merhaba sizin teyibinizin aux kablosu var teyp arka soketten takılıyor menüıdende aux on ettınızmı ordan haricı cıhaz sesı alabılıyorsunuz kaset den mp3 dinlemek sesın kalıtesıın değiştiriyor çünkü teyp kırıstalı üzerinden mp3 dinlediğiniz için kaset çalar kalıtesinde dinliyorunuz
iyi günler
arkadaşlar bende laguna 1 var teype giriş yaptım denedim geyet güzel oldu bu modelde sorunu olan varsa yardımcı olurum
bende de megane 1 var 2000model ama daha teybin nasıl çıkarılacağını bilmiyorum..Bendeki teybin görüntüsü ile lag1 in teybinin görüntüsü birbirine benziyor diyebilirim ama aynısı değil daha açıklayıcı resimlerle anlatırsan sevinirim.. bi de şu teybi çıkarabilsem yerinden. ya da en iyisi hiç uğraşmayıp bi tane kaset adaptörü almak. zaten o kadar kaliteli ses sistemi yok arabada. benim için önemli olan aşırıya kaçmayan ses seviyelerinde temiz ve net bir ses verebilsin yeter.
quote:
Orjinalden alıntı: slemanyak
bende de megane 1 var 2000model ama daha teybin nasıl çıkarılacağını bilmiyorum..Bendeki teybin görüntüsü ile lag1 in teybinin görüntüsü birbirine benziyor diyebilirim ama aynısı değil daha açıklayıcı resimlerle anlatırsan sevinirim.. bi de şu teybi çıkarabilsem yerinden. ya da en iyisi hiç uğraşmayıp bi tane kaset adaptörü almak. zaten o kadar kaliteli ses sistemi yok arabada. benim için önemli olan aşırıya kaçmayan ses seviyelerinde temiz ve net bir ses verebilsin yeter.
dostum mesajına geç ulaştığım için kusura bakma aslında sende bana pm atsaysın hemen görürdüm neyse dostum aynı olmasının bir anlamı yok zaten teybine bir bak ön yüzde ( kenar köşelerde delikler olacak ) 2 sagda 2 solda, buraların orjinal anahtarı var (aparatı) bunlar bir çok tamircidede yoktur önemli değil. saatci tornavida veya oraya girecek tel yada alyan anahtar işini görür bu deliklerin her birine bir tanesini tak ( 4 delikte 4 tornavida olmalı aynı anda) yaklaşık 2-2,5 cm derinlikte teybi tutan tırnaklar var bu soktugun şeyler tırnakları etkisiz hale getirir kaset yuvasından tutarak fazla zorlamdan ileri doğru çek hemen çıkar kolay gelsin...
ARKADAŞLAR ARABANIN ORJİNAL TEYBİNİ DEĞİŞTİRMEDEN USB VE İPOD MP3 GİBİ ŞEYLERİ DİNLEMEK VE BUNLARI ARACIN KENDİ TEYBİNDEN KUMANDA ETMENİN YOLUNU BEN BULDUM BİRAZ ZOR OLDU AMA BENİM DETAYLI ANLATMAMA GEREK YOK İSTEDİĞİNİZ ŞEYİ AŞAĞIDAKİ ADRESE GİREREK ELDE EDEBİLİRSİNİZ . http://www.xcarlink.com.tr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
dostum senin odediğini ben 2 ay önce keşfettim. sözüm ona servisleri bu cihaza 360+50 işçilik istiyor, internet adresinde ise firma 100 euro diyor ciddiyetten uzak bir firma ve teşkilat düzeni var.
quote:
Orjinalden alıntı: aksaray.068
ARKADAŞLAR ARABANIN ORJİNAL TEYBİNİ DEĞİŞTİRMEDEN USB VE İPOD MP3 GİBİ ŞEYLERİ DİNLEMEK VE BUNLARI ARACIN KENDİ TEYBİNDEN KUMANDA ETMENİN YOLUNU BEN BULDUM BİRAZ ZOR OLDU AMA BENİM DETAYLI ANLATMAMA GEREK YOK İSTEDİĞİNİZ ŞEYİ AŞAĞIDAKİ ADRESE GİREREK ELDE EDEBİLİRSİNİZ . http://www.xcarlink.com.tr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
araç teyibine kendini cd changer olarak tanıtıyor, bu yüzden usb diskinizde en fazla 6 folder ve her folder'da da en fazla 99 parça bulunabiliyor. araç teyibinin ekranında parça adı falan çıkmıyor sadece folder numarası ve o folder'daki kaçıncı parça olduğu yazıyor ekranda. 3-5 kuruş olsa alınabilir ama eşek yüküyle para verip böyle kısıtlı özellikli bir cihaz almaya gerek yok bence.
