Şimdi Ara

Otomobil fiyatları halkın ulaşamayacağı seviyeye geldi.(1 Mayıs tekrar zam) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
5
Favori
31.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
200 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • John perkins (2006); "Bir Ekonomik Tetikçinin Kitabı” adlı eserinde, ABD'nin, geri kalmış ülkeleri kazanma, ele geçirme mekanizmasını şöyle anlatır;

"kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç para verip, otobanlar, yollar yaptırınız. Sonra onlara arabamızı satarız. Bankalarını satın alırız. O bankalardan halka ucu krediler verip, daha çok araba almalarını sağlarız. Böylece verdiğimiz o krediyi, arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle.O ülkeye, Dünya Bankası ya da kardeş kurumlardan kredi ayarlarız. Ayarlanan kredi asla o ülkenin hazinesine gitmez. O ülkede, proje yapan bizim şirketlerimizin kasasına girer.Enerji santralleri, sanayi alanları, limanlar, dev havayolları yapılır. Bu işten bizim şirketlerimiz kazanır. O ülkedeki birileri de nemalandırılır.Toplum, bu düzenekten hiçbir şey kazanmaz. Ama ülke büyük bir borcun altına sokulmuş olur. Bu, o kadar büyük bir borçtur ki, ödenmesi imkansızdır. Plan böyle işler.Sonunda Ekonomik Danışmanlar/ Tetikçiler olarak gider, onlara deriz ki;"Bize büyük borcunuz var, ödeyemiyorsunuz. O zaman petrolünüzü satın, doğalgazı bize verin, askeri üslerimize yer gösterin. Askerlerinizi, birliklerimize destek olmaları için savaştığımız bölgelere gönderin. Birleşmiş Milletler'de bizim için oy verin. Elektrik, su, kanalizasyon sistemlerinizi özelleştirin. Onları, ABD şirketlerine, ya da diğer çok uluslu şirketlere satın.Sosyal hizmetleri, teknik sistemleri, eğitim kurumlarını, sağlık kurumlarını, hatta adli sistemleri ele geçiririz. Bu, ikili, üçlü, dörtlü bir darbeler serisidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Beyazdiş20

Ekonomi bilgin çok yetersiz her ortamda dile getirme bilgilerini tavsiyem
    Ekonomiye dair bildiklerim sayesinde bugün çoğu kişiden fazlasını kazanıyorum. Kendi düşüncelerini kendine sakla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

2 ay önce zorla dolara soktuğum eş dost, şuan suratlarına Erdal Acar sırıtışıyla hediyelere boğuyor beni hergun birşey geliyor eve

Alıntıları Göster
    Doların artacağı belliydi aslında, iyi bakalım ne gibi hediyeler geliyor merak da etmedim değil.

• Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Sen bu kafayla 5 lira kazaniyosan millet hergun kar yaziyor demek ki

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Ayrıca senin ekonomi bilgin beni ilgilendirmez gereksiz konuşup insanları etkilemeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Doların artacağı belliydi aslında, iyi bakalım ne gibi hediyeler geliyor merak da etmedim değil.

Alıntıları Göster
    Saat, cüzdan, telefon, parfüm ıvır zıvır

Çekmecede 4 tane sıfır ayfon var anasını satayim.. Yarısını kırıklarıma hediye edicem, kalan yarısını da biradere gönderirim. Birini satsın diğerini kullansın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Sen bu kafayla 5 lira kazaniyosan millet hergun kar yaziyor demek ki
    Senin eşsiz fikirlerini alalım o zaman ekonomi üzerine. Aydınlat bizleri...

• CapriceClassic kullanıcısına yanıt
    Ne veriyim abime

• quote:

Ne veriyim abime
    Eğer birinin fikrimi beğenmiyorsan kendi argümanını da belirtmen gerekir. Öyle sadece bu olmamış demekle kaçamazsın. Ayrıca “bu olmamış” demenin de bi üslubu vardır bence esas bu konu üzerine de çalışman lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kimbehicayy

Alışverişe anne ve baban gidiyor heralde fiyatlardan haberin yok

Alıntıları Göster
    Şimdi marketten geliyorum muz aldım 12 TL ye diğer meyvelerde o kadar pahalı değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmrtx

Hocam fabrikalar uretimi durdurdu,ulkeye yeni arac girmiyor,tesvik olsa bile showrooma gidiyon araba yok ellerinde 3-4 ay sonraya gun veriyorlar,tesvik indirimi olsa bile kimse istedigi araci alamaz su an ama biz yaptik derler..
    En kötü KOBİ'lere indirim gelir piyasa hareketlensin diye 3 ay sonra falan

• quote:

Orijinalden alıntı: OXMOXTOX

Sizin elektrikten sudan dogalgazdan bebek mama bezinden okul servisinden internetten telefon faturalrindan ulasim ucretlerinden haberiniz vardir diye dusunuyorum

Alıntıları Göster
    Hocam 1500 lira kira olsa 1500 lira faturalar olsa 1500 lira yesen 4500 yapıyor geri kalanla ne yapıyorsun

• CapriceClassic kullanıcısına yanıt
    Fikirleri baştan aşağı yanlış zaten nereden basliyim sende forumun şerif i sin galiba üslubu mu senden mi öğrencem konuyla alakası olmayip konuşan adama uslubum budur ayrıca SPK ya göre bu arkadaşların yaptığı suçtur yatırım tavsiyesi veremezler kafalarına göre.

• Bu topluma az bile. Domalın. Daha çok. Hadi hep birlikte dans ederek.

• Bence gayet normal fiyatlarda bu ekonomide .. tuhaf olan bu kadar parayi bu vasitalara verecek olanlar .

• İnsanlarımız ne yazikki görmemiş olduğu için demir yığınlarını hava cıva için kullandıkları için yani araç değil amaç olduğu için bu fiyatlar daha çok artar kardeşler.

• quote:

Fikirleri baştan aşağı yanlış zaten nereden basliyim sende forumun şerif i sin galiba üslubu mu senden mi öğrencem konuyla alakası olmayip konuşan adama uslubum budur ayrıca SPK ya göre bu arkadaşların yaptığı suçtur yatırım tavsiyesi veremezler kafalarına göre.
    He şerifiyim. Hadi öte git biraz...

• cafzafer2 C kullanıcısına yanıt
    3 senede işi değiştirmediysen iyi zam almışsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: HAKTAN06

Şimdi marketten geliyorum muz aldım 12 TL ye diğer meyvelerde o kadar pahalı değil

Alıntıları Göster
    Aldığın muzun resmini atarmısın

• quote:

Orijinalden alıntı: kimbehicayy

Aldığın muzun resmini atarmısın

Alıntıları Göster
    Uçak teknolojisi mezunuyum ne alaka şimdi sen ne mezunusun

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.