Şimdi Ara

OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.596
Cevap
244
Favori
1.190.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Merhabalar;

    Aracım 2007 megane II otomatik bva 80.000 km. aracım LPG^li
    Bir süre önce araç vuruntu yapıp otomatik vitesten çıktı.
    Vites konumu D'de iken gösterge de D harfi gözükmüyor du.
    Araç boştaymış gibi gidiyor devir yüksek fakat çekiş düşüktü.
    2 adet selenoid valf (elektrovana) serviste benden önce değişmiş.
    Bilgisayara bağladığında araç hata göstermiyordu.
    vites konum kontaktörü arızalı olabilir diye değişti ve ayar yapıldı.
    sorunsuz 2.000 km kadar kullandım fakat araç yine aynı arızayı verdi.
    vites konumu D'de olmasına rağmen göstergede D harfi çıkmıyor ve araç gitmiyor/geri kaçırıyor.
    araç yağ basıncı bilgisayara bağlandığında normal gözüküyor.
    selenoid valfler değiştiğinde muhtemelen serviste şanzıman yağı da değişmiştir.

    ne yapabilirim ?

    teş
    ekkürker




  • Ustam iyi günler
    Toyota Rav4 2001 aracımda, otomatik vites 3 vitesten aşağı geçmiyor. Kalkışı 3 viteste yapıyor. Daha sonra hızlanınca yüksek viteslere geçiyor. Sizce çözüm nedir ? Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ustalarım
    Ben İstanbul Avrupa yakasındayım. Aracım 2003 Audi A4 multitronic. Tiptroniğinde hiç bir sorun yok. + ve - olarak sorunsuz kullanıyorum. Multitronic yani D'ye geçince ara sıra hafif şekilde tekleme yapıyor ve sanki geç algılıyor. Gittiğim servisteki ustam şanzımancıya gitmemi söyledi. Yağ değişirse sorun çözülebilirmiş diye bir tahmin yaptı. Ama tavsiye edeceği bir şanzımancı yok. Ankarada olsam adres belli fakat İstanbul için tavsiye alabilir miyim?
    teşekkürler...
  • skesk S kullanıcısına yanıt
    Audi yetkili servis en doğru olandır. Lakin illa normal bir yer olsun ve servise göre daha uygun fiyatlı olsun dersen: Anadolu yakasına gitme imkanın varsa Bostancı oto sanayiide Gross Otomatik Şanzıman var. Ustanın adı Ferabi lakin sanayiide Fahri Usta diye biliniyor. Ben gayet memnun kalmıştım.
  • teşekkür muratbank.
    yarın gitmeye çalışacağım. umarım randevu olmadan bakar. avcılara baya uzak ama hayalimdeki ustaysa 2 katı yolu bile gitmeye razıyım :)
  • Arkadaşlar az önce İspark Katlı Otoparkında yokuşu çıktıktan sonra sola dönerken birden önden sesler gelmeye başladı inip baktım bir yere mi vurdum diye bir şey yoktu. İnip D'ye alıp devam edeceğim sırada gaza bastım ancak devir yükseldi araç ilerlemedi.Boşa kayış dönüyormuş gibi ses geliyor gaza basınca ve vites geçerken biraz ses çıkartıyordu. İttirerek park ettikten sonra yağlara baktım şanzıman yağı çok az seviyedeydi tırnak kadar neredeyse. Sorun yağ eksikliğinden mi kaynaklanıyor yağı 1 sene önce değiştirdim ve 10 bin km yol yaptım. Araç Honda Jazz CVT.
  • OnurD7 kullanıcısına yanıt
    Sakın aracına binip de bir yere gitmeye kalkışma. Ya bir ustayla ya da yapabilirsen kendin aracın şanzıman yağını doğru seviyeye kadar doldur. Düzelirse vakit kaybetmeden servise veya varsa sanayii ustana git nerden ve neden yağ eksiltmiş bulsunlar. Düzelmezse de çekiciyle yine servis yolu gözükür. Yağsız kaldığı için basınç sağlanamamış ve vitesler geçmemiş. Olay basit ama inşallah sadece yağ eksiltmesiyle beraber kendini korumaya almıştır da çok ucuz bir fiyatla bu işten sıyrılırsın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler ben de öyle tahmin ediyordum. İnşallah dediğiniz gibidir. Zaten şu anda hiçbir yere gidemiyorum çünkü araç ilerlemiyor. Allah'tan otopark evime yakındı yürüme döndüm eve.Kayışın boşa dönmesi gibi bir ses geliyor o ses de bundan dolayı mı geliyordur ? Şanzıman yağını ben değiştirebilirim sanırım. Vitesler şu anda geçiyor ancak hiçbir şekilde ilerlemiyor araç.
  • merhabalar arkadaşlar,

    Benim bir sorum olacaktı. 2001 model bir otomatik Daewoo Nubira almayı düşünüyorum. Ancak aracın şanzumanı geçen sene 1700 tl verilerek tamir edilmiş/yenilenmiş. Bu bilgiyi direkt olarak sahibinden değil de aracın başka bir sitedeki ilanından aldım. Bu durum ileride sorun yaratabilir mi. araç 150000 km civarında.

    ilginize teşekkürler.
  • selamın aleyküm ustalarım hayırlı günler

    2008 model otomatik ford focus ghia aracım var sıkıntım şu vites yükselirken bir sıkıntım yok yalnız durma esnasında yani duracağım zaman araç tam durma noktasına geldiğinde 1.vitese düşerken bir sarsıntı oluyor sizce bu normal mi yoksa bir sıkıntı mı var neden kaynaklanıyor olabilir ustalarım bilgi verirseniz sevinirim
  • otomatik arıza sorunlarında uğraşmaktan çok otomatik vites almamak daha mantıklı.

    ya da otomatik vites alınıyorsa 10 seneden eski araç almamak daha iyidir.
  • Latif08
    İyi bir şekilde iyi bir usta tarafından revizyon edilmişse ve sonrasında da düzgün kullanılmışsa hiçbir sorun çıkartmaz. İyi araştırın, iyi öğrenin.

    Mcb06
    Aslında 2'den 1'e düşüşlerde bir miktar sarsıntı kabul edilebilirdir. Malum ki düz viteslerde de 2'den 1'e geçişler de hep zor olur. Lakin daha önce hiç yapmayıp şimdilerde yapmaya başlamışsa bir yağ kontrolü ve selenoid temizliği şart demektir.

    Kinstd
    Ne içtiysen ondan ben de istiyorum :)
    1 yıllık olup iğrenç ötesi kullanılmış bir otomatik vitestense 20 yıllık olup muntazam kullanılmış bir otomatik vites tercih sebebidir. Otomatiğin konforuna alışınca o otomatik alınmaz; araba zevki kalmıyor diyenler 180 derece çark ediyor. Haa küçük ve trafiksiz şehirlerde düz vites bir nebze iyi olabilir; lakin İstanbul, Ankara gibi trafikli bir şehirde gaz, debriyaj, fren derken akşam eve geçince o ayak ağrılarından şikayet etmemek lazım. Her neyse tabiki kişisel zevktir ama otomatiğe alışınca düz vites sadece amele işi gibi geliyor insana.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • MuratbanK çok teşekkür ederim.
  • MuratbanK verdiğin bilgilerden dolayı teşekkür ederim fakat aracı ben yeni aldım daha öncesinde yapıyormuydu bilemiyorum birde bu araca uygun şanzuman yağı ne tavsiye edersiniz teşekkürler.
  • merhaba arkadaşlar 2001 fiat marea weekend 1.6 aracımın şanzıman yağını değiştirmek istiyorum hangi yağ bu araca uygundur acaba.birde nasıl değiştireceğim .teşekkürler
  • Sıkılmadan linkteki konunun ilk mesajını okuyunuz, sorularınızın çoğu cevabını bulmuş olacaksınız:

    http://forum.donanimhaber.com/m_23246333/f_//tm.htm#23246333

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladığım kadarıyla 2001 marea için dexron 3 veya atf 3 sınıfı yağ kullanmam gerekiyor .internetten baktım ama yağ açıklamalarında bu tabirleri pek anlamadım sanki satılan yağ hepsine olacakmış gibi yazılmış .bana atf 3 kaliteli yağ önerebilirmisiniz.
  • kemalefe K kullanıcısına yanıt
    Dextron 3G doğru olan yağdır sizin aracınız için, evet. Marka olarak bir şey önermeme gerek yok. Çünkü 3 aşağı 5 yukarı hepsinin özelliği aynı. Yine de bilindik bir marka tercih sebebidir tabi ki.
  • Sayın Ustam,
    eline ağzına sağlık, burda nice insana deva olmaya çalışıyorsun,

    ben sizden sadece 2009 sportage otm. için genel olarak düşünce ve bakım tavsiyelerinizi, dikkat edilmesi gereken özel noktalar var mı?

    saygılar.
  • merhabalar

    1992model otomatik vites 5.25i sahibiyim

    ilk aldıgımda sanzımanda hıcbır sorun yoktu fakat suan devır yukselsede hız sabıt kalıyor rampalarda arac bayılıyor ve aractan ındıgımde bır yanmıs koku duyuyorum

    ozur dıleyerek bılmedıgımden soruyorum bu aracta baskı balata sıstemı varmıdır ? sızce aracımın sorunu nedır?
    malum burda pek usta yok...

    cevaplarınızı beklıyor hepınıze saygılarımı sunuyorum.
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.