quote:
Orjinalden alıntı: sparhawkisme
quote:
Orjinalden alıntı: aksaray.068
araç teyibine kendini cd changer olarak tanıtıyor, bu yüzden usb diskinizde en fazla 6 folder ve her folder'da da en fazla 99 parça bulunabiliyor. araç teyibinin ekranında parça adı falan çıkmıyor sadece folder numarası ve o folder'daki kaçıncı parça olduğu yazıyor ekranda. 3-5 kuruş olsa alınabilir ama eşek yüküyle para verip böyle kısıtlı özellikli bir cihaz almaya gerek yok bence.
Çok haklısın arkadaşım. Xcarlink denilen cihaz standart bir card reader ve mp3 çaların birleşiminden başka birşey değil. Tek artısı aracın medya oynatıcısına kendisini cd changer olarak tanıtabilmesi. Sıkıyorsa cihazın elektronik devresini yayınlasınlar bakalım. Türk insanı onu 15 TL ye maletmezse ne derseniz deyin. Bu cihaza bu kadar para vermek bana göre akıl karı değil.
Saygılar...
arkadaşlar insan düşününce tabi birazda bu işleri biliyorsa daha farklı çareler ürete bilmekte daha önceden teybime jak gişi yaptığımı söylemiştim telefonun kulaklık çıkışınıda burdan girdim harika ses aynı zamanda telefon görüşmelerinide burdan yapmaktayım derken kablolor canımı sıktı, bluetooth kulaklıgımı hafif tamiratla teybe bagladım şimdi kablo sorunuda kalmadı ve bluetooth destekli oto teybim var. benimki sadece bir fikir belki sizler başka şeylerde deneye bilirsiniz
bende elimde bulunan clarion marka teybime sizlerden gaz alarak ufak bi operasyon uyguladım ama sonuç hiç beklediğim gibi olmadı.ben direk kafadan çıkan kabloları kafa ile irtibatını kesip kulaklık girişini onlara bağladım,fakat ses çok boğuk oldu.tabi kafadan sadece sinyal alıyo bizde direk ses şeklinde verince bozuyo sesi tahminimce.olmadı,yine eski haline getirmek zorunda kaldım.halbuki çok umutluydum.telefonumun 3,5 mm kulaklık çıkışı vardı,çok işime yarayacaktı ama kısmet değilmiş.
quote:
Orjinalden alıntı: receppal
bende elimde bulunan clarion marka teybime sizlerden gaz alarak ufak bi operasyon uyguladım ama sonuç hiç beklediğim gibi olmadı.ben direk kafadan çıkan kabloları kafa ile irtibatını kesip kulaklık girişini onlara bağladım,fakat ses çok boğuk oldu.tabi kafadan sadece sinyal alıyo bizde direk ses şeklinde verince bozuyo sesi tahminimce.olmadı,yine eski haline getirmek zorunda kaldım.halbuki çok umutluydum.telefonumun 3,5 mm kulaklık çıkışı vardı,çok işime yarayacaktı ama kısmet değilmiş.
dostum teybine kafasından sinyal girersen olmaz.teybin içini aç, teybin ana kartının üzerinde bulunan entegrelerin seri numaralarını ( ama hepsinin ) al ve bu entegrelerin internetde seri numarasını yaz sonunada data shilt yaz bu sayede entegrelerin ne iş yaptığını hanğişinin volüm kontrol hangisinin ses çıkış entegresinin olduğunu ögrenmekle, entegrelerin ayak baglantı şemelarını görürsün, burdan yola çıkarak entegrenin sinyal giriş bacağından ses girişini ver ses harika bir şekilde gelir. bu işleri yapanların bu işlemleri ezbere mi yaptıgını sandın yoksa. meslek olarak ne iş yaparsın bilmem ama elektronikçi olmayan biri bu entegrelerin data shiltine bakınca birşey anlamaz dostum. neyse kolay gelsin. yardım itersen pm at yardım ederim..
