Şimdi Ara

OTOMOBİLLERİN KAPORTA KALINLIĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
29.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir arkadaşımla fena halde iddalaştık.Otomobillerin kaporta sacı kalınlıkları konusunda.Arkadaşım da benim gibi bir öğretmen.Arabalara benim kadar meraklı değil.Israrla lagunanın sacı 5 mm gelir diyor.Ben de araçların sac kalınlığı 1 mm bile olmaz benim bildiğim 0,8 mm dir diyorum.Ama bu konuda ikna edemediğim gibi kanıtlayamıyorum da.Bilenler lütfen yazsın.Bu arabaların kaporta saclarının kalınlıklarını nasıl bulabilirim.Ya da teknik olarak bilgisi olan birileri bildiklerini benimle paylaşırsa çok sevineceğim.Hiç bir yerde bu bilgileri bulamadım.Ama 5 mm sacla tank yapılabileceğini düşünüyorum.

Otomobillerin Kaporta Kalınlığı

Bir otomobilin kaporta kalınlığı, güvenlik ve dayanıklılık açısından hayati önem taşır. Farklı otomobil markaları ve modelleri, kaporta kalınlıkları bakımından önemli ölçüde farklılık gösterebilir.

Volvo, güvenlik özellikleriyle tanınan bir markadır ve Volvo modelleri genellikle daha kalın kaporta sacına sahiptir. Örneğin, Volvo XC90'ın kaporta sacı kalınlığı 1,8 mm civarındadır.

Renault, bütçe dostu araçlarıyla bilinmektedir ve Renault modelleri genellikle daha ince kaporta sacına sahiptir. Örneğin, Renault Clio'nun kaporta sacı kalınlığı yaklaşık 1,2 mm'dir.

Kaporta sacı kalınlığı, otomobilin ağırlığını ve maliyetini etkiler. Daha kalın kaporta sacı, aracı daha dayanıklı ve güvenli hale getirir ancak aynı zamanda daha ağır ve pahalı hale getirir.

Otomobil satın alırken kaporta kalınlığını dikkate almak önemlidir. Daha kalın kaporta sacına sahip araçlar daha dayanıklı ve güvenli olma eğilimindeyken, daha ince kaporta sacına sahip araçlar daha hafif ve uygun fiyatlı olma eğilimindedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tank sacı 3 inch onu biliyorum :)

Orjinalden alıntı: Chino

tank sacı 3 inch onu biliyorum :)

arkaşın verdiği bilgi sizin savınızı doğrular gibi
    ABD;sömürge,ezilenhalklar,saldırganlık,devlet terörü demektir.ABD, savaş demektir. Atom bombası, nükleer silah, katliam demektir.ABD;Lozan'a atılmayan imza, Sevr'i unutmayan,unutturmayan sinsi hafıza demektir.ABD;"Yeşil Kuşak","Ilımlı İslam", BOP, BİP,BM, NATO,IMF demektir.ABD; Pentagon,CIA ve uzantıları,kirli sermaye,Ermeni diasporası,Yahudi lobisi,loca,Soros, iç karışıklık, satın alınma, psikolojik harp demektir.ABD;İsrail, MOSSAD demektir.ABD;Muavenet'e atılan füze,Paşa'nın uçağına uzanan eldir. ABD; pkk bürosu,pkk kampı,pkk mayını, pkk silahı demektir.ABD;Kandilli dağı demektir.ABD; Türkmen'e atılan bomba, Türkmen kızına yapılan tecavüz, silinen kırmızı çizgi,başa geçirilen çuval,kürt bölücüye uzanan dostça el,"Sayın Başkan(!)" diyen dildir
  • 5 mm yaparsan o araba yürüyemez.

Orjinalden alıntı: yug2980

quote:

tank sacı 3 inch onu biliyorum :)

arkaşın verdiği bilgi sizin savınızı doğrular gibi

Kaporta Tahminim 0.6mm 1.5mm arasindadir,
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben bu söylenenleri somut bir şekilde bulabilsem ah.işin ucunda araba vermesine idda var.

arkadaşında g.t olsun :)

aracın varsa, türkiye distribütörünü ara.... de ki ban aracın sacının kalınlığı antetli bi kağada taxlayın....

arkadaşında g.t olsun :)
    Madde Bağımlılığına "HAYIR"
  • Araclar da artik sac kullanimi en aza indirilmeye calisilyor Onemli olan icerisindeki guvenlik barlari. Arac Ne kadar Hafif olursa o kadar fazla hayatta kalma sansiniz var.
  • onu bilmemnde honda jazzın çok ince opel vw grubu kalınlar arsında
  • quote:

Orjinalden alıntı: k2fg9

5 mm lik saçı kaportacı nasıl duzeltecek bu arada

5mm =))) kurşun ve bombaya dayanklı,6 tonluk bi araç olulr anca 5mm ile

max 0.6 ile 1mm arasında deişir kanımca

• discorvery de baksanıza araba yapıyorlar klasik veya 2c el tamamen bazen zımparalıyorlar metal kalıyor gerıye baya ince gözukuyro aslında.bazende ek yapıyorlar şekil olsun dıye kaportaya oda yın eince saçtan dove döve merdaneden geçirip şekil veriyorlar oda ince baya.sanırım macun astar boya vernik atınca kalınlaşıyor.normalde 0.8 milimetre olması lazım

tekrar tekrar belirtiğin gibi.
    kaza anında sacın akordiyon gibi katlanması vb. bir çok özellik beklenir. katlanmadığı durumlarda kaza esnasındaki eylemsizlikten kırılmadık kemiğiniz kalmaz. volvo da bunun farkına varıp sac kalınlığını azaltan bir firmadır.
  • dün olayı çözdük arkadaşlar.birlikte renault teknik servisine gittik ve sorduk.0.8 mm imiş megane.Laguna azcık daha kalınmış ama oda 1 mm altındaymış.yetkili servis hiçbir araçta 1 mm olamaz dedi.Böylece kanıtlamış oldum ve iddayı kazandım.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.