Şimdi Ara

Otomobil Genel Hakkında 10 Soru...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • foruma uzun zamandır misafir olarak katıldım...

son zamanlarda üye olarak katılıyorum...

şimdi otomobil genel bölümü için cevabını merak ettiğim bazı şeyler var

1. üyeler neden profillerini gizliyorlar sakaldıkları şey nedir...

2. üyeler neden ömürlerinde yanlarından bile geçmediği araçlar hakkında kesin konuşurlar...

3. neden almadıkları araçlar için araba aldım diye fake resimler paylaşırlar

4. bu 0-100 hırsı nedir...

5. piyasası olmayan araçları neden tavsiye ederler.. hiç kullandılarmı acaba

6. üyelerin imzalarında yazan araçlar gerçekten kendilerine mi ait yoksa babalarının araçlarımı yada hepten yalan mı

7. 16-17 yaşındaki üyeler bir otomobil uzamanı gibi neden net konuşurlar. henüz ehliyetleri bile yokken

8. üyeler hiç kullanmadıkları araç hakkında aracı kullanan kişiye neden ısrarla durumu kabul ettirmeye çalışır...(mesela avensis kullanıyorum karşımdaki üye ısrarla araç hakkında yanlış bilgiler veriyor yahu aracı ben kullanıyorum benimi kandıracaksın)

9. bu aralar saçma sapan mesajlar yazan abuk subuk insanlar musallat oluyor forum bu kadar kalitesiz mi

10. bu abuk sabuk insanlara neden prim verilir...

• Aslında bütün soruların cevabı aynı.

15-19 Yaş aralığındaki gençlerin ego problemlerinden kaynaklanıyor. Sakın yanlış anlamayın, onları kötülemek istemiyorum. Çünkü zamanında hepimiz aynı yollardan geçtik. Kendimizi ispat edebilmek için yalan yanlış şeyler yaptık. Yani demem o ki bunlar normal şeyler. Görmezden gelin, yeter...
  • forum kalitesiz 2007-2008 de gelcektin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a3l4i

forum kalitesiz 2007-2008 de gelcektin.

2010 dan beri forumu takip ediyorum öncesini bilemeyeceğim... mesela toyotaclub forumuna üyeyim. orada herkesin gerçek ismi yaşı memleketi yazmak zorunda yoksa banlanırsın... seviyeyi daima korurlar..
  • Burası yüksek kalitede bilgi ve paylaşım amaçlı bir platform olmaktan çıkalı yıllar oldu, çöp bilgi sayesinde tıklanma oranı oldukça yüksek ve reklam gelirlerini artırmaya yönelik bir site oldu.

Forumdaki düzeysizliğin giderilmesi için, kısa bir süre önce buna benzer bir konuda yazdığım gibi; yapabileceğimiz birşey yok. Toplumun genel eğitim seviyesi yükselmedikçe, "Otomobil Genel" gibi oldukça kapsamlı ve spesifik olmayan bir bölümde düzey düşmeye devam edecektir gün geçtikçe yozlaşan toplumumuzla doğru orantılı bir şekilde.
  • Marka fanatikliği baya bi fazla var.Nedense bunların %80 babalarının arabalarını savunan ergenler.zaten çoğuda volkswagenin fanatikleri.Bunlar yüzünden volkswagenden soğudum
  • Mesela benim de profilim kapalıdır.Profilim bana aittir herkesin görmesini istemeyebilirsin bu gayet doğal.Profilim kapalı diye sahte kayıt damgası yemek hoş bir şey değil.Diğer sorularınızdan bu anlamı çıkardığım için söylüyorum.Forumun çoğunu genç kesim oluşturuyor doğrudur.Ben bunun yaşla ilgisi olduğunu düşünmüyorum kişilikle alakalı insanlarda saygı kalmamış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

foruma uzun zamandır misafir olarak katıldım...

2. üyeler neden ömürlerinde yanlarından bile geçmediği araçlar hakkında kesin konuşurlar...

