Şimdi Ara

otomobil kapora alma ( çıkmazdayım yardım )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yardımınızı bekliyorum. Şuan aracımla 3 kişi ilgileniyor ve ben üçüyle de yaklaşık 1 haftadır görüşme içindeyim. Araç bedeli olarak üçüyle de 57.500 liraya anlaştık. Ama bayram ve resmi tatil olması nedeniyle işler karıştı.
    3 alıcıyı özetle geçecek olursam

1.Alıcı Ankaradan, Kapora yatırayım kaldır ilanı dedi, hatta aracın tam parasını göndereyim dedi, hala beklemekteyim. ( ki gerçekten samimi birisi ) Ancak aracı bayramdan sonra teslim alabilirim iznimdn dolayı dedi.

2. Alıcı yine Ankaradan ,1. alıcı almazsa hemen yarın geleyim, bi haber ver bu gece, yarın sabah mutlaka orda olayım bayramdan önce araca ihtiyacım var ( bu da samimi bi arkadaş )

3. Alıcı Elazığdan , o da hemen yarın satın alayım olsun bitsin diyor.

Şimdi kafam çok karıştı. Bu durumda ne yapmalıyım, işin aslı hemen alelacele paraya ihtiyacım yok. Kaporaya yanaşan ve pek etik bulmayan birisiyim. Yani yarın adam vazgectım dese çıkarır veirirm adamın kaporasını.

Aracımı açıkaçık herşeyi ile ilanda, çizik fotolarını bile koydum. Zaten garantili bi araç. Yani beni alıcı geldiğinde utandırmayacak bir araç.
    ne yapmalıyım kafam karışık ? 2. ve 3. alıcı haber vekliyor sabaha kadar , 1. alıcıyla da uzun süredir muhabbetimiz var dost olduk neredeyse, başkasına satarsam ayıp olur gibi geliyor.

Ticaret ahlakı açısından yorum yaparsanız sevinirim !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Insanlarda ne dertler var, Allah'ım..

• Madem 1.alıcı tüm parayı gondereyim dedi, al madem parayı. Fakat bayramda da kullanma arabayı. Evin önünde kalsın. Tüm parayı aldığın zaman araba artık sende emanettir. Olmazsa 2. Alıcıya satardım diye düşünüyorum. Ben kapora işini arabada sevmiyorum. Ne bilim bayramdan sonra adam vazgeçer ise kaporayi çok harcamak istemem. Onun için tam parayı gonderir ise tamam derim.

daha beterleri varmış

hiç tanımadığı adama 57500 para yollayacak

bir hafta sonra da araba alacak

vay be rahatlığa bak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam anladigim kadariyla ilk devreye giren 1. alici. Yukaridaki arkadasin soylesidi soyleyecektim bende. Paranin tamamini alin adamada diyin aracin kapinin onunde artik senindir. Bayram sonrası noter isini hallederiz diye

zor degil araba hakkedene gidecektir dert etmeyin madem aceleniz yok her zaman talibi cikar.

boyle basit seyler icin dertlenip ruhunuzu daraltmayin. Allah aciliyet gostermesin keyfinize bakin kazasiz surusler hayirli satislar.

Orijinalden alıntı: berkenarjen

ben de kendimi rahat biri olarak görüyordum

daha beterleri varmış

vay be rahatlığa bak

bugüne kadar hep araba satarken böyle oldu. Hatta bu arabayı alırken bankada bıraz problem vardı para çekmem ile ilgili , adam yahu geç kalmayalım, noterde satışı yapalım parayı sonra çekeriz. Olmaz dedim ya, hatta fırça kaydım, yahu nasıl benden emın oluyorsun öyle şey mi olur dedim. yok dedı ben anlarım seni...ama her alıcı bana bu muameleyı gosterıyor anlamış degılım :)

Ayrıca konuya @Marmaratic hocamı davet etmek istedim

• Abi ahlak mantığı ile ilk arayan alır.Ticaret mantığı ile en fazla veren alır.Mantık olarak ilk gelen alır.

