Şimdi Ara

Otomobil Teybine Line-In Jack vasıtasıyla mp3 player bağlamak... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
5
Favori
114.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Jack kablosunu teypten çıkarınca kendi kendine tekrar radyo çalmaya devam ediyor değil mi?
  • Rds-3500 Fiesta Kaset Çalara bu aux çıkışını nasıl uygulayabilirim acaba?
  • yararlı bir link
  • Hortlatalım konuyu.....
    Araç Focus 1 2001 model

Orjinal teyp var üzerinde.Bizde nasıl yapalım da görüntüyü bozmadan mp3 dinleyelim araçta derken.İşyerinde elektronikten anlayan arkadaş,kulaklık kullanarak (kulaklık kısımlarını keserek)teyp kısmını kullanarak,kulaklığı bağladı.Aracın teybi çalışıyor gibi ama içinde kaset yok,sesi ordan alıyoruz.(gerekirse içi boş kaset de konulabilir).Onuda yan torpido gözünden çıkardık**** çalar bağlayınca mükemmel ses var.Forumdan da yeni bir mp3 çalar(sansa fuze) aldım.Sadece bir kulaklık kablosu gözüküyor ortada.Görmek istemezseniz açarsınız mp3 çaları atarsınız torpido gözüne.
    Hayırlı Yolculuklar...
  • mturker kullanıcısına yanıt
    hocam merhabalar fotoğrafların bir kısmı görünmüyor, yenileme şansımız var mı acaba?
  • Arkadaslar 1998 1.6 rte renault 19 aracin orjinal teyp ariyorum koldan kumandaya uyumlu olan modeli yardimci olabilirmisiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrb arkadaşlar, acaba Ankara da bu işi yapabilecek biri bulunabildi mi ? şaşmaz ostim ya da başka bir yer ? 10 tane yere gittim olmaz da olmaz dediler. içim kurudu vallahi.

2001 clio hb rxt. resimler aşağıda.

istediğim teypden bir kablo çıkıcak ucunda jak ve telefonun jak girişine bağlayıp telefondan müzik dinlicem. olabileceğini biliyorum :))

Otomobil Teybine Line-In Jack vasıtasıyla mp3 player bağlamak...
     Otomobil Teybine Line-In Jack vasıtasıyla mp3 player bağlamak... Otomobil Teybine Line-In Jack vasıtasıyla mp3 player bağlamak...

• sonunda oldu. ankara iskitlerde yüksel elektroniğe yaptırdım. 50 tl verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anatamirci

arkadaşlar bende laguna 1 var teype giriş yaptım denedim geyet güzel oldu bu modelde sorunu olan varsa yardımcı olurum

selamlar hocam, aynı teyp bende de var, nasıl ıslem yaptıgınızı detaylı anlatabılırsenız cok mutlu olurum, duacınız olurum hocam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: haykmayk

sonunda oldu. ankara iskitlerde yüksel elektroniğe yaptırdım. 50 tl verdim.

merhaba hocam, tam olarak nerde yaptırdınız ve ne ıslemı yaptılar, bana da anlatırsanız cok sevınırım :(
  • cydonia kullanıcısına yanıt

bu teypler eski olduğu için herkes olmaz yapılmaz diyordu. Ankara'da bir sürü elektronikçiye gittim yapmadılar. internette preamplikatör katından ses alınır diye bir yazı gördüm. istanbul elektronikçileri aradım. izmirden birinin adını verdiler. çocuk işi tarif etti. ben de ankarada yine anlattım çoğu kişi anlamadı.

bu yukardaki linkteki yüksel elektroniği aradım. adam telefonda daha ben birşey demeden yaparız gel daha önce de çok yaptık dedi falan falan

preamfi'den aux kablosu dışarı uzatılıyor. teybin içine kaset takılıyor. teyp kaset çaldığını düşünüyor. ama aux ucundaki playerdan (telefon mp3 çalar vs.) ses çıkıyor. player ses kalitesi ne ise kalite o oluyor.

foto çeker eklerim. kabloyu istediğiniz yerden çekebilirsiniz..