6. üyelerin imzalarında yazan araçlar gerçekten kendilerine mi ait yoksa babalarının araçlarımı yada hepten yalan mı

7. 16-17 yaşındaki üyeler bir otomobil uzamanı gibi neden net konuşurlar. henüz ehliyetleri bile yokken

8. üyeler hiç kullanmadıkları araç hakkında aracı kullanan kişiye neden ısrarla durumu kabul ettirmeye çalışır...(mesela avensis kullanıyorum karşımdaki üye ısrarla araç hakkında yanlış bilgiler veriyor yahu aracı ben kullanıyorum benimi kandıracaksın)

9. bu aralar saçma sapan mesajlar yazan abuk subuk insanlar musallat oluyor forum bu kadar kalitesiz mi

Sevgili Gonyalı hemşehrim, madde madde açıklayım istersen.

1. Nasıl gizlendiğini dahi bilmem. Ancak gereksiz formlar, saçma sorular oluyor. Sadece bu foruma özel değil, başka sitelerde de doldurmam.
    2. Hiç kullanmadığım bir araç hakkında yorum yapmam. Ancak ilgilendiğim ve merak ettiğim araçlarla ilgili yorumları okurum. Meraklıyım.
    3. Tatmin ve aşağılık duygusu.
    4. Herkes bizim gibi düz ayak Konyada yaşamıyor. Yokuş yukarı araç sollamalarda, güç hakkında bilgi vermesi açısından önemli bir veridir.
    5. Piyasası olmayan araç diye birşey yoktur. Kulaktan dolma bilgi ve cehalet vardır. Ben piyasası iyi diye bir araç almam. İhtiyaçlarıma cevap veren bir araç alırım. Kazancım çok şükür iyi. Passat yerine DS5 bana daha cazip gelen bir araç. Bir arabaya, sabahları zevkle binmek var, öylesine araba diye binmek var.
    6. Ne fark eder?
    7. Bilginin yaşı önemli değildir, bilgi kimdeyse, ona itibar etmek gerekir. 16 yaşında, sanayide çıraklık yapan bir çocuk, 40 yaşında benden daha bilgilidir. Önemli olan boş bilgi ile, gerçek bilgiyi ayırt edebilmekte.
    8. Araba şans işidir. Sizin avensiste problem çıkmamıştır, ancak komşunun avensisi servisten çıkmaz. Bu görecelidir. Sizi tanımam ama komşumu tanırım. Bunun gibi....
    9. Maalesef katılıyorum.
    10. Mesaj yazmazsanız, prim verilmez. Konuları seçmelisiniz.

• şu bir gerçek ki; DH den gerçek bilgiyi artık "cımbız" ile tutup çekiyoruz...
  • bu forumun kalite düşmesinin tek sebebi YÖNETİCİLERDİR artık forum daha çok tıklansın diye fake hesapları bile banlamaktan uzaklar küfür olur silerler ... yazarsın sansür derler 15 gün uzaklaştırırlar
    hertürlü iğneleyici konuya izin verirler yazılanları şikayetleri keyfi değerlendirirler
    forumda anama küfür edildi 1 hafta önce şahsa uyarı bile yapılmadı sadece küfürü silindi
    yapılacak en güzel şey reklam için her türlü düşüklüğü yapan bu siteye girmemek
    artık reklam kapatma butonunun üstüne bile reklam koymuslar kapatayım derken bugun 4 defa tıkladım
    forumun katıletı olabılmesı için önce yönetimin kaliteli olması lazım !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anti-vw

quote:

Sevgili Gonyalı hemşehrim, madde madde açıklayım istersen.