Orijinalden alıntı: erkmenson

quote:

Orijinalden alıntı: berkenarjen

ben de kendimi rahat biri olarak görüyordum

daha beterleri varmış

vay be rahatlığa bak

bugüne kadar hep araba satarken böyle oldu. Hatta bu arabayı alırken bankada bıraz problem vardı para çekmem ile ilgili , adam yahu geç kalmayalım, noterde satışı yapalım parayı sonra çekeriz. Olmaz dedim ya, hatta fırça kaydım, yahu nasıl benden emın oluyorsun öyle şey mi olur dedim. yok dedı ben anlarım seni...ama her alıcı bana bu muameleyı gosterıyor anlamış degılım :)

Ayrıca konuya @Marmaratic hocamı davet etmek istedim

valla ben de rahat biriyim rehinli arabayı adamın yanına gidip al parani kaldır rejimi demiş ve almisimdir

ama adamla beraberlik

ama ile anakaradan konyaya 60 milyar yollayacak hiç görmediğim tanımadığını sadece tel girişmesi yaptığım adama imkânsız

bak kardeşim bence sen yarın gelene arabanın ver

çünkü paranın tamamını yollayayim diyen adamın ben cidden yollayacağınız inanmıyorum

inanmıyorsanız yarın dene yollamaZ

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Paranın tamamını alıp arabayı bakkala bile gitmemek üzere yatırmak en mantıklısı gibi görünüyor.Ben olsam öyle yapardım.

Geçenlerde sahibinden üzerinden ilana koyduğum arabaya bir teklif sundu.Kabul etmedim ancak adam bana sevgilimmiş gibi trip attı şaştım kaldım.

Aynı olayı 1 yil önce araba alma arefesinde bir adam bize yaptı. Abi sattım satacam satiyorum sana. Kapora yatiralim diyoruz yok abi ben sana güveniyorum diyo. Ulan ben sana güvenmiyorum asıl. Sonra adam yan ciz kalbura basti yan yattı arabadan vazgectik adama kızdık ettik. Arabada Internette yattı bi süre. Aylardır arabayi satacaksiniz bi satamadınız. Amacınız ne ? Enayi aramak mi yoksa eğlence mi ? Paraya ihtiyacım yok diyosunuz ? Merak ettim olay ne de araba aylardır ilanlarda yatiyo. Desek eski araba. Gıcır gıcır araba , ne insanlar var yahu

Orijinalden alıntı: TALENJEKTAZİ

Yaptığınız tamamen saçmalık.

Aynı olayı 1 yil önce araba alma arefesinde bir adam bize yaptı. Abi sattım satacam satiyorum sana. Kapora yatiralim diyoruz yok abi ben sana güveniyorum diyo. Ulan ben sana güvenmiyorum asıl. Sonra adam yan ciz kalbura basti yan yattı arabadan vazgectik adama kızdık ettik. Arabada Internette yattı bi süre. Aylardır arabayi satacaksiniz bi satamadınız. Amacınız ne ? Enayi aramak mi yoksa eğlence mi ? Paraya ihtiyacım yok diyosunuz ? Merak ettim olay ne de araba aylardır ilanlarda yatiyo. Desek eski araba. Gıcır gıcır araba , ne insanlar var yahu

bi amacım yok. Alım satım yaptığım da yok ! Araç değiştirme özgürlüğümü kullanıyorum. Şimdi de kafamda farklı bi proje var. Eleştirileriniz biraz ağır olmuş. Bu durum bende hastalık haline geldi. Alıyorum satıyorum, sonra parayı forexte değerlendiriyorum, sonra bir bakmışsın gene araba alıp satmışım reno 19 a binior görebilirsin

• Merhabalar sevgili dostum. Demek bizim Auris'te miadını doldurdu. Bende acaba diyorum bir hayli zaman oldu bu kez satmayacak sanırım. Yine satıp güzel bir tercih yapacağından eminim. Birde kendime bakıyorum, sıfır al, 5 sene kullan sat ve birdaha. İmreniyorum vallahi. Bazen heves etmiyorda değilim ama mantığım yönetiyor beni. İnşallah bu yıl sonu bmw'ye geçebilirsem süreyi 10 yıl yaparım.

Kendimi senin yerine koyarak ne yapacağımı söyleyeyim.
    Bugüne kadar iş ve aile hayatımda hep dürüst olarak kazanmışımdır. Dürüstlük ve mertlik bana göre insanı hiçbir zaman pişman veya mahçup etmez.

