Şimdi Ara

Otomatik yedekleme (*.bat oluşturma) yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kolay gelsin öncelikle, sorum şu; bir sistemde belli klasörleri günlük olarak external disk'e yedeğini almak istiyorum. bunun bir hazırlanmış sistem komut (*.bat) uygulamasıyla zamanlanmış göreve dahil ederek yapabileceğimi biliyorum fakat dosyaya yazmam gereken kodları bilmiyorum. kodlar, birkaç farklı dizinden alınacak yedeklerin (c:\şirket, belgelerim\çalışmalar vs gibi. ) yedekleme yapılacak diskte dosyalanması ve bunun günlük belirli bir saatte günlük tek bir kez yapılacak şekilde ayarlanması şeklinde olması gerekiyor. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• cd\
    c:
    cd C:\Documents and Settings\XXXX\XXXX\XXXXXXX\
    copy *.uzantı(uzantı yoksa *.* ) /Y e:\xxxxx\(kopyalanacak yer)
  • quote:

Orjinalden alıntı: askkalp

cd\
    c:
    cd C:\Documents and Settings\XXXX\XXXX\XXXXXXX\
    copy *.uzantı(uzantı yoksa *.* ) /Y e:\xxxxx\(kopyalanacak yer)

uygulama için bunlar yetecekmi? biraz araştırdım ama birkaç ayrıntı daha gözüküyor gibiydi?
  • yokmu başka fikri olan?
  • @echo off
    set drive=H:\Yedek
    set backupcmd=xcopy /s /c /d /e /h /i /r /y

echo ### Klasor1 Yedekleniyor...
    %backupcmd% "c:\klasor1" "%drive%\klasor1"

echo ### Klasor2 Yedekleniyor...
    %backupcmd% "c:\klasor2" "%drive%\klasor2"

echo ### Klasor3 Yedekleniyor...
    %backupcmd% "c:\klasor3" "%drive%\klasor3"

echo ### Klasor4 Yedekleniyor...
    %backupcmd% "c:\klasor4" "%drive%\klasor4"

echo ### Klasor5 Yedekleniyor...
    %backupcmd% "c:\klasor5" "%drive%\klasor5"

echo Yedekleme tamamlandi.
    @pause

EDIT: En bastaki verileri kendine gore degistir digerlerine dokunma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serji -- 29 Temmuz 2008; 12:48:52 >
  • serji teşekkürler, deneyeceğim bunları, dikkat etmem gereken bir kısım varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: greenhell

serji teşekkürler, deneyeceğim bunları, dikkat etmem gereken bir kısım varmı?

rica ederim. yalnizca:

yerine kendi yedeklemek istedign hedef dizini yaz.ayricac:\klasor1 yerine de yedeklemek istedigin kaynak dizinleri yaz bu kadar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Otomatik dosya ve klasör silme
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: serji

quote:

serji teşekkürler, deneyeceğim bunları, dikkat etmem gereken bir kısım varmı?

rica ederim. yalnizca:

yerine kendi yedeklemek istedign hedef dizini yaz.ayricac:\klasor1 yerine de yedeklemek istedigin kaynak dizinleri yaz bu kadar

çok teşekkürler tekrar, umarım bi terslik olmadan hallederim, eline sağlık
  • quote:

çok teşekkürler tekrar, umarım bi terslik olmadan hallederim, eline sağlık

rica ederm eger bir sorun olursa buraya yaz. yardimci olurum
  • Selamlar;

External Disk e yedek almak istediğinden bahsediyorsunuz, bunun için var olan yedekleme yada Syncronize programlarından faydalanabilirsiniz.

Halen kullanmakta olduğum ve dosya sayısının miktarına göre free çalışan bir programı tavsiye ediyorum.

http://allwaysync.com/download/allwaysync-8-2-5.exe

Saygılarımla;
    Kolaygelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemcakmak

Selamlar;

External Disk e yedek almak istediğinden bahsediyorsunuz, bunun için var olan yedekleme yada Syncronize programlarından faydalanabilirsiniz.

Halen kullanmakta olduğum ve dosya sayısının miktarına göre free çalışan bir programı tavsiye ediyorum.

http://allwaysync.com/download/allwaysync-8-2-5.exe

Saygılarımla;
    Kolaygelsin

tavsiyeniz için teşekkürler, işlerimin yoğunluğundan dolayı pek detaylı kontrol şansım yok. aklıma takılan birşey var, bu programda zaman ayarlı görev atayabiliyormuyuz. yani şu saatte şu dosyaları alıp şuraya kopyalasın gibi. eğer böyleyse bu işime çok yarayacaktır. yardımınız için teşekkürler.

• Evet var; (Otomatik Eşitleme) Windowsun Görev zamanlayıcısını kullanan bir seçeneği var.

Programın asıl amacı taşınabilir disk veya belleklerde çift taraflı dosya senkronizasyonu ama bunu tek tarflı yedeklemek içinde kullanbilirsiniz. Burada dosyalar seçeneklere göre ilkinde bire bir kopyalanır daha sonra çalıştığında sadece değişiklik görenler yeniden kopyalanır.

Ama siz gerçek bir yedekleme yapmak istiyorsanız yani sıkıştırarak o zaman bu program işinize yaramaz bu program sıkıştırma yapmıyor bire bir kopyalama yapıyor , Windows un NtBackup ını veya başka bir backup programını kullanmanız lazım;

Saygılarımla;
  • XP de Donatılar > Sistem Araçları > Yedekle tool unu kullanabilirsin...Zamanlama da yapıyor ayrıca...Biraz kurcalarsan değişik bir takım özelliklerini de bulursun...Third Party bir yazılım istersen Acronisi öneririm...
  • açıklamalarınız için çok teşekkürler. anlattığınız şekilde işime gayet yarayacak bir program. sıkıştırma kullanıp kullanmama konusunda kararsızım açıkçası. ilerde sıkıştırılmış dosyalarda erişim problemi olmasından korkuyorum. yedeklemeyi uygulayacağım datalar çok ciddi datalar, şirketin neredeyse bütün mali kayıtlarının tutulduğu datalar. onun için tedirginlik içerisindeyim sıkıştırma konusunda, onun için birebir yedekleme yapacağım büyük ihtimalle. herşey için tekrar teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bigmobidik

XP de Donatılar > Sistem Araçları > Yedekle tool unu kullanabilirsin...Zamanlama da yapıyor ayrıca...Biraz kurcalarsan değişik bir takım özelliklerini de bulursun...Third Party bir yazılım istersen Acronisi öneririm...

işlem yapılacak sistem win2000 small business server, bu işletim sisteminde varsa, bunuda kontrol edeceğim. teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.