1. Nasıl gizlendiğini dahi bilmem. Ancak gereksiz formlar, saçma sorular oluyor. Sadece bu foruma özel değil, başka sitelerde de doldurmam.
    2. Hiç kullanmadığım bir araç hakkında yorum yapmam. Ancak ilgilendiğim ve merak ettiğim araçlarla ilgili yorumları okurum. Meraklıyım.
    3. Tatmin ve aşağılık duygusu.
    4. Herkes bizim gibi düz ayak Konyada yaşamıyor. Yokuş yukarı araç sollamalarda, güç hakkında bilgi vermesi açısından önemli bir veridir.
    5. Piyasası olmayan araç diye birşey yoktur. Kulaktan dolma bilgi ve cehalet vardır. Ben piyasası iyi diye bir araç almam. İhtiyaçlarıma cevap veren bir araç alırım. Kazancım çok şükür iyi. Passat yerine DS5 bana daha cazip gelen bir araç. Bir arabaya, sabahları zevkle binmek var, öylesine araba diye binmek var.
    6. Ne fark eder?
    7. Bilginin yaşı önemli değildir, bilgi kimdeyse, ona itibar etmek gerekir. 16 yaşında, sanayide çıraklık yapan bir çocuk, 40 yaşında benden daha bilgilidir. Önemli olan boş bilgi ile, gerçek bilgiyi ayırt edebilmekte.
    8. Araba şans işidir. Sizin avensiste problem çıkmamıştır, ancak komşunun avensisi servisten çıkmaz. Bu görecelidir. Sizi tanımam ama komşumu tanırım. Bunun gibi....
    9. Maalesef katılıyorum.
    10. Mesaj yazmazsanız, prim verilmez. Konuları seçmelisiniz.

güzel hemşerim

1 adama yazıyorum ama kaç yaşında nedir ne değildir hangi aracı kullanıyor bilmek isterim
    2. örnek verecek olursa i30 süper araç kesinlikle tavsiye edrim gibi yorumlar aracı acaba inceledirmide yazıyorlar
    3. bu konuya anlam veremedim sizin dediğiniz olabilir
    4. bu cevabınızda mantıklı olabilir
    5.mesela şöyle özetleyeyim bunu tam anlatamadım galiba mesela adam 15-16 bin arası 1.6 araç arıyorum lpgli kullanacam diye konu açar size kesinlikle passat 2.0 fsi araç tavsiye ederim yazarlar adam zaten 1.6 alacam demiş lpg demiş neden alakaya maydonoz mesajlar yazarlar
    6. ne fark eder ... aslında çok şey fark eder gerçekten o araca sahipmi belki kendisine o araçla ilgili sorular soracağım..
    7.genel olarak değerlendirdim çırak meselesinde haklısın tabiki
    8. problem olarak değerlendirmedim... mesela şöyle örnek vereyim toyotaların tümünde olduğu gibi avensiste de camlar all auto değildir diyor bir üye... yahu aracı ben kullanıyorum nasıl iddea edersin böyle birşeyi aklım almıyor...
    9.malesef bende katılıyorum
    10. söylemek istediğimi çok güzel analiz etmişsiniz.

değerlendirmeler için teşekkürler...

• quote:

1)arkadaşlarımın dışında birinin profilimi incelemesini sevmiyorum bu benim görüşüm

2)Kullanmadığım araba hakkında net konuşmam sadece duyduğumu okuduğumu şikayetimi söylerim

3)bunu bende bilmiyorum

4)bende bilmiyorum takık değilim

5)en çok buna sinirleniyorum AVEO SUPERB bunun en net örneği birde delta var

6)İmzama araba yazmam huyum değil

7)heves bence

8)Buda üste çıkmak olsa gerek

9)cihatair diye nick alan var neden bilmiyorum ama sinir oluyorum

10)kazandibi başta olmak üzere adamla dalga geçiyorum ama anlamıyor

Sonuç olarak artık forumda bilgi paylaşımından çok laf çarpıtma adamın nasıl yanlışını bulurum var dün latitude konusu vardı yeni üye konuyu açmış bir kaç kişi konuyu benim açtığımı düşünüp yorum yapmış üzüldüm işin aslı bu

Yaklaşık 15 kişi ile samimi bir dostluğum var onlar dışında insanlarla pek ikili diyaloglara girmiyorum girmemde

Yazılarını takip ettiğim üyeler var birde onların fikirlerini hep önemserim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 20 Eylül 2012; 17:21:45 >

• gerçek bilgıye ve yardıma ulaşmak son zamanlarda güçleşti

konu dışında terfi eden afacanların istılasına ugradı otomobil bölümü

hayatında kötüledıgı aracın koltuguna oturmamış insanlar yorum yapma eyilimine gırmesınden rahatsızım
    acam kendılerının el arabası varmı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HARB

bu forumun kalite düşmesinin tek sebebi YÖNETİCİLERDİR artık forum daha çok tıklansın diye fake hesapları bile banlamaktan uzaklar küfür olur silerler ... yazarsın sansür derler 15 gün uzaklaştırırlar
    hertürlü iğneleyici konuya izin verirler yazılanları şikayetleri keyfi değerlendirirler
    forumda anama küfür edildi 1 hafta önce şahsa uyarı bile yapılmadı sadece küfürü silindi
    yapılacak en güzel şey reklam için her türlü düşüklüğü yapan bu siteye girmemek
    artık reklam kapatma butonunun üstüne bile reklam koymuslar kapatayım derken bugun 4 defa tıkladım
    forumun katıletı olabılmesı için önce yönetimin kaliteli olması lazım !!!

