Yeni bir otomobil almak üzereyim ancak bir türlü karar veremiyorum. Bilgi sahibi arkadaşlar yorumlarını iletebilirlerse sevinirim.
Şimdi, önce AUDI SPORTBACK A3 1.6 FSI SLINE'a almaya karar vermiştim. Ama şimdi acaba AUDI A3 2.0 TDI mı alsam acaba diye düşünüyorum. Ya da BMW 1.20D de olabilir. Ancak, bu araçlar diesel olduğundan çekincelerim var. Mesela motor sesi çok rahatsız eder mi? Daha önce hiç diesel araba sahibi olmadığım için bilmiyorum; dükkat edilmesi gereken ya da sorun çıkaracak bir taraf var mı?
2.0 diesel'lere yönelmemin sebebi biraz performans alırken yakıt sarfiyatını abartmamak. Çünkü A3 2.0 TDI 100 kilometrede 7.2 litre harcıyormuş ve 0-100 km hızlanması 9.6 sn.
BMW 1.20D Audi A3 2.0 TDI'a göre yaklaşık 4000 EUR daha pahalı. O yüzden Audi'ye doğru kayıyor insan ister istemez :)
Yorumları bekliyorum...
bu araçlar hakkında pek bilgim yok ama tüm dizellerde ses olur. sonuçta dizel fazla olur az olur.
Ben a6 2005 3.0 tdi kullandım boş bi yolda malum yaş 17 Beni hiç rahatsız etmedi müzik sesini 2 3 e al hiç bişi duymassın gerçi a6nın yalıtımı daha iyidir ama a4 den fln sen bilirsin yine de
aynı motorlu bir başka aracı ben kullanıyorum. 2.0 tdi passat dsg. aracımdan çok memnunum. inan eski kasa passatta var onun kadar ses çıkarmıyor. sesi acayip bişey olmuş. 2500 dd den sonra değişik bir ses çıkarıyor sanki benzinliymiş gibi. istersen bi test sürüşü yap bana hak vereceksin.
aracın içine ses almıyor zaten. ekonomiyi ve performansı çok iyi alabiliyosun.
bmw nin dizeli daha iyidir. çünkü gördüğüm dizel bmw lerden hiç dizel sesi gelmiyor. özellikle x5 den dizel sesi yerine turbo sesi geliyor. sanki uçak kalkıyormuş gibi. bu motorlar hakkında sormak istediğin varsa yardımcı olurum. selam ile...
o saydığın araçlar kaç ytl bilmiyorum ama 70.000 ytl ye yakınsa
honda accord 2.2 i-cdti dizele bak derim.
gerçekten güzel bir otomobil kendileri. safkan japon.
hayırlı günler.
TFSİ al ozaman
Cevaplar için teşekkürler.
@tasshelhoff, Honda 2.2 i-cdti için test sürüşü istedim çiftkurtlar'dan. Benim almak istediğim AUDI 2.0d zaten 37000 EUR yani 70000 YTL civarı zaten. Ama AUDI çok beğendiğim bir arabadır. Yine de bakacağım HONDA'ya da. Teşekkürler.
@_codelinker_, Şöyle birşeyi de merak ediyorum, mesela araba diesel ise servis bakımları daha mı pahalı olur? Hiç diesel kullanmadığım için mazur gör. Teşekkürler.
1.20d (163 hp) ile a3 2.0tdi arasında ciddi performans farkları var. Eğer aradaki farkı verebiliyorsan 1.20d çok daha iyi bir araç.
quote:
Orjinalden alıntı: Akincl
Herkes yine ilgilendiği markaları önermiş
ben de alfa 159 1.9 turbo diesel diyorum.
kaç ytl 159 td bilgin varmı.
çok yırtıcı duuyor araç.
hayırlı günler.
1.20 dizel en iyisi olacaktır. çok beğendiğim bir model. Fakat 2007 de 1 serisi makyajlı satılacak diye biliyorum... gerçekten harika bir makine 1.20... sıkı bir sedancı olmama rağmen beni tek etkileyen hb araç bmw 1 serisidir
quote:
Orjinalden alıntı: tasshelhoff
quote:
kaç ytl 159 td bilgin varmı.
çok yırtıcı duuyor araç.
hayırlı günler.
Bilgim var.
bence görülmesi gereken bir araç.dizel fiyat 40bin euro.
www.birmot.com.tr
Sıfır Araba - Sıfır Araba Fiyatları - Sıfır Arabalar | Birmot
artık dizel ler 80 model mercedes audi vw dizelleri gibi gargar motor sesi çıkarmıyor...hatta içinde bin arabanın benzinli diyeyim sana yutarsın..anlamzsın dizel olduğunu...
doğruyu sölemek gerekirse özellikle 0 km. araba alacaksan turbo dizel olmalı + buna bağlı hp de en az 140-150 olmalı... çünkü insanlık hali satacak olursun yada 6-7 yıl sonra yeniliyecek olursun elinde kalır..çünkü arabadan anlayan anlamayan herkes dizel mi diye sorar... artık bu ülkede benzine para yetmiyor... çünkü mazot daha ucuz...
tabi bu dediğim özelliklerde arabalarda ya audi ya passat... alfa 159 müthiş bir araba görünüşüyle özellikleriyle... ama 2. el alman arabaları kadar değerli değil... çünkü bizim millet zewksiz dir
ya hiç audi ile honda kıyaslanırmı napıcan accordu a3 2.0tdi al bence golf de ii 2.0tdi ama 37 bin euro a3 e az . donanım full yaptr bence 80 patlar sana ama seçim senn bmw 120 lar hiç tutulmadı belki piyasadan kaldırırlar çünkü aabada saglamlık den bisey yok 3 5 kasadan cok farklı 1 kasası ama audi a3 tam bir genc arabası 2.0tdi al piyasada genellikle 1.6 war sennkisi farklı olsun dersen 2.0tdii
bmw nie pahalı cünkü 120d cıkarken donaım olarak birasda fazla audiden ama audi ohnları extra ya koyuyor audi hatta daha pahalı a3 alırken celik jant yapmak sana en az 3 ytl patlar sunroff dersen otomatik dersen deri koltuk drsen sis farı derssen 2.0tdi dersen sana en az 90 milyara pattlar ama böle arabayı bmwden 75 alırsın bide a3 lerdede quatro war ama oda extra ya kacıor a3 te
arkadas babamda a6 3.0tdi 2006 war dizel oldugunu sadece tdi yazısından anlıon diselde audi cok üstün
A3 2.0 TDI ya bindigimde motordan ses namina bir sey gelmiyordu. Adamlar aracin ses yalitimini ve motor dizaynini cok iyi yapmislar. Bence A3 al, hem karizman olur hem de Audinin farkini yasarsin...
quote:
evet bende bunu öneriom
bizde bakıyoruz a3 2.0 tdi motor performansı olarak tatmin edeceğini düşünuyoruz. Haftada en az 1-2 istanbul-çorlu yapıyoruz. Fakat 2.0 TDI türkiyede bulmak biraz zor 1 tane özel yapım sline buldum 48.700 avro diyor aşağı demiyor hazır olduğu için düşünüyoruz. Ama TDI Quattaro'larda otomatik vites seçeneği yok. buda düşündürüyor.
BMW 1 serisi o sınıf araçlar içerisinde satış grafiği olarak tam bir fiyasko. Aynı hata compactta da yapılmıştı. Bu tarz arabaları beğenen arkadaşlarla konuştuğumda A3 için herkes (imaj) olarak büyük hayranlıkla konuşuyor. Bana kalırsa A3'ten şaşma derim.
dizelin bakımları benzinliye göre biraz daha pahalı fakat aracı çok kullanıyosan benim gibi sürekli şehir dışı yapıyosan benzinliye göre çok daha mantıklı. forumda dizel-benzinli mukayeseleri vardı. istersen bi arama yaptır daha detaylı bilgi öğrenebilirsin. selam ile...