• quote:

bu teypler eski olduğu için herkes olmaz yapılmaz diyordu. Ankara'da bir sürü elektronikçiye gittim yapmadılar. internette preamplikatör katından ses alınır diye bir yazı gördüm. istanbul elektronikçileri aradım. izmirden birinin adını verdiler. çocuk işi tarif etti. ben de ankarada yine anlattım çoğu kişi anlamadı.

bu yukardaki linkteki yüksel elektroniği aradım. adam telefonda daha ben birşey demeden yaparız gel daha önce de çok yaptık dedi falan falan

preamfi'den aux kablosu dışarı uzatılıyor. teybin içine kaset takılıyor. teyp kaset çaldığını düşünüyor. ama aux ucundaki playerdan (telefon mp3 çalar vs.) ses çıkıyor. player ses kalitesi ne ise kalite o oluyor.

cevabınız ıcın cok tesekkurler,

konunun eskı kısımlarında, bu aletlerın harıcı CD deck unıte baglantı konnektorunden cekıldıgı yazılmıs, hatta alıexpress de o soketlerıde gordum, ama benım teype uygun soket yapısı bulamadım,

aracı sanırım cd moduna alınca o da lıne ın den baglantıyı aktıflestırıyor gıbı dusundum,

sızın yaptıgınız sekılde, aracın kasetcalarını ıptal edıp, o baglantıyı analog olarak lıne ın e mı cevırmıs oluyor?

tesekkurler,

• quote:

Orijinalden alıntı: cydonia

quote:

konunun eskı kısımlarında, bu aletlerın harıcı CD deck unıte baglantı konnektorunden cekıldıgı yazılmıs, hatta alıexpress de o soketlerıde gordum, ama benım teype uygun soket yapısı bulamadım,

aracı sanırım cd moduna alınca o da lıne ın den baglantıyı aktıflestırıyor gıbı dusundum,

sızın yaptıgınız sekılde, aracın kasetcalarını ıptal edıp, o baglantıyı analog olarak lıne ın e mı cevırmıs oluyor?

tesekkurler,

anladığım kadarıyla radyo sinyalini kullanıyor sesi hoparlöre vermek için. sesi almak içinde kasetçalar kısmını. tam bilmiyorum ama benim kasetçalar aktif hala. zaten teybin içinde kaset var.

aux dinlerken kaset moduna alıyorum direksiyon kumandadan.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cydonia

quote:

tesekkurler,

anladığım kadarıyla radyo sinyalini kullanıyor sesi hoparlöre vermek için. sesi almak içinde kasetçalar kısmını. tam bilmiyorum ama benim kasetçalar aktif hala. zaten teybin içinde kaset var.

aux dinlerken kaset moduna alıyorum direksiyon kumandadan.

Otomobil Teybine Line-In Jack vasıtasıyla mp3 player bağlamak... Otomobil Teybine Line-In Jack vasıtasıyla mp3 player bağlamak...

• yıllar önce bu konuyu açarken bu kadar popüler olacağını düşünmemiştim. görüyorum ki bir çok kişi faydalanmış. iyi günlerde kullanın, saygılarımla.
  • anatamirci A kullanıcısına yanıt
    Merhaba;
    Bende Laguna1 aracımın Philips 22DC461/62E Kasetçaları var.Aşağıda göderdiğim resimde bağlantıları nereden yapacağım.Teşekkürler Otomobil Teybine Line-In Jack vasıtasıyla mp3 player bağlamak... Otomobil Teybine Line-In Jack vasıtasıyla mp3 player bağlamak...

• merhaba, meslek olarak elektronikçi olmadığın kanaatindeyim, ama elimden geldiği kadar yardımcı olayım.
    radioyu sökmüşsün yapmam gereken bunun üzerindeki entegrelerin Datasheet lerini internetten sen bulacaksın ve hangisi anfi enteğresi bunu öğreneceksin. çektiğin fotoda yarım görünen büyük ebatlı fotodan ben Datasheet lere baktım bunlar değil. radioyu tam çektiğin fotoyu da büyütünce enteğre isimleri okunmuyor onlara bakamadım ama bu işlemi yıllar önce yapmıştım aklımda kalanlara göre orada kare büyük enteğre doğru aradığımız yer olabilir ancak üzerinde yazanlar okunmuyor. bu teknik konuları zaten biliyorsan konuyu çözersin. ezbere şuradan bağlayacaksın kimse diyemez.
  • quote:

merhaba, meslek olarak elektronikçi olmadığın kanaatindeyim, ama elimden geldiği kadar yardımcı olayım.
    radioyu sökmüşsün yapmam gereken bunun üzerindeki entegrelerin Datasheet lerini internetten sen bulacaksın ve hangisi anfi enteğresi bunu öğreneceksin. çektiğin fotoda yarım görünen büyük ebatlı fotodan ben Datasheet lere baktım bunlar değil. radioyu tam çektiğin fotoyu da büyütünce enteğre isimleri okunmuyor onlara bakamadım ama bu işlemi yıllar önce yapmıştım aklımda kalanlara göre orada kare büyük enteğre doğru aradığımız yer olabilir ancak üzerinde yazanlar okunmuyor. bu teknik konuları zaten biliyorsan konuyu çözersin. ezbere şuradan bağlayacaksın kimse diyemez.
    Öncelikle göstermiş oldugunuz ilgi ve Yardımınız için çok teşekkür ederim. Evet elektronikci degilim... Bahsettiginiz entegre bu saniyorum. Dataseet bilgileri nasıl aranır ve okunur bilmiyorum.Sizden ricam resimdeki entegre ye mi bağlanır ve nasıl (lehim yapabiliyorum)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşım sana yardımcı olmak için bu entegreyi de inceledim 80 bacaklı bir malzeme bu işler elektronikçi olmayan birine tarif edilecek bir konu değil, entegrenin bacak bağlantıları falan zor meseleler ama ben bu işi yaparken izlediğim yolu anlatayım. kaseti okuyan kristalin ürettiği sinyal piranfi yani ön anfi katına gider oradan normal anfi yani ses çıkış entegresine gider ve buradan da hoparlöre bağlanır. öncelikle teybinde aux menüsü yada cd çalar menüsü varmı, yoksa kaset çalar devresinden faydalanmak gerekiyor ve bunu için ben sana uzaktan yardım edemem bazı şeyleri cihazın başında kendim bakıp denemem, ölçmem gerekiyor. ben piyasada teyp yada tv tamircisi değilim. sürekli oto teyp tamiri yapan biri arızayı hemen bulur benim biraz zamanımı alır. o kişiyle aramızdaki tek bağ ikimizinde elektronikçi olmamız, farkımız ise farklı sistemler üzerine çalışıyor olmamız. mesela ben cnc torna tezgahının arızasını ondan daha çabuk bulurum teyp tamircisinin bulması şans işi... umarım anlatabilmişimdir.

• quote:

arkadaşım sana yardımcı olmak için bu entegreyi de inceledim 80 bacaklı bir malzeme bu işler elektronikçi olmayan birine tarif edilecek bir konu değil, entegrenin bacak bağlantıları falan zor meseleler ama ben bu işi yaparken izlediğim yolu anlatayım. kaseti okuyan kristalin ürettiği sinyal piranfi yani ön anfi katına gider oradan normal anfi yani ses çıkış entegresine gider ve buradan da hoparlöre bağlanır. öncelikle teybinde aux menüsü yada cd çalar menüsü varmı, yoksa kaset çalar devresinden faydalanmak gerekiyor ve bunu için ben sana uzaktan yardım edemem bazı şeyleri cihazın başında kendim bakıp denemem, ölçmem gerekiyor. ben piyasada teyp yada tv tamircisi değilim. sürekli oto teyp tamiri yapan biri arızayı hemen bulur benim biraz zamanımı alır. o kişiyle aramızdaki tek bağ ikimizinde elektronikçi olmamız, farkımız ise farklı sistemler üzerine çalışıyor olmamız. mesela ben cnc torna tezgahının arızasını ondan daha çabuk bulurum teyp tamircisinin bulması şans işi... umarım anlatabilmişimdir.
    Fazlasıyla yardımcı oldunuz çok sağolun...Zamanınızı ayırdığınız için hakkınızı helal edin.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.