Tamamen katılıyorum. Hatta ve hatta kocaballı diye bir yönetici var. Bir kere tartışmıştık. Neden göstermeden konu kilitliyordu. mesaj yazıyorum, bir bakıyorum konu kilit. Özelden pm attım neden kilitledin? Eski bir konu varmış, orada açılmış....Ya bir mesaj yaz bari, şuradan takip edin diye...

Yalnız eski konulardan devam etmeye kalkıyorsun, bu sefer de üyeler başlıyor, konuyu neden hortlattın?...

Yeni tarihli aynı konu olsa ne olacak? Ben onu anlamıyorum.

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili şikayetler üstkonuya yazılacakmış. Böyle bir zorunluluk getirildi. Ben üstkonu takip etmiyorum, ne zorun var bizi zorlamaya? 2 yönetici tanıyorum. Set ve kocaballı. Set gene iyi, çocuk açıklama yapıyor, uyarıyor, olmadı kilitliyor, uzaklaştırıyor. Bir gerekçe var. Kocaballı ise tam kütük. Sırf kocaballı yüzünden birgün bırakacam forumu ama bakalım ne zaman. Çevremde de foruma girenler var. Onları da uzaklaştıracağım.

Kocaballı çoluk çocuğun konularını kilitlemeye devam eder artık.

• Ayni durumdan ben de sikayetciyim. Ama yoneticiler de bu durumun en buyuk sorumlusu. Actigim konu hakkinda aciklama yapmadan konumu sildiler. Insanin suratina telefon kapatilmasi gibi bir saygisizlik.

Ikinci olarak ergenler basmis forumu. Yanlislikla bir yanlis terim kullan, kendini yanlis ifade et 3 sayfa dalga gecerler.

Bi de insanlar burada araclarini overseler piyasasini yukselttiklerini saniyorlar. Bu nedenle fanatik bir grup var. Hatta bir cruze sahibi aracini kotulediginde baska bir kullanici '' biz aracimizin piyasasini artirmaya calisiyirum'' demisti. Halbuki insanlarin ihtiyaclari, beklentileri, hayat tarzlar yasadiklari yer farkli ve bu da arac tercihini etkiliyor. Ama bi ortak nokta var ki kimse kolay para kazanmiyor. Insanlar fantezi olsun diye 200_300.000 km araclari tavsiye ediyor. Ama kendisi asla almaz. Onun icin bu forumdaki bir cok tavsiye dikkate alinmamali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Profil kapatmayı ben de anlamıyorum. Madem kapatıyoruz arkadaşlarımıza açalım bari...

Yukarıdan profilim---->Tercihler----->Gizlilik durumu yazıyor karşısında profilimi herkes görsün falan yazıyor.... Buradan yapılıyor... Çok istenirse yalnızca arkadaşlarım görsün seçeneği var.

Hayatında sürmediği hatta yolculuk etmediği ve hatta yakından bile görmediği araçlar hakkında övme/yerme/tavsiye yapanlara diyecek bir şeyim yok. Şahsen binmediğim aracın tasarımı dışındaki şeylere yorum yapmam. Kimseyi gram yanlış etkilemem.
  • seçici davranın

şu model tanıtıldı şunu aldım gibi mesajlara biraz mesafeli davranın.

okuyun geçin kısaca takımayın hepsine.
  • Bence bu forumu çok ciddiye alıyorsunuz adı üstünde forum kimseyi kısıtlayamazsınız ha ben seviyeli,teknik detayların konuşulduğu bir site arıyorum derseniz çoğu markanın kendine has forumları var oralardan faydalanabilirsiniz,burdaki yorumların %90'ı olmamış,beğenmedim,oha o kadar para verilir mi,hmm güzel olmuştan öteye gitmez.
  • quote:

Merakını gidereyim.

