Şimdi Ara

Otomotivde ikinci indirim (Yeni Oyun:Stokları eritemedik) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ülkemizde olan her işin olduğu gibi bu işinde suyu çıktı artık..Bundan 2 ay önce araç bakmaya gittiğinizde amiyane tabirle müşteriye kul köle olan satıcılar,şimdi gitseniz kafasını kaldırıp yüzünüze bile bakmıyor.Stokların tükendiği falan koskoca bir yalandan başka birşey değil..Olay arz talep meselesi..Talep gören bir malın fiyatı artar..Bunlarda fiyatları arttıramadıkları için stokta araç yok yalanına başvurup nisan zammını yansıtılar ve dolaylı yoldan fiyatları arttırdılar..Bunun adı ÖTV fırsatçılığından başka birşey değildir..Ben bunları ÖTV indiriminin sona erdiği 15 hazirandan sonra göreceğim..Bakalım ne yapacaklar?
    Ayrıca ben buna 'Paranla Rezil Olmak' diyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 29 Nisan 2009; 18:11:45 >
  • ben araç kalmadığına falan inanmıyorum,
    kendim bizzat müşteri olarak bir bayiye gidip araba sordum "temmuza kadar araba yok" dediler, aynı bayi sektörden biri vasıtası ile başvurduğum zaman "liste fiyatı üzerinden 2000 lira fazla parayı gözden çıkarırsanız hemen buluruz" dedi,
    yoğun talepten dolayı sıkıntı olabilir ama bu araba yok meselesi bayilerin keriz silkelemesine dönüşmüş resmen
  • quote:

    Orjinalden alıntı: feanorringeril

    Haberi okuma alışkanlığı olmadığı için heralde, balıklama atlamış herkes.
    Ticari araç stoklarından bahsediyor haberde. Kampanyalı modellerin isimlerinden de mi çıkaramadınız hayret ediyorum. Editörler dikkat çekmek için haberin başlığına kafa yorar; başlık ilgi çeksin, okuyucu başlığa kapılıp haberi okusun diye. Millet başlıktan sonrasını okunmaya değer görmüyor.
    binek araç satışında %180 artış görüldüğü yazıyor

    yaa; beter olsunlar değil mi. hakettiklerini düşünüyorsunuz heralde, satışları 3 e katlamışlar. ama "beter olsunlar".



    Haber Okuma Alışkanlığım Var Çok Şükür, Hemde Fazlasıyla.Benim Okuyup Okumadığımı ve Neye Göre Yorum Yaptığımı Siz Bana Bırakın İsterseniz.15 Haziran Sonrası Ben O 3'e Katlanan Satışları Görürüm,Bütün Satış Temsilcileri Showroom'a Girince Taklalar Atmaya Başlarlar Yine.Zaten Bizde Firmaların Genel Tavrı Üzerine Konuşuyoruz,Haberin Ticari Araçlarla İlgili Olması,Binek Araçlarda Yapılan Sahtekârlığı Üçkağıtçılığı Aymazlığı Değiştirmez.Belki Siz ÖTV İndirimi Sürecinde Araç Sahibi Olmak Gibi Bir Şeyin Peşinde Değildiniz,Belki ÖTV İndirimi ile Araç Aldınız İşinizi Gördünüz Orasını Bilemem.Ama İster Ticari İster,Binek Araç Olsun Bir Dolap Döndüğü Ortada.İnsanların Tepkisi Buna,Yılbaşından Beri Euro Kuru Yerinde Sayarken,Tam ÖTV İndirimi Çıktığında Araçlara Kur farkı Yansıtmakta Neyin Nesi.Sorulacak Çok Soru Var Ama Ne Sorması Gerekenler Bur Soruları Soruyor Nede Cevap Vermesi Gerekenler Bir Açıklama Getiriyor...




  • Almayın arkadaşlar araba almak isteyenlerin çoğunun hazırda kullandığı eski bir arabası var.En fazla 6 ay daha idare edin bayiler ne hale gelecek göreceksiniz.
  • BU KADAR YÜZSÜZLÜK BÖYLE BİR ÜLKE YÖNETİMİ GÖRÜLMEDİ!!