Birinci alıcıyı arardım, açık açık başka bir alıcı olduğu ve yarın gelip almak istediğini, parayada ihtiyacım olduğunı ve araya bayramı sokmak istemediğimi söylerek müsadesini alır aracı 2. alıcıya satardım. Şayet birinci alıcı, sözünün eri olup parayı yollayacağını söylerse, para hesabıma geçtiği an, paranın tutarınca bir senet yazar ve aracın 2 adet anahtarıyla beraber alıcıya kargo yollardım. İstediği zaman gelir aracı alır, seneti bana geri verir hayatımıza devam ederiz.

İkinci alıcıyı arayarak, birinci alıcıdan müsade aldığımı, yarın gelip satışı tamamlamamızı söylerdim.

Eğer birinci satıcı parayı yollayacağını söylemişse, ikinci satıcıya durumu anlatır, para yollanmadığı taktirde telefon edeceğimi söylerdim.

Bu durumların ilerleyişine görede 3 satıcıya olayı izah eder, isterse bekleyebileceğini, araç satılır yada satılmazsa geri döneceğimi söylerdim.

Bu kaparo olayı bende de pek işlemiyor. Bana kaparo veripte vazgeçen oldu daha önce. O istemeden ben yolladım parasını. Benim içim bu şekilde rahat ediyor. Karşımdaki arkamdan "enayi"de diyebilir, "Allah razı olsun bende öyle yapardım" da diyebilir. Orasını bilemem.

Son olarak sana temiz bir 3.20dizel alalım, keyfine bak. İstesende alternatif bulamayacağından satamayacaksın :)

Selamlar, sevgiler.

• Abi is basit. 1.aliciya istedigi sureyi taniyacaksin 2.yada 3.kisiden durumu izah edip kApora alcaksin yada sadece durumu izah edeceksin. 2.adam bayrama araba lazim o kabul etmez ama elazigdaki yanasabilir. Yada acelen varsa paraya 57500 u 58bine cekip ankataya siz gidip satis yapacaksiniz.

Orijinalden alıntı: Marmaratic

Merhabalar sevgili dostum. Demek bizim Auris'te miadını doldurdu. Bende acaba diyorum bir hayli zaman oldu bu kez satmayacak sanırım. Yine satıp güzel bir tercih yapacağından eminim. Birde kendime bakıyorum, sıfır al, 5 sene kullan sat ve birdaha. İmreniyorum vallahi. Bazen heves etmiyorda değilim ama mantığım yönetiyor beni. İnşallah bu yıl sonu bmw'ye geçebilirsem süreyi 10 yıl yaparım.

Kendimi senin yerine koyarak ne yapacağımı söyleyeyim.
    Bugüne kadar iş ve aile hayatımda hep dürüst olarak kazanmışımdır. Dürüstlük ve mertlik bana göre insanı hiçbir zaman pişman veya mahçup etmez.

Birinci alıcıyı arardım, açık açık başka bir alıcı olduğu ve yarın gelip almak istediğini, parayada ihtiyacım olduğunı ve araya bayramı sokmak istemediğimi söylerek müsadesini alır aracı 2. alıcıya satardım. Şayet birinci alıcı, sözünün eri olup parayı yollayacağını söylerse, para hesabıma geçtiği an, paranın tutarınca bir senet yazar ve aracın 2 adet anahtarıyla beraber alıcıya kargo yollardım. İstediği zaman gelir aracı alır, seneti bana geri verir hayatımıza devam ederiz.

İkinci alıcıyı arayarak, birinci alıcıdan müsade aldığımı, yarın gelip satışı tamamlamamızı söylerdim.

Eğer birinci satıcı parayı yollayacağını söylemişse, ikinci satıcıya durumu anlatır, para yollanmadığı taktirde telefon edeceğimi söylerdim.

Bu durumların ilerleyişine görede 3 satıcıya olayı izah eder, isterse bekleyebileceğini, araç satılır yada satılmazsa geri döneceğimi söylerdim.