fiat marea marka aracım var bu işlemi ücreti mukabilinde aracıma yapabilicek kimse varmı? istanbulda fatih teyim. işlem tamda benim arayıpta bulamadığım şey xcar link denen cihazı bile almayı denedim ancak bu cihazda marea ya uymuyormuş bizdeki şans bu kadar işte.
quote:
Orjinalden alıntı: tnakresss
fiat marea marka aracım var bu işlemi ücreti mukabilinde aracıma yapabilicek kimse varmı? istanbulda fatih teyim. işlem tamda benim arayıpta bulamadığım şey xcar link denen cihazı bile almayı denedim ancak bu cihazda marea ya uymuyormuş bizdeki şans bu kadar işte.
kardeş bu işlemi bir oto teyp tamircisi çok rahat yapar. bir tamirci bul ona deki kardeşim benim arabam şu, üstündeki teyp bu, ( teybin eger cd çalar destekli ise ) bu işlemi çok kolay yapmalı. teybin arkasından sinyal giriş uclarını bulup stereo bir kablo lehimleyecek ve ucunada jak lehimleyecek ve bu jaktan ister cep tel. bagla ister mp3 çalar bagla ....
@anatamirci teybimde cd changer için ön hazırlık var. cd changer takılabiliyormuş. herhalde cd çalar destekli dediğiniz bu olsa gerek.
quote:
@anatamirci teybimde cd changer için ön hazırlık var. cd changer takılabiliyormuş. herhalde cd çalar destekli dediğiniz bu olsa gerek.
aynen dostum demek istediğim budur.
eğer araçta cd çalar yok ise bu aleti kullanamıyormuyuz ?;
Kullanabilirsiniz, bunun cd çalar olup olmamasıyla alakası yok, teyp radyo çaldığını zannediyor ama biz radyonun sesini kesip mp3 çaların sesini araya veriyoruz gibi düşün.
quote:
Orijinalden alıntı: anatamirci
quote:
kardeş bu işlemi bir oto teyp tamircisi çok rahat yapar. bir tamirci bul ona deki kardeşim benim arabam şu, üstündeki teyp bu, ( teybin eger cd çalar destekli ise ) bu işlemi çok kolay yapmalı. teybin arkasından sinyal giriş uclarını bulup stereo bir kablo lehimleyecek ve ucunada jak lehimleyecek ve bu jaktan ister cep tel. bagla ister mp3 çalar bagla ....
Konuyu hortlattığım için kusura bakmayın. Bahsettiğiniz işlem o kadar kolay değil. Yani cd changer çıkışına iki kablo lehimlemekle bu iş bitmiyo.Teybin üzerindeki cd tuşuna bastığınızda aktif olması için cd changerdan teybe sinyal gitmesi gerekiyo ve bu sinyali bağladığınız mp3 player yollayamaz. Bu sinyali sağlamak için ,yani teybi cd changer bağlıymış gibi kandırabilmek için ekstra bir devre elemanı gerekli. Bu devre elemanına sağlayacağınız elektrik ve teybin arkasındaki switchde hangi deliklere bağlanmasını bilmek oldukça zahmetli bir iş. Xcarlinkin özelliğide her marka aracın teybine göre farklılık gösteren bu devre elemanını barındırması.Fiyatı çok pahalı ama yeni model araçlarda teyp ve torpido birleşik olduğundan xcarlink almak kaçınılmaz oluyo. Bence konuyu açan arkadaşın önerdiği çözüm en makul olanı. Bende yaptırmak istiyorum ama istanbulda henüz yapabilen bi elektronikçi bulamadım Eğer bildiğiniz bi yer varsa lütfen paylaşın...
Arkadaşlar ben bir elektronikçi buldum dün yaptırdım arcıma çok güzel oldu bence dükkanda denedim bangır bangır ses bozulmadan dinledim. Benim hopörlerde biraz kalite kaybı oldu ama yeni hopörler almam lazım sanırım. ben kaset çalarda denedim fm transmitter cihazıda kullandım en iyisi bu oldu fiyatıda ucuz 30 tl aldı ihtiyacı olanlar dikkat ben istanbulda oturuyorum ümraniyede
Araba teyipini anfi yerine kullanmak için hepsini yapdim ama şimdi arabaya bağlamayacağim evde kullanmak için kaç V güç vermeliyin Roadstar RC- 951GD markasi üstünde max 100WATTS yazıo 12V DC Negative Ground System?