    ÖTV indirimi olmayacak
    Cuma, 31 Ekim 2008

    Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, hiç bir üründe vergi indirimi olmayacağını belirtti.

    Unakıtan, küresel finansal krizin yaşandığı bir ortamda ithalatı artıracak hiçbir tutum içinde olmayacaklarını söyledi.
    Türkiye'nin 150 milyar dolar ara malı ithal ettiğini kaydeden Unakıtan, “Artık bu ara malı ithalatını azaltmamız lazım ve yerli üretmemiz lazım. O bakımdan biz ara mallarını yerli üreticilerin üretmesine yönelik her türlü teşviki yaparız” dedi.

    “VERGİ İNDİRİMİ YOK”

    Unakıtan, otomotivcilerin sektörün canlanması için özel tüketim vergisi (ÖTV) oranlarında indirim isteklerinin hatırlatılması üzerine, “Bugün Türkiye satılan arabaların yüzde 75'i ithal, dışarıdan sağlanıyor. Arabaya yaptığımız bir indirim, teşvik ne sonuç verecek? Bizim ithalatımızı daha da fazla artıracak. Döviz ihtiyacımızı daha da fazla artıracak. Otomotivde de bizden ithalatı azdıracak bir şey beklemeyin. Otomotivde vergi indirimi, ithalatı ve döviz ihtiyacımızı artıracağı için biz buna sıcak bakmayız. Otomotivde böyle bir vergi indirimi yok” diye konuştu.

    Maliye Bakanı, diğer bazı sektörlerde de vergilerde bir indirim olup olmayacağı yönündeki soruyu da, “Hiçbir üründe vergi indirimi şu dönemde söz konusu değil. Çünkü bütçeyi sıkı tutmamız lazım” şeklinde yanıtladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zoom-Zoom -- 29 Nisan 2009; 23:03:12 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: feanorringeril

    Haberi okuma alışkanlığı olmadığı için heralde, balıklama atlamış herkes.
    Ticari araç stoklarından bahsediyor haberde. Kampanyalı modellerin isimlerinden de mi çıkaramadınız hayret ediyorum. Editörler dikkat çekmek için haberin başlığına kafa yorar; başlık ilgi çeksin, okuyucu başlığa kapılıp haberi okusun diye. Millet başlıktan sonrasını okunmaya değer görmüyor.
    binek araç satışında %180 artış görüldüğü yazıyor

    yaa; beter olsunlar değil mi. hakettiklerini düşünüyorsunuz heralde, satışları 3 e katlamışlar. ama "beter olsunlar".


    defalarca dile getirdim bence siz de söyleneni tam olarak anlamamışsınız, ya da belki biz anlatamamışızdır.

    Binek araç satılmadı demiyoruz , satılmasa zaten bu zammları yapmaya cesaret edemezlerdi.

    Ülkemiz genel olarak ticari araç üretiyor. Az sayıda auris, verso gibi ithalat amaçlı binekler ve yerli binekler var sembol, accent vs gibi. otomobil pazarımız yaklaşık 2/3 oranında ithal araçlardan oluşuyor. Krizin adıyla birlikte bazı otomobil baronları ÖTV indiirimi yaopılması fikrini dile getirdi. Aralıkta bile burada başlık açıldı araba almayın indirim olacak diye. Bu söylenti yayılınca talep daha da kesildi.Çünkü beklenti oluştu...

    Ötv indirimi ile insanlar araba almaya koştu yani ertelenen talep gerçekleşti. Peki hangi araçlar satıldı üçte ikisi ithal olan araçlar.

    Şimdi biz otomotiv sanayimizi mi destekledik. Hayır almanyada fransada japonyadaki işçiyi destekledik.