1. üyeler neden profillerini gizliyorlar sakaldıkları şey nedir... (kişisel tercih olmakla beraber geneli foyalarının meydana çıkmasını istemez.liseli,ehliyetsiz,1 ay önce s serisi alır 1 ay sonra golfe düşer,1 ay önce limit 230bin 1 ay sonra 15 bin vs vs.

2. üyeler neden ömürlerinde yanlarından bile geçmediği araçlar hakkında kesin konuşurlar...(marka sempatizanlığı)

3. neden almadıkları araçlar için araba aldım diye fake resimler paylaşırlar(yakalarız,enseleriz,kanıtlamaya çalışır daha beter rezil olurlar)

4. bu 0-100 hırsı nedir...(bomboş arabaya sadece ülkemizde istenen fazladan 10 20 binlik söğüş parasını paravanlama çalışmasıdır,alamancılarda çokça bulunur.)

5. piyasası olmayan araçları neden tavsiye ederler.. hiç kullandılarmı acaba (araba alırken dünyanın her ülkesinde olduğu üzere size ne sunduğuna bakmalısınız,kaça satacağınıza değil)

6. üyelerin imzalarında yazan araçlar gerçekten kendilerine mi ait yoksa babalarının araçlarımı yada hepten yalan mı(her tip model var)

7. 16-17 yaşındaki üyeler bir otomobil uzamanı gibi neden net konuşurlar. henüz ehliyetleri bile yokken (fake timi olarak öyle vatandaş görünce gömüyoruz,daha gık çıkaramıyor.)

8. üyeler hiç kullanmadıkları araç hakkında aracı kullanan kişiye neden ısrarla durumu kabul ettirmeye çalışır...(mesela avensis kullanıyorum karşımdaki üye ısrarla araç hakkında yanlış bilgiler veriyor yahu aracı ben kullanıyorum benimi kandıracaksın)==> geneli marka düşmanlığı ve karşıdaki markaya aşırı sempatizanlıktan kaynaklanır.

9. bu aralar saçma sapan mesajlar yazan abuk subuk insanlar musallat oluyor forum bu kadar kalitesiz mi (her forumda böyle şeyler görülür.Bunu önlemek için açık profil kimlik nosuyla üyelik düşünülebilir.Böylece herkesin yaşı imi timi ortaya çıkar.Üye alınırken daha seçici davranılabilir.Fakat şu anki durumda ben böyle bir şeyin gereksiz olduğunu düşünüyorum.

10. bu abuk sabuk insanlara neden prim verilir...(genelde hayranı oldukları arabayı veya markayı yağladığı için.Zaten yağcı hali hazırda var olduğundan o vatandaşın abukluğu da direkman ödüllendirilir.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 20 Eylül 2012; 18:36:49 >

• En son açtığım konunun "KURAL DIŞI KONU" şeklindeki bir gerekçeyle "GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU"na gönderilmesini hâlâ anlamış değilim.

Adıma gelen mesajın altında "cevapla" , üstünde ise "şikayet et" bölümlerine emek harcayarak rahatsızlığımı içeren mesaj yazdım ama bir türlü mesaj gitmedi. Bu konu şahsımı çok üzdü. Çünkü bu konu aldığı cezayı hak etmedi. Bir süre konu açmama kararı aldım.

Daha doğrusu, seviye şu anda hazan mevsimindeki yapraklar gibi dökülmeye başladı. DH otomobil bölümünden farklı formlara kaymalar başladı.

Dalga geçmeler hat safhada...

Bir de son zamanlarda moda oldu:

"Arabamı şu fiyata sattım. Nasıl fiyat?"

"Şu fiyata araba aldım."

"Arabamı teslim aldım."

"100 bin TL param var ne alayım?" Konularından rahatsız olmamak mümkün değil.

Önceki gün okuduğum bir mesaj:

"Yek-ka 4 gün ceza aldı, 3 günü kaldı..." şeklinde tamamen dalga geçme amaçlı mesaj. Sonra silinmiş.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.