Bu kaparo olayı bende de pek işlemiyor. Bana kaparo veripte vazgeçen oldu daha önce. O istemeden ben yolladım parasını. Benim içim bu şekilde rahat ediyor. Karşımdaki arkamdan "enayi"de diyebilir, "Allah razı olsun bende öyle yapardım" da diyebilir. Orasını bilemem.

Son olarak sana temiz bir 3.20dizel alalım, keyfine bak. İstesende alternatif bulamayacağından satamayacaksın :)

Selamlar, sevgiler.

320 d yi hala kullanıyorum arkadaşımda var, Beni sarmadı o ara. Virajlarda arkadan itişten dolayı mıdır nedir güven vermior. Bi de malum bana direksiyonu çok sert geldi. ayrıca uzun soluklu araba ilişkilerine giremediğim için beni yorabilir. Önerilerini dinleyerek ve kafamda harmanlayarak şuan 3 alıcıyı da aynı smsi gönderdim. kapora kabul etmediğimi, aracın son fiyatını ve ilk gelenin alacağına dair. iyi mi ettim 1. alıcıya ayıp mı oldu, yoksa elimde patlar bilmiyorum :)

• Yanında 2 fotoğraf ile notere git
    adamın eşinin veya yakının tc sini ıste
    adam parayı yollasin sende adamın yakınına satış vekaleti çıkar fotoğrafla adama yolla
    bayramdan sonra arabayı ver gitsin üzerine alsın
    bu kadar basit

Ticari ahlaktan falan anlamam. Daha az karmaşık olan ve bana daha doğru geleni uygulamayı seçerim. Sende öyle yaptın. İlk gelen alır basit iş. Sonuçta hiçbirini tanımazsın etmezsin. Yok para yollayacak yok anahtarı yollayacaksın falan sakız gibi uzatmanın anlamı yok. Bence doğru olanı yaptın. Niyeti olan belli olur. Son durumu yazarsın. Biraz daha uyuyalım. İyi sabahlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marmaratic -- 15 Temmuz 2015; 4:20:00 >

Orijinalden alıntı: erkmenson

Arkadaşlar yardımınızı bekliyorum. Şuan aracımla 3 kişi ilgileniyor ve ben üçüyle de yaklaşık 1 haftadır görüşme içindeyim. Araç bedeli olarak üçüyle de 57.500 liraya anlaştık. Ama bayram ve resmi tatil olması nedeniyle işler karıştı.
    3 alıcıyı özetle geçecek olursam

1.Alıcı Ankaradan, Kapora yatırayım kaldır ilanı dedi, hatta aracın tam parasını göndereyim dedi, hala beklemekteyim. ( ki gerçekten samimi birisi ) Ancak aracı bayramdan sonra teslim alabilirim iznimdn dolayı dedi.

2. Alıcı yine Ankaradan ,1. alıcı almazsa hemen yarın geleyim, bi haber ver bu gece, yarın sabah mutlaka orda olayım bayramdan önce araca ihtiyacım var ( bu da samimi bi arkadaş )

3. Alıcı Elazığdan , o da hemen yarın satın alayım olsun bitsin diyor.

Şimdi kafam çok karıştı. Bu durumda ne yapmalıyım, işin aslı hemen alelacele paraya ihtiyacım yok. Kaporaya yanaşan ve pek etik bulmayan birisiyim. Yani yarın adam vazgectım dese çıkarır veirirm adamın kaporasını.

Aracımı açıkaçık herşeyi ile ilanda, çizik fotolarını bile koydum. Zaten garantili bi araç. Yani beni alıcı geldiğinde utandırmayacak bir araç.
    ne yapmalıyım kafam karışık ? 2. ve 3. alıcı haber vekliyor sabaha kadar , 1. alıcıyla da uzun süredir muhabbetimiz var dost olduk neredeyse, başkasına satarsam ayıp olur gibi geliyor.

Ticaret ahlakı açısından yorum yaparsanız sevinirim !

Biz insanarı 3-4 yılda zor tanıyoruz siz 2 telefonla nasıl tanıdınızki? Belkide sen yolla dediğinde bi çamur yapıcak yok 50tl olurmu dicek yok çek dicek hemen nakit satın yolunuza bakın derim .Kimse zorla çarpmaz samimiyete kandırıp çarpar

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.