  • ÖTV İndirimi fiyaskosu ve akabinde üreticilerin zam yapma gafleti, şimdi de "ikinci indirim" gibi senaryolar devletin yanlışlarını ortaya koymaktadır. Yapılması gereken doğrudan bir (vergi ölçekli) indirimden ziyade dolaylı bir teşvikti. Örnek olarak HURDA İNDİRİMİ zamanında ülkemizde başarıyla uygulandı, şu anda da Almanya'da da aynen uygulanıyor (hurda kabul edilecek araç sayısı sınırlı tutulmaktadır), fakat ÖTV indirimi ile devlet ciğeri kediye teslim etti.

    İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde ders ve tez konusu olacak olan ÖTV belâsı devletin acizliğini bir defa daha ortaya koymuş, otomobil üreticileri bir şekilde gizli pazarlık yaptıkları devlete ihanet etmiştir. Fakat oyunu bozan zammı görüp araç almamaya karar veren bilinçli tüketicidir. Her halükârda ameliyattan sonra zihni eskisinden daha iyi çalışan Kamil Zamakıtan biz muzaffer Türk halkını asla Avrupalı gibi yaşatmamaya ve en ufak bir güzelliğe limon sıkmaya, kırmaya, bozmaya ve dağıtmaya yemin etmiş gibi sefere çıkmışa benzemektedir.

    Çok yazık. Başka ülkelerin 1 yılda elde ettiğini biz neden 10 yılda ve onu da yarım başarıyoruz? Bize genç, dinamik, akıllı, cesur, ufku geniş ve en az 3-4 yabancı dil bilen biryantinli yöneticiler lazım. Kafası kadar kafatası da boş kazlar değil...!!!




  • beceriksiz devlet yönetimi kendi adamlarına komisyon ve rant paylaşımı konusunda gösterdiği
    hassasiyeti birde şu gariban vatandaşın geçim sıkıntısını hafifletmekte gösterseler çok sevap
    kazanacaklar ama önce kendilerini ihya etmeleri lazım. bir evi olan ikinciyi aldı. oda yetmedi
    metresine ayrı ev tuttu. buyur burdan yak...
  • BAKAN UNAKITAN HESAP SORACAK…
    ÖTV indirimi sonrası ithal otomobilin pazar payının % 80'e ulaşması üzerine Maliye Bakanı Unakıtan, Aybar'a "İthalat patlamış, ne oluyor İbrahim Bey" diye sordu..

    Destek paketi çıkmadan önce ÖTV indirimine ithal otonun pazar payını artıracağı endişesiyle uzak bakan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, otomotiv pazarını yakından izliyor.

    Mart'ta ithalatın pazar payının yüzde 80'e yükselmesi üzerine endişelerinde haklı çıktığını düşünen Unakıtan, otomotivcilerden hesap sormaya hazırlanıyor. Nisan sonunda Otomotiv Distribütörleri Derneği'ni ziyaret etmeyi planlayan Unakıtan, otomotivcilere ÖTV karnesi verecek.

    Sonuçlar, otomotiv sektörüne bundan sonra verilecek teşvikler için de belirleyici olacak.

    MAYIS'TA TABLO DEĞİŞİR

    Otomotiv Distribütörleri Derneği ODD) Başkanı ve Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Maliye Bakanı Unakıtan'ın "İthalat patlamış, ne oluyor İbrahim Bey" diye sorduğunu açıkladı. Unakıtan'a Ben de kendisine mart ayında ne varsa satıldığını ama nisan ve mayısta satışların aynı olmayacağını söyledim. Çünkü fabrikalar harıl harıl bizim için çalışıyor. Yerli satışlarının önemli ölçüde artacağını anlattım" şeklinde cevap verdiğini söyleyen Aybar, Unakıtan'ın bunun üzerine nisan sonunda gelip sonuçlara bakacağını ifade ettiğini belirtti. Yeni Renault Megane Hatchback ve Coupe'nin Antalya'da gerçekleşen tanıtımında konuşan İbrahim Aybar, nisan sonuçlarını görünce Unakıtan'ın tüm endişelerinden kurtulacağını söyledi.

