:21 > -
Pandemi diye birşey oldu birde Türkiye'deki insanlar fakirleşiyor artık alınmayacağı için getirmek için uğraşmıyor talebin birikmesini istiyorlar . Mesela 6 ay talep birikecek geldiğinde hemen satacaklarquote:
Orijinalden alıntı: Hakan..bizim millette neden bu var anlamıyorum gecen sene bayiler araba doluydu satmak icin 40 takla atarlardı
zam üstüne zam oldu bayide araba yok araba daha gemideyken satılıyor şimdi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X