Şimdi Ara

Otomotivde asıl zam şubatta !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
2.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yılbaşında otomotive gelen ÖTV zammına şubatta bir de kur zammı eklenecek. Yeni gelecek 2014 model araçlara en az yüzde 15 zam bekleniyor.

Otomotiv sektörü yeni yıla ÖTV zamlarıyla başlamıştı, şimdi buna bir de kur zammı eklenecek. Şu anda satılan araçlar 2013 yılında düşük kurdan getirilen araçlar. Yasa gereği Türkiye’de satılacak 2014 model araçların 2014 yılında üretilmesi lazım yani otomotiv distribütörleri yeni araçları yeni kurla alacaklar. Bu da yeni zamlar demek.

Buna göre 2014 model araçlara en az yüzde 15 kur zammı yansıyacak. Araçların özelliklerine göre zam oranı değişiyor. 1600 cc bir araç 42 bin TL’den 48 bin TL’ye, 1800 cc'lik araç 76 bin TL’den 89 bin TL’ye çıkıyor.

Al Jazeera'ye bilgi veren sektör yetkilileri birçok firmanın kur farkını yeni araçlara yansıtacağını ancak bazı markaların talep daralması, stok finansmanı endişesiyle maliyet artışlarını aynı oranda yansıtmayabileceklerini vurguladılar.

Türkiye'de yerli üreticinin üretim maliyetinin yüzde 75'i ithale dayanıyor. Yerli araçların binekteki payı yüzde 30, ticari araçta ise yüzde 60 düzeyinde.

Cebinde parası olmayana araba yok

1 Şubat'ta başlayacak taksit sınırlaması ve peşinat zorunluluğu da tüketicilerin araba almasını zorlaştıracak. Otomotivde 60 aya kadar çıkan taksit, 48 ay ile sınırlandırıldı.

Sıfır ya da ikinci el arabalar için taşıt kredisi kullanmak isteyenler, satış fiyatı 50 bin TL’in altında olan araçlarda yüzde 30 peşinat ödeyecek. Fiyatı 50 bin TL üzerindeki araçlarda ise peşinat yüzde 50.

‘Yüzde 20 daralma sürpriz olmaz’

Tüm bu gelişmelerle birlikte otomotiv sektörünü 2014’te yüzde 20 daralma bekliyor.

http://ekonomi.milliyet.com.tr/otomotivde-asil-zam-subatta/ekonomi/detay/1827064/default.htm

• Son cümlede %20 daralma bekleniyor denilmiş. Bu kadar zamdan sonda daralma %20 de kalmaz.
  • Cipetpet hadi yavrum bi daha zam yap..6 bin 7 bin cibili cibili şak şak şak

Bizi Öldürmeyen zam daha da güçlendirir.
    % 50 peşin değil % 90 olsa yine aliriz
    Hadi bu sene otomobil satışında patlama bekliyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deveye diken, insanı öpen yaranır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • falkene hak veriyorum.. soyle bi bakinca bizim milletin ne kadar da zengin oldugunu goruyorum.. her sekilde alima devam.. dusunsenize zamlarla alimlarimiz engellenmeye calisiliyor ama nafile.. almaya devam..
  • Beleş benzin beleş söför beleş makam arabası kullanan zatlar dış ticaretimiz devamlı açık veriyor çok otomobil ithal ediliyor bahanesi ile normal geliri olan mütevazi ailelere bir otomobil sahibi olmayı çok görüyorlar..Kur farkı ilave kazık olacak..Para durumuna göre , kendimi ayarlarım diyorum....İkinci el bakarım...O km otomobil can ilacı değil...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şirketler de zam ...
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Beleş benzin beleş söför beleş makam arabası kullanan zatlar dış ticaretimiz devamlı açık veriyor çok otomobil ithal ediliyor bahanesi ile normal geliri olan mütevazi ailelere bir otomobil sahibi olmayı çok görüyorlar..Kur farkı ilave kazık olacak..Para durumuna göre , kendimi ayarlarım diyorum....İkinci el bakarım...O km otomobil can ilacı değil...

Su forumda her yorumunun altina imzami atarim hocam.

Adamsin

• En düşük otomobil fiyatı 100.000 TL olsun ülkemiz zenginleşsin. beyin bedava
  • Bence araç almayı vize almak kadar zorlaştırsınlar cari açık maçık kalmaz.
  • Fiyatlardaki artıştan ve vade sayısının 48'e düşürülmesinden sonra bile daralma %20 yi geçmeyecekse artık ..... diyorum.
  • Otomotivde son birkaç aydır artan bir durgunluk var. Sektörün önde gelen firmaları personel çıkarmaya başladı. Gelen ve gelecek olan zamlardan dolayı da satışların düşmesi kaçınılmaz olacak. İthal araçların satışını düşürmek için yapılan çalışmalar yerli araçları da etkileyecek. Bundan yine zarar gören vatandaşlarımız olacak. Yerli üretim, mevcuttan daha fazla desteklenmedikçe cari açığı azalması beklenmemelidir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ekskalibur

Bence araç almayı vize almak kadar zorlaştırsınlar cari açık maçık kalmaz.

kara mizah olarak yazdığınızı umuyorum her şeyden bu kadar bihaber olamaz bir insan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 25 Ocak 2014; 14:25:41 >
  • %20yi görürüz şubatta
  • Bayiler arabaların turşusunu kurar artık... Herkes yeni araba almaya mecbur değil. 2 senede bir araba değiştireceğinize mevcut aracınıza 4-5 sene binin ölmezsiniz.
  • Su anda zaten araçlarda kur zammi var. Tekrar eklenecek bir durum yok.

Hem OTV hem de Kur farki fiyat listelerine yansimis durumda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayı satmayalım o zaman, arabasız kalırız bu gidişle.

• japon arabaları subaru pahalanırmı
  • mumenu kullanıcısına yanıt
    Sanmıyorum hocam. Yine gidip alacağız. Hiç o fiyat etmeyecek arabalara 65 70i veren bi toplumuz. Adamlar çoktan anlamislar yep yeni aracını başka bi marka yeni kasa çıkardı diye satıp yeni araca yönelen bi alıcı kitlesi olduğumuzu. Bu yüzden her zam müstahak bize.. 20 mi 30 mu olur bilmem ama büyük bi daralma beklemiyorum o yüzden.

• Araç fiyatları gerçekten inanılmaz ve alınmaz rakamlara gelmiş durumda eli yüzü düzgün c segmenti herhangi bir araç için artık 60.000 tl gibi rakamları gözden çıkarmak gerekiyor. Bence herkes elindeki aracına iyi baksın, şu anda araba alınacak uygun zaman değil, ne kredi ile nede peşin para ile. 2. el alacak olanlar ise elini çabuk tutsunlar çünkü sıfırlardaki bu hareket yakında 2. elede sirayet edecektir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.