    ÖTV indirimi sonrasında beklenmedik bir taleple karşılaşıldığını ve eldeki stoklar bir anda tükendiğini belirten Aybar, şöyle konuştu: "Mart'ta ithalin oranı yüzde 78'i aşmıştı. Nisan sonunda yüzde 70'in altına inecek, Mayıs'ta ise yerli otomobil satışında patlama yaşanacak."

    (Sabah)
    http://www.arabam.com/haber.aspx?HID=1&PID=1017&haberID=286282&baslik=BAKAN UNAKITAN HESAP SORACAK…




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Taner Göde

    ÖTV İndirimi fiyaskosu ve akabinde üreticilerin zam yapma gafleti, şimdi de "ikinci indirim" gibi senaryolar devletin yanlışlarını ortaya koymaktadır. Yapılması gereken doğrudan bir (vergi ölçekli) indirimden ziyade dolaylı bir teşvikti. Örnek olarak HURDA İNDİRİMİ zamanında ülkemizde başarıyla uygulandı, şu anda da Almanya'da da aynen uygulanıyor (hurda kabul edilecek araç sayısı sınırlı tutulmaktadır), fakat ÖTV indirimi ile devlet ciğeri kediye teslim etti.

    İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde ders ve tez konusu olacak olan ÖTV belâsı devletin acizliğini bir defa daha ortaya koymuş, otomobil üreticileri bir şekilde gizli pazarlık yaptıkları devlete ihanet etmiştir. Fakat oyunu bozan zammı görüp araç almamaya karar veren bilinçli tüketicidir. Her halükârda ameliyattan sonra zihni eskisinden daha iyi çalışan Kamil Zamakıtan biz muzaffer Türk halkını asla Avrupalı gibi yaşatmamaya ve en ufak bir güzelliğe limon sıkmaya, kırmaya, bozmaya ve dağıtmaya yemin etmiş gibi sefere çıkmışa benzemektedir.

    Çok yazık. Başka ülkelerin 1 yılda elde ettiğini biz neden 10 yılda ve onu da yarım başarıyoruz? Bize genç, dinamik, akıllı, cesur, ufku geniş ve en az 3-4 yabancı dil bilen biryantinli yöneticiler lazım. Kafası kadar kafatası da boş kazlar değil...!!!






  • ötv'. mötv'yi bırakın. siz alacağınız aracın liste fiyatını takip edin. bu fiyatlar mutlaka çok gerilere çekilecek. o zaman hem istedığınız renkte ve özellikte araç alırsınız. biraz sabır. hepsi yola gelecek.
  • Ben Bu ÖTV Sürecinde Araç Alabilmek İçin Çok Çaba Gösterdim Çünkü Hafife Alınmayacak Bir İndirim Söz Konusuydu Kâğıt Üzerinde.Ancak Showroom'lara Gidince Gerçek Ortaya Çıktı,Ellerinde Araç Yokmuş,ÖTV Yürürlüğe Girince Eldekiler Hemen Bitmiş,Artık Yeni Araç Sipariş Etmek Durumundalarmış,Üretimin Yapıldığı Fabrikalar Diğer Ülkelerin Siparişlerine Öncelik Verdiğinden Benim Siparişim 15 Haziran'a Yetişmezmiş (Benim Sipariş Vermeye Çalıştığım Tarih Mart 20-25 Arası Yani ÖTV Bitimine 2 Aydan Fazla Zaman Var O Dönem),O Nedenle Araç Tesliminde Muhtemelen ÖTV Farkını ve Kur Farkını da Benden Talep Ederlermiş.Bu Zihniyete Afedersiniz ÇÜŞŞŞŞ Denir.Sonra Herne Olduysa Bazı Markalarda Nisan Başındaki Fiyat Ayarlamasından (!) Sonra O Biten Tükenen Araçlar Birden Çıkıverdi Ortaya Ne İlginç.İşte Bu Yüzden Beter Olsunlar,15 Haziran'da ÖTV Bitsin,Sonra Satışlar Bıçak Gibi Kesilsin Görürüm Ben Onları.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Taner Göde

    ÖTV İndirimi fiyaskosu ve akabinde üreticilerin zam yapma gafleti, şimdi de "ikinci indirim" gibi senaryolar devletin yanlışlarını ortaya koymaktadır. Yapılması gereken doğrudan bir (vergi ölçekli) indirimden ziyade dolaylı bir teşvikti. Örnek olarak HURDA İNDİRİMİ zamanında ülkemizde başarıyla uygulandı, şu anda da Almanya'da da aynen uygulanıyor (hurda kabul edilecek araç sayısı sınırlı tutulmaktadır), fakat ÖTV indirimi ile devlet ciğeri kediye teslim etti.

    İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde ders ve tez konusu olacak olan ÖTV belâsı devletin acizliğini bir defa daha ortaya koymuş, otomobil üreticileri bir şekilde gizli pazarlık yaptıkları devlete ihanet etmiştir. Fakat oyunu bozan zammı görüp araç almamaya karar veren bilinçli tüketicidir. Her halükârda ameliyattan sonra zihni eskisinden daha iyi çalışan Kamil Zamakıtan biz muzaffer Türk halkını asla Avrupalı gibi yaşatmamaya ve en ufak bir güzelliğe limon sıkmaya, kırmaya, bozmaya ve dağıtmaya yemin etmiş gibi sefere çıkmışa benzemektedir.

    Çok yazık. Başka ülkelerin 1 yılda elde ettiğini biz neden 10 yılda ve onu da yarım başarıyoruz? Bize genç, dinamik, akıllı, cesur, ufku geniş ve en az 3-4 yabancı dil bilen biryantinli yöneticiler lazım. Kafası kadar kafatası da boş kazlar değil...!!!



    Bu biryantinli yöneticiler bir zamanlar birinin prensleri gibi olmasın, aman ha. Yoksa bir daha belimizi doğrultamayız.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: x-rayted


    quote:

    Orjinalden alıntı: feanorringeril

    Haberi okuma alışkanlığı olmadığı için heralde, balıklama atlamış herkes.
    Ticari araç stoklarından bahsediyor haberde. Kampanyalı modellerin isimlerinden de mi çıkaramadınız hayret ediyorum. Editörler dikkat çekmek için haberin başlığına kafa yorar; başlık ilgi çeksin, okuyucu başlığa kapılıp haberi okusun diye. Millet başlıktan sonrasını okunmaya değer görmüyor.
    binek araç satışında %180 artış görüldüğü yazıyor

    yaa; beter olsunlar değil mi. hakettiklerini düşünüyorsunuz heralde, satışları 3 e katlamışlar. ama "beter olsunlar".


    defalarca dile getirdim bence siz de söyleneni tam olarak anlamamışsınız, ya da belki biz anlatamamışızdır.

    Binek araç satılmadı demiyoruz , satılmasa zaten bu zammları yapmaya cesaret edemezlerdi.

    Ülkemiz genel olarak ticari araç üretiyor. Az sayıda auris, verso gibi ithalat amaçlı binekler ve yerli binekler var sembol, accent vs gibi. otomobil pazarımız yaklaşık 2/3 oranında ithal araçlardan oluşuyor. Krizin adıyla birlikte bazı otomobil baronları ÖTV indiirimi yaopılması fikrini dile getirdi. Aralıkta bile burada başlık açıldı araba almayın indirim olacak diye. Bu söylenti yayılınca talep daha da kesildi.Çünkü beklenti oluştu...

    Ötv indirimi ile insanlar araba almaya koştu yani ertelenen talep gerçekleşti. Peki hangi araçlar satıldı üçte ikisi ithal olan araçlar.

    Şimdi biz otomotiv sanayimizi mi destekledik. Hayır almanyada fransada japonyadaki işçiyi destekledik.

    Ben sizin söylediğiniz birşeye karşı çıtım mı, hatırlamıyorum."beter olsunlar" diyor bazı mesajlarda arkadaşlar, ancak kötü durumda olan filan yok ortada, bayiler satışlarını üçe katlamışlar üstelik ötv indiriminin kârını da cebe indirerek... Tükenmeyen ise ticari araç stokları. Piyasadaki ticari araçlar özellikle taksiler zaten son iki sene içinde yenilenmişti ve büyük çoğunluk da ötv indiriminde tekrar yenilemeye yanaşmadı; benim arabam zaten yeni dedi. Ticari satışlarının açıllaması da bu.
    ...Ben de aynı şeyi söylüyorum; satılanların %70' i ithal araç, üstelik ötv indirimi kelime oyunundan ibaret oldu, fiyatlar düşüş göstermedi; aradaki fark devlete değil, bayiye gitti. Yani bu durumdan bayiler karlı çıktı. Başka biryer değil. Yani, beter olmadılar, ihya oldular.




  • ÖTV Öncesi Otomotivin Durumu Krizinde Etkisiyle Hayli Kötüydü,Yani Beter Durumdaydılar.Ben Bayiye Gittiğimde Liste Fiyatı 38.500'lerde Olan Bir Aracı Pazarlıkla 35,400'lere Kadar İndiler Ancak Takasta Aracıma Düşük Fiyat Verdikleri İçin Anlaşamadık.Daha Sonra Arayıp (ÖTV Öncesi Şubat Sonu Gibi) Ekstra 1.000 TL Daha İndirimle Aracı 34.400'e Hemen Vereceklerini Üstelik Uzatılmış Garanti Hakkındada (Fiyat Konusunda) Yardımcı Olacaklarını Söylediler,Yani Adeta Yalvardılar Ama Satamadılar.ÖTV Gelip Geçici Bir Rüzgâr Yarattı,Kısa Süreli Bir Satış Dalgası Getirdi Ama Sonra İşler Duruldu Yine.Şu An 2.elde Fiyatlar Tekrar Arttı,Neden?Çünkü Nisan Başında ÖTV'yi Fırsat Bilip Yaptıkları Kur Ayarlaması (!) Bazı Markalarda Fiyatları ÖTV Öncesi Seviyesine Getirdi.Millette Aptal Değil Ya,Soyulmaktansa Ya 15 Haziran'ın Gelip Geçmesini Beklemek İçin Sipariş Vermekten,Araç Alımından Vazgeçti yada 2.El'e Yöneldi.15 Haziran'dan Sonra Yine O Eski Sefil Hallerine Dönecekler.Bende Bunu Kastederek Diyorum ki BETER OLSUNLAR!!!




  • bU ÖTV indirimi çok şeye gebe. haftaya yeni rakamları bir bakmak gerek. Bakalım Marta göre ve geçen seneye göre değişim nsl.http://www.odd.org.tr/frontside1/index.aspx istatislik bölümünden her markanın ne olduğu ortaya çıkacak. Bakalım Honda ve VW bu ayda çakılmış mı ? Öyle zam yaparsan böylede çakarlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bora_T

    Ben Bu ÖTV Sürecinde Araç Alabilmek İçin Çok Çaba Gösterdim Çünkü Hafife Alınmayacak Bir İndirim Söz Konusuydu Kâğıt Üzerinde.Ancak Showroom'lara Gidince Gerçek Ortaya Çıktı,Ellerinde Araç Yokmuş,ÖTV Yürürlüğe Girince Eldekiler Hemen Bitmiş,Artık Yeni Araç Sipariş Etmek Durumundalarmış,Üretimin Yapıldığı Fabrikalar Diğer Ülkelerin Siparişlerine Öncelik Verdiğinden Benim Siparişim 15 Haziran'a Yetişmezmiş (Benim Sipariş Vermeye Çalıştığım Tarih Mart 20-25 Arası Yani ÖTV Bitimine 2 Aydan Fazla Zaman Var O Dönem),O Nedenle Araç Tesliminde Muhtemelen ÖTV Farkını ve Kur Farkını da Benden Talep Ederlermiş.Bu Zihniyete Afedersiniz ÇÜŞŞŞŞ Denir.Sonra Herne Olduysa Bazı Markalarda Nisan Başındaki Fiyat Ayarlamasından (!) Sonra O Biten Tükenen Araçlar Birden Çıkıverdi Ortaya Ne İlginç.İşte Bu Yüzden Beter Olsunlar,15 Haziran'da ÖTV Bitsin,Sonra Satışlar Bıçak Gibi Kesilsin Görürüm Ben Onları.


    +1
    beter olsunlar!..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: strong84

    BAKAN UNAKITAN HESAP SORACAK…
    ÖTV indirimi sonrası ithal otomobilin pazar payının % 80'e ulaşması üzerine Maliye Bakanı Unakıtan, Aybar'a "İthalat patlamış, ne oluyor İbrahim Bey" diye sordu..

    Destek paketi çıkmadan önce ÖTV indirimine ithal otonun pazar payını artıracağı endişesiyle uzak bakan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, otomotiv pazarını yakından izliyor.

    Mart'ta ithalatın pazar payının yüzde 80'e yükselmesi üzerine endişelerinde haklı çıktığını düşünen Unakıtan, otomotivcilerden hesap sormaya hazırlanıyor. Nisan sonunda Otomotiv Distribütörleri Derneği'ni ziyaret etmeyi planlayan Unakıtan, otomotivcilere ÖTV karnesi verecek.

    Sonuçlar, otomotiv sektörüne bundan sonra verilecek teşvikler için de belirleyici olacak.

    MAYIS'TA TABLO DEĞİŞİR

    Otomotiv Distribütörleri Derneği ODD) Başkanı ve Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Maliye Bakanı Unakıtan'ın "İthalat patlamış, ne oluyor İbrahim Bey" diye sorduğunu açıkladı. Unakıtan'a Ben de kendisine mart ayında ne varsa satıldığını ama nisan ve mayısta satışların aynı olmayacağını söyledim. Çünkü fabrikalar harıl harıl bizim için çalışıyor. Yerli satışlarının önemli ölçüde artacağını anlattım" şeklinde cevap verdiğini söyleyen Aybar, Unakıtan'ın bunun üzerine nisan sonunda gelip sonuçlara bakacağını ifade ettiğini belirtti. Yeni Renault Megane Hatchback ve Coupe'nin Antalya'da gerçekleşen tanıtımında konuşan İbrahim Aybar, nisan sonuçlarını görünce Unakıtan'ın tüm endişelerinden kurtulacağını söyledi.

    ÖTV indirimi sonrasında beklenmedik bir taleple karşılaşıldığını ve eldeki stoklar bir anda tükendiğini belirten Aybar, şöyle konuştu: "Mart'ta ithalin oranı yüzde 78'i aşmıştı. Nisan sonunda yüzde 70'in altına inecek, Mayıs'ta ise yerli otomobil satışında patlama yaşanacak."

    (Sabah)
    http://www.arabam.com/haber.aspx?HID=1&PID=1017&haberID=286282&baslik=BAKAN UNAKITAN HESAP SORACAK…


    Peki unakıtana kim hesap soracak...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: iyi kötü çirkin


    quote:

    Orjinalden alıntı: kubi lay


    quote:

    Orjinalden alıntı: @NTARES

    Hani stokta araba kalmamıştı, şimdi noldu?


    soktukları şeylerinden pardon yerlerinden çıkarmaya başlamışlar

    depolardan demek istedin galiba



    çıkardıkları yere geri soksunlar almıyoruz ulan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikum -- 1 Mayıs 2009; 12:24:11 >




  • ÖTV işi çıktığından beri her bayi kafasına göre at koşturdu. Arabayla Ankarada dolanırken bildiğim birkaç markanın stok alanının yanından geçtim. İçerisi tıklım tıklım. Bayiye gidiyorsunuz elimizde araç yok!!!! Şimdi köşeye sıkıştılar tabi.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.