3 litre 6 silindir bmw otomatikte kullandım 300 beygir otomatikte kullandım manuelde kullandım. Otomatik manuelden çok aldığın makine önemli bmw otomatik baya iyiydi manuel olarak ondan iyi kullanamazdın hani düşük arabaların manueli iyidir otomatikten zevk alamazsın benim görüşüm bu otomatik şehir içi de şehir dışı da daha rahat ama performanslı kullanmaya başladığında çok iyi araba olması lazım ki otomatik şanzıman sport modda istediğin gibi çalışsın yoksa tırt oluyor manueli mumla arıyosun Yakıt tüketimi artar otomatikte şanzıman çok daha kompleks tamir falan olursa sıkıntı ama günlük kullanımda yakıt tüketimi öne çıkıyor performans istemiyorsan biniciyim diyorsanda yakıt tüketimi farkı var < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 16 Aralık 2020; 15:26:43 > |
Otomatik vites mi Manuel Vites mi (4. sayfa)
-
-
Siz belki gülelim eğlenim anlamında kullandınız ama hiç hoş durmamış sizi esefle kınıyorum. -
2 litre alti 200 beygir alti araç ise manuel işi gereksiz bana göre otomatik kullan trafikte surekli vites degistirmeyle ugraşma.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamam bundan sonra buraya bir şey yazarken hoş mu değil mi sana danışırım
-
10 yıldır manuel kullanıyorum baydı artık trafikte falan zor oluyor. İmkanım olursa otomatik vitese geçeceğim.
genel durumda otomatik vites manuel'den daha iyidir. daha konforlu ve kullanımı rahattır.
ancak manuel vites sorunlu yada sorun çıkarma potansiyeli yüksek olan bir otomatik'ten çok daha iyidir. eliniz ayağınız ağrır belki ama en azından kafanız rahat olur.
nokta.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 16 Aralık 2020; 15:46:26 >
quote:
Orijinalden alıntı: pirlantacocukBen de otomatik sonrası hammallık yapmışım yorumunda bulunmuştum. Ama ta ki tekrar manuel alana kadar. Tekrar manuele geçtim ve arabadan zevk almaya başladım. (trafiksiz güzergahta kullanıyorum) Otomatik viteste araba seni kullanıyor gibi geliyor bana, ama manuelde sen arabaya hükmediyorsun.
Kısaca zevk almak için binilecekse manuel, konfor için ise otomatik.
Alıntıları GösterHocam orada şanzımanın kalitesi de devreye giriyor. Manuelde üşendiğin şeyleri kolayca yapan şanzımana alıştıktan sonra tekrar manuele dönesin gelmiyor.
Eyyorlamam bu kadar
-
başga ne olacadı
-
Dur kalk surekli yapmiyorsan bulundugun ilde direk manuel :) ben manuel sevmeme ragmen ara sira acayip uyuz oluyorum trafik bir sikisiyor 30 dk debriyaj fren debriyaj frennsinir oluyosun -
ikisinide kullandım otomatik gerçekten rahatlık demek.Manuel diyenlerin %99’u fakirlikten manuel diyor kendilerini tatmin etmek istiyorlar
458 italia almayacaksan manuelin bir anlamı yok -
Benim mantığıma göre (bu herkese göre değişebilir) arabayı bir yerden bir yere yani A noktasından B noktasına gitmek ve bunu yaparken de olabildiğince rahat, güvenli, konforlu ve hızlı bir şekilde yapabilmek için alıyoruz. Benim bildiğim direksiyon iki elle tutulur ve yolda seyir halinde ilerlerken başka bir şey ile oynanmaz ya da dikkat dağıtılmaz. Ancak manuel vites arabada bir elimiz direksiyonda iken diğer elimiz sürekli vitesin üzerinde oluyor. (uzun yolda seyir halinde ilerlerken ki durumlar hariç) Ayrıca yoğun trafikte ilerlemek için gaz; yavaşlamak için ise fren pedalını kullanmamız yetmiyormuş gibi üstüne bir de debriyaj denen meret çıkıyor. Sol ayak yorgunluğu da cabası. Kaldı ki günümüzde üstün teknolojik özelliklerle donatılmış otonom/yarı otonom araçlar ve onların sahip olduğu hayatımızı kolaylaştıracak ve bizim daha rahat bir şekilde yolda ilerlememizi sağlayan bir çok markanın bir çok aracı var. Bu kadar teknik detay ve donanım özelliklerinin arasında neden hala manuel vites kullanayım ki ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreglry -- 16 Aralık 2020; 17:9:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
"Manuel al" diyenler ile "Oğlum evlensene sende , evlilik harika" diyenler aynı kişilerdir. "Biz çektik sende çek" tayfasıdır. Aman diyim.
Otomatiğinden uzak durulacak birkaç marka var, özellikle opel ve otomatik alacaksan corsa'nın 1.2 motorlusu bile 10 lt civarı benzin yakar aman diyim. EAT imkanın varsa onu tercih et, güzeldir, tadını çıkartırsın. ZF zaten başka bir dünya, o şansımanlı araç alanların anası kadir gecesi doğurmuştur.
-
manuel sandero ve otomatik jettam var, sandero her konuda izmir içinde daha rahat olsa da sırf manuelle uğraşmak zor geldiğinden otomatikle gidip geliyorum sandero kapıda yatıyor. imkan varken otomatik almak lazım.
-
Trafiği çok olan şehirdeysen = OTOMATİK
Arabadan zevk alabileceğin taşra rahat bir bölgedeysen = MANUEL
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok fakir veya çok zenginsen manuel
Ortaysan otomatik
10 sene sonra manuel araba kalmayınca bu manuelci tayfa ne yapacak çok merak ediyorum bu arada -
quote:
Orijinalden alıntı: Msb101
Çok fakir veya çok zenginsen manuel
Ortaysan otomatik
10 sene sonra manuel araba kalmayınca bu manuelci tayfa ne yapacak çok merak ediyorum bu arada10 sene sonra şanzıman mı vites mi kalacak allasen, sıfıra yakın aktarım kaybı sunan elektrikli araçlar çok yayılacak.
iyi bari ilerde otomatik mi manuel mi konusuda açılmaz artık.
bu konuya en güzel cevap; ikiside değil en iyi şanzıman hiç olmayan şanzımandır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 17 Aralık 2020; 0:30:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X