Şimdi Ara

Otomobil sektöründe kendimi hangi alanda eğiteyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun yıllar hizmet sektöründe yöneticilik yapıp işsiz kaldıktan sonra bir akrabamın teklifi ile beraber kendisi ile oto alım satımına başladık. Şu an işler beklediğimin altında ama devam edeceğim. Bu otomobil işini yaparken bu sektörde boşluklar olduğunu gördüm. Aslında bundan da önemlisi otomobiller ile uğraşmak hoşuma gitti. Oto alım satımı kendi sermayem ile olmadığı için kendimi çok güvende hissetmiyorum. Bu sebeple sektörde başka alanlarda da kendimi geliştirmek istiyorum.Geliştirmek istediğim bu alan sermayeden daha ziyade ustalık ve bilgi gerektiren bir alan olmalı. Benim kafamda araç beyin programlama, elektroniği, ecu programlama...diğeri ise otomatik şanzumanlar üzerinde uzmanlaşma. Sizce bu alanlardan hangisi daha potansiyelli, hangisinin geleceği daha iyi ve hangisi daha az yatırım ile yapılabilir.



  • Otomobil sektörü batarken sen bu sektöre atılmak istiyorsun şaka gibi . Gir bir yerde asgari ücretle işe en azından eline ekmek parası geçer. Ucuza otomobil alıp pahalıya satarak sahtekarlık yapmayın!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dsg ustası ol, bol müşteri garantisi var

    Şaka biryana ne yaparsan yap tam yap, aranılan usta ol, müşterine güven ver, gerisi gelir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomatik şanzıman tamirinde iyi para var.Ama güzel bir özel servis olması gerek.Yoksa getirmezler.Avrupada otomatik şanzıman tamiri yapsan mesela deli para kazanırsın.
  • ypıtube de tarcanlar oto ekspertiz kanalı var.adamlar almanyada airbag ve kaporta eğitimi almışlar.gelen araçlarda neler buluyor neler...bence bu işte türkiye'de 2 3 esnaftan biri.bence kendini geliştireceksen bu alan olabilir, ayrıca insan kazımlamayan düzgün esnaf çokk az hatta yok.bence mekanikte uzmanlaşırsan bırak tr yi dünyanın her yerinde iş kurarsın..bak forumda bir arkadaş 299 liraya bakım kamp.başlattı düzgün de bir arkadaş..gittim tanıştım iş yaptırdım, forum sayesinde çok müşterim oldu diyor,ama forum sadece araç..adam işinde başarılı ki herkes memnun.kısacası piyasa o kadar sahtekar dolu ki,para kazanmak için çokk çokk uzman olmana da gerek yok..dürüst ol yeter, dürüst adama hasretiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    Otomobil sektörü batarken sen bu sektöre atılmak istiyorsun şaka gibi . Gir bir yerde asgari ücretle işe en azından eline ekmek parası geçer. Ucuza otomobil alıp pahalıya satarak sahtekarlık yapmayın!
    dostum sahtekarlık hiç yapmadım ve bundan sonra da yapmayacağım aşağıda açtığım konuyu oku istersen.
    https://forum.donanimhaber.com/durust-bir-sekilde-galericilik-yapilmaz--138526049


    ikincisi, otomobil sektöründe eski kazançlar yok ama bittiğini de nereden çıkardın hiç bitmeyecek bir iki sektörden birisidir dünyada ve Türkiye'de.




  • Beyin programlama ve ECU programlama ayni sey. Almanya'da gömülü sistemler (embedded systems) mühendisi olarak otomotiv üreticileri icin ECU yazilimlari gelistiriyorum. Sabriniz, ögrenme isteginiz ve yeterli maddi kaynaginiz var ise baslayabilirsiniz. Türkce kaynak bulmak konusunda cok cok zorlanacaksiniz. Ingilizce veya Almanca biliyorsaniz rahat edersiniz. Programlama dili olarak C/C++, islemci mimarisi olarak ARM/PowerPC, haberlesme protokolleri olarak CAN, Ethernet, LIN, SPI, FlexRay ögrenmeniz lazim. ECU'lar genelde Autosar isimli standart kullanilarak gelistirilir. Bunun icin harici araclara ihtiyaciniz olacak ve bunlarda cok pahali araclar (Vector firmasindan DaVinci Configuratio ve Developer, EB'den Tresos, dSpace'den SystemDesk). Umarim bu bilgiler baslangic icin yararli olur.

    Düzenleme: Bu isin bastan nasil yapilacagi üzerinde durdum ama sanayide harici yazilimlar ile diagnostic datasi okuyup, verileri degistirenler hakkinda bilgim yok. Eger sizde bu gruba giriyorsaniz programlama bilmenize gerek yok yine birazcik ingilize ve bol bol yabanci forum takip ederek yapabilirsiniz herhalde o isi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Source- -- 10 Haziran 2019; 23:4:16 >




  • otomatik şanzıman söküp takma işi bana çok zor geliyor, çok ince ve nitelikli bir işçilik gerektiğini düşünüyorum. Kısa sürede öğrenilebilir mi emin değilim.

    Bu arada en karlısı bence yedek parça satışı. Biraz sermaye, çevre ve tecrübe gerekiyor. Ancak azimle yapılabilecek bir iş. En çok satılan ve arıza çıkaran markaların yedek parçasını alırsanız rahatlıkla satarsınız.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Ic doseme trimi tamir et.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence en mantıklı ve herzaman pazarı olacak olan kaportacılık ve boya,cila vb işleri.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.