Şimdi Ara

Otomobil Piyasası Nereye Gidiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba! Hepinizin bildiği üzere otomobil fiyatlarında özellikle 2019 yılında başlayan büyük bir artış görülmekte. Birçoğumuzun aklında bu konuyla ilgili sorular var. Bu yazıda konuyla ilgili önemli sorulardan biri olan “Otomobil fiyatları artmaya devam edecek mi ?” hakkında kendi görüşlerimi belirteceğim.
    Haziran ayında sıfır araç fiyatlarında en az %7 oranında artış beklemekteyim. Virüs nedeniyle üretim yapmayan, üretimi yavaşlatan fabrikalar bunun faturasını vatandaşa kesecek gibi görünüyor:)

Bu konu ile ilgili pilibitik.com da yazmış olduğum yazıya https://www.pilibitik.com/otomobil-piyasasi-nereye-gidiyor/ adresinden ulaşabilirsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ali eren gönder, neden %6 değil, %8 değil de %7 ali eren? papatya falı mı açtın yoksa mantıklı bir açıklaması var mı? yazın çok kısa ve boş malesef, içerik zayıf, öngörülerini bir temele dayandırmamışsın.
  • Forumda kahve ağzıyla iki mesajından birinde vw , tsi, dsg fanboylugu yapanlar içerik beğenmiyor ne hikmetse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Yazinın başında KENDİ GÖRÜŞLERİMİ BELİRTECEGİM yazıyor ne demek bu sadece tahmin

• Zaten Türkiye'de fiyat artirisi gösteren bir ürün/hizmetin ucuzlamasi imkansiza yakin seviyede çok nadir görülen bir olaydır.

Araba alacaklara nacizane söyleyebileceğim tek olay öncelikle aynı aracın bayi bayi arayarak sıfır fiyatını almaları ( tabi belli bir bütçe ve model yılında araç bakiliyorsa ) ve aracı, ilk fırsatta almaları vakit kaybetmeden ( gündemde ötv indirimi vs yoksa)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle katılıyorum. Sıfır alınacaksa yakin illerdeki bayilerden fiyat almak çok mantıklı. Çünkü bayiler arasında kimi zaman ciddi fiyat farkları olabiliyor. İkinci el alınacaksa da erken almak en mantıklı seçenek. Bekledikçe fiyatlar artar her zaman. Hicbir zaman fiyatlar düşmedi bugüne kadar. Bundan sonra da düşmeyecek gibi görünüyor.

• şuraya gidiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Katar'da araba fiyatları
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4l13r3n

Yazinın başında KENDİ GÖRÜŞLERİMİ BELİRTECEGİM yazıyor ne demek bu sadece tahmin
    tamam arkadaşım, tahminin hangi argümana dayanıyo diyorum? papatya falı mı açıyorsun?
    Bundan önceki aylarda gelen zamlara göre tahminde bulundum. Ayrıca virüs sebebiyle üretimin durmasını da göz önünde bulundurdum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 4l13r3n

Bundan önceki aylarda gelen zamlara göre tahminde bulundum. Ayrıca virüs sebebiyle üretimin durmasını da göz önünde bulundurdum.
    illa ki geçmişe göre geleceği tahmin edeceksin de, ortalamasını mı aldın, ne yaptın? kafadan sallamaca gibi duruyor burdan bakınca hala.
    Geçtiğimiz aylardaki fiyat artışlarını göz önünde bulundurarak ortalama 200.000 TL'lik bir aracın fiyatının en az 14-15.000 TL civarı artacağını öngördüm. Bu sebepten ötürü de en az %7'lik bir artış beklediğimi yazdım. %6 ya da %10 yazmamamın sebebi de budur merak ediyorsan. Aklına artık yatmıştır umarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4l13r3n -- 28 Mayıs 2020; 17:23:30 >
  • Bayilerde sıfır araç yok.. Galerici ve şark kurnazı tipler para kazanmak için ne var ne yok stoklamışlar.. Üstüne liste fiyatı 250 lira olan arabaya malum yerde 280 lira fiyat çekmişler. Arayıp sorduğumda TR'de kimsede yok bi bende var ayağı çekiyor bir de namusunu sevdiğimin kansızları.. Allahtan dileğim bir şeyler olsun da ne kadar şöyle şark kurnazı,kansız,haysiyetsiz ve şerefsiz varsa stokladıkları herşey ellerinde patlasın. 20-30bin kar edeyim derken 30-40bin bir taraflarına kaçsın..

Geçenlerde bir haber okumuştum. 2000 model aracına 100bin tl isteyen satıcıyı biri gidip dövmüş. Ramak kaldı.. Az kaldı.. Yakında Bursa'dan alırsanız böyle bir haber bilin ki böyle bir çakalı hacamat eden kişi benimdir.
  • Yukarıda yazdığım tarzda çakal bu forumda da varsa eğer,en sevdiklerinize en içten dileklerimle sevgi ve selamlarımı iletiyorum